П'ятниця, 29.03.2024, 16:24















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна           Сторінка для батьків          Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів

  Деякі діти говіркі й товариські від природи. Інші відчувають ніяковість і збентеження при розмові з людьми, яких не знають. Такі діти завмирають і не можуть вимовити ні слова або насилу видавлюють із себе стислу відповідь. Для сором’язливих дітей проблемою може стати навіть невимушена бесіда з однолітками, яких вони знають непогано, не кажучи вже про спілкування з незнайомими дорослими, друзями родини або родичами, яких вони бачать дуже рідко.

На щастя, більшість розмов не припускають блискучої дотепності. Це означає, що коли дитину трохи навчити й потренувати, вона зможе досить добре справлятися з повсякденним спілкуванням. Пропонуємо кілька порад і формул, які допоможуть цього досягти.

Переглядів: 635 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 24.04.2017 | Коментарі (0)

    Багато батьків знайомі з такою поширеною в наш час проблемою, як небажання дітей читати. І хоча це явище обумовлене цілим рядом причин, однією з найочевидніших є та, що більшість із запропонованих дитині книг не відповідає її словниковому запасу.

Для того щоб навчитись підбирати «правильні» книги для своїх дітей, батьки різних країн застосовують так зване «Правило п'яти пальців». Це тест, який можуть використовувати як батьки, так і діти для того, щоби прийняти рішення, здатна дитина зрозуміти запропоновану книгу за допомогою свого словникового запасу чи ні.

Перш ніж дитина зможе застосовувати це правило самостійно, батьки повинні багато разів попрактикувати його разом з дітьми, щоб добре засвоїти, як воно діє.

Переглядів: 435 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 24.04.2017 | Коментарі (0)

    Батькам украй складно виправити самооцінку своєї дитини, хоча вони дуже стараються це зробити. Їм важко бачити, як дитина влаштовує істерику або опускає руки через свою невпевненість. Співпереживаючи емоційний стан своїх дітей, батьки намагаються знайти способи допомогти їм та якось мотивувати. Але, на жаль, із самооцінкою справи йдуть інакше. І правда полягає в тому, що кращі почуття не приведуть дитину до кращої поведінки, а ось краща поведінка призведе її до кращих почуттів.

Що це означає? Психологи стверджують, що в дітей самооцінка розвивається тоді, коли вони виконують щось складне чи нестандартне – те, що кидає їм виклик. Наприклад, коли ваша дитина тільки навчилась ходити, ви хвалили її та пишались її досягненнями. Але зараз, коли вона вже підросла, ви не станете її хвалити за це. Дітей треба хвалити за те, над виконанням чого треба попрацювати. Саме тоді, коли дитина вирішує якесь непросте для неї завдання, і формується її самооцінка.

Переглядів: 578 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 19.04.2017 | Коментарі (0)

    Кілька тисяч років тому, у 360 році до н. е., Платон не рекомендував примушувати студентів до навчання: «З елементами навчання... треба знайомити розум у дитинстві; проте в жодному разі не можна примушувати вчитись. Вільна людина не повинна ставати рабом у набутті знань будь-якого роду. Тілесні вправи, якщо ними займатися вимушено, не завдають шкоди організму, але знання, набуте під примусом, не затримується в пам’яті».

У наш час ми можемо підтримати ці рекомендації, уникнути примусового навчання, створити для дітей найкращі умови та сприяти виробленню навичок для успішного навчання, роблячи все це на підставі неврологічних досліджень процесу осягнення знань. Завдяки сучасним технологіям ми маємо можливість у буквальному сенсі бачити, як стрес і допитливість вибирають те, яку сенсорну інформацію впускати в наші нейронні мережі й де цей «вхід» закінчується.

Переглядів: 481 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 19.04.2017 | Коментарі (0)

    «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям дитячих садочків, а також учителям початкової школи сучасні практичні завдання, що допоможуть дитині навчитися правильно визначати час за різними типами годинників.

Виконання таких завдань сприятиме розвитку логічного й асоціативного мислення, навичок рахунку й правильного мовлення, формуванню у дітей позитивного ставлення до навчання, вихованню впевненості у собі та своїх освітніх можливостях, що є важливою запорукою майбутніх успіхів дитини.

«Учимось визначати час за годинником». Це завдання, що містить потрібні підказки про кількість хвилин, на яку вказує розташування великої (хвилинної) стрілки, допоможе дитині навчитись визначати час за аналоговим годинником. Працюючи над завданням, дитина отримає можливість потренувати зорову пам’ять, мислення, увагу та виконання деяких математичних операцій (додавання, віднімання, порівняння величин і чисел).

Переглядів: 499 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2017 | Коментарі (0)

  Запропонуйте дитині декілька яскравих і креативних ідей, які допоможуть не лише з користю для загального розвитку провести дозвілля під час канікул, а й створити прикраси, доповнити інтер’єр власними поробками та весело провести час у родинному колі.

ТВОРЧІ ЗАВДАННЯ

«Прості квіти-саморобки з кольорового паперу». Це завдання ідеально підходить для дитячої творчості. У результаті елементарних дій з кольоровим папером вийдуть красиві квіти, які можна подарувати близьким або прикрасити дім.

«Джунглі своїми руками – дитячі ігрові декорації». Таке завдання допоможе створити тропічний ліс, в який можна вирушити у похід або на екскурсію у дику природу. Творча частина завдання розвиває вправність рук, а ігрова — фантазію, уяву, самостійність.

Переглядів: 496 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2017 | Коментарі (0)

     Тема: батьки починають із себе. Психопрофілактика емоційних зривів

Психологічна мета: визначити причини, які прозводять до емоційних зривів; визначити засоби їх попередження.

Педагогічна мета: навчити батьків прийомам, які дозволяють знімати емоційне напруження.

Конспект заняття

Вступна частина.

Чи є у вашому тілі зараз напруження? У вашому розумі?, У вашій душі? Звідки воно? Що можна зробоити, аби його зняти? Саме про це зараз і піде мова: про причини та психопрофілаку емоційних зривів. Звичайно ж  дитячих. Проте… причини реагування та способи поведінки у стресових ситуаціях (у ситуаціях емоційної напруги) у наших дітей – наші. Цьому вони навчились у нас: боятися, плакати, чинити істерики тощо. Це – наше, батьківське, сімейне, тому до того, як вчити дітей виходити з емоційно важких ситуацій. Потрібно почати із себе – самому навчитися керувати собой, коли діти приносять незадовільні оцінки, залишають брудний посуд, замість того, щоб бути слухняними відмінниками. А, в загалі то, і причини, і шляхи виходу із емоційного напруги одні й ті самі і для дітей, і для дорослих, - вони є універсальними, з тою лише різницею, що діти гостріше бачать, почувають, сприймають.

Переглядів: 561 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 08.02.2016 | Коментарі (0)

      Перші дні перебування дитини в дошкільному навчальному закладі завжди складні для дитини. Вона потрапляє в нове, поки незвичне соціальне середовище і має пристосуватися до його умов. Зважте, що несприятливий перебіг адаптації дошкільників до нових умов може призвести до виникнення неврозів і навіть до регресу розвитку.

Як допомогти малюку легше адаптуватися і вільно почуватися в групі однолітків? Пропонуємо до уваги вихователів декілька нескладних правил, дотримання яких дасть змогу уникнути труднощів у спілкуванні між дитиною та вихователем, дитиною та групою однолітків.

Правило перше: спокійно реагуйте на прояви нестійкого емоційного стану дитини. Не намагайтеся замінити дитині батьків, не нав’язуйте тактильний контакт. Використовуйте словесний прийом віддзеркалення стану дитини.

Правило друге: залучіть дитину до цікавої діяльності, що потребує тривалої зосередженості, і забезпечте ситуацію успіху.

Найкращим видом діяльності, що стане для дитини успішною, є художня праця. Пропонуємо виготовити такі творчі вироби, як-от: серветки-підставки під чашку з кольорового картону, «картинки настрою» з картону та тонких кольорових атласних стрічок, листівки з найпростіших елементів, створених у різних техніках — квілінг, макраме тощо.

Переглядів: 754 | Додав: Ulia_RMC | Дата: 21.01.2014 | Коментарі (0)

Список
доступу до запису в електронну чергу дошкільних навчальних закладів Глибоцького району
 
 
Шановні батьки!
Натисніть на назву дошкільного закладу та вводьте в порожні рядки інформацію про свою дитину, яку бажаєте влаштувати в даний навчальний заклад
 

Натисніть тут

Переглядів: 2213 | Додав: освіта | Дата: 08.09.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 »

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024