Субота, 20.04.2024, 15:50















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна           Сторінка для батьків          Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Січень » 3 » Помилки у вихованні дітей: отримуємо користь
15:43
Помилки у вихованні дітей: отримуємо користь

Усі батьки час від часу роблять помилки. Але навіть якщо таке відбувається досить часто, це не робить вас поганими батьками. Кожна помилка дає можливість розвинути свої навички виховання дітей та засвоїти важливі життєві уроки.

Інтернет допомагає батькам обговорювати свої невдачі

З появою Інтернету батьки стали більш відкрито обговорювати невдачі у вихованні дітей. Вони більше діляться смішними історіями, які відбуваються з ними. Але при цьому обговорення серйозних і глибоких проблем, пов'язаних з вихованням дітей, відійшло на другий план.

Це добре, що батьки можуть ділитися історіями та ставитися до невдач із гумором. Але не всі дискусії в Інтернеті проходять у такому безтурботному ключі. Невдачі у вихованні дитини стали в наші дні серйозною проблемою для батьків.

Якщо ви опублікуєте фото дитини на пляжі, в коментарях вам можуть сказати: «Сонячне світло зашкодить дитині». Публікуючи сімейну фотографію в кафе, вам напишуть: «Я ніколи не дозволяю дитині їсти так багато. Ось чому діти зараз так часто страждають від ожиріння». Нікому не подобається, коли їх спроби поділитися щасливими моментами сімейного життя навколишні зустрічають критикою та засудженням.

Батьки соромляться засудження сторонніх

На жаль, люди прагнуть висловити свою думку навіть у випадках, коли це абсолютно недоречно. Вони часто вдаються до оціночних суджень і формують громадську думку. І йдеться не тільки про випадкових Інтернет-користувачів, які прочитали історію й вирішили присоромити батьків. Оціночні судження дозволяють собі навіть автори статей у різних Інтернет-виданнях.

Батьки бояться виглядати поганими в очах тих, хто їх оточує

Через засудження багато батьків бояться виглядати поганими, навіть якщо вони не роблять нічого поганого. Це призводить до ще більших проблем.

Страх виглядати поганими батьками має такі наслідки:

  • Батьки не дають дітям робити помилки. Вони стурбовані тим, що дитина може забути речі, збираючись на спортивне тренування або в школу, неправильно зробити домашнє завдання і, таким чином, буде погано виглядати в очах свого оточення. Тому вони підтримують дитину, рятують її від будь-яких неприємностей, тим самим позбавляючи можливості отримати цінний життєвий урок.
  • Батьки приховують свої помилки. Ніхто не хоче, щоб їх критикували. Тому, щоб уникнути критичних зауважень і небажаних порад, деякі батьки ретельно приховують свої невдачі у вихованні. Оприлюднення цих фактів викликає сором, тому проблеми часто залишаються поза увагою.
  • Батьки забувають про свої цінності. Деякі батьки, намагаючись не виглядати поганими, змінюють свої звички у вихованні. Вони піддаються на примхи й істерики дитини, щоб не виглядати поганими в очах тих, хто їх оточує. Або вони так захоплені створенням образу ідеальної сім'ї в соціальних мережах, що не працюють над вирішенням реальних проблем.

Як засвоїти життєвий урок з невдач у вихованні

Батьківські помилки неминучі, чи то випадки, коли ви втрачаєте самовладання та зриваєтеся на дитину, чи подаєте їй поганий приклад. Але кожен такий випадок несе в собі життєвий урок. Засвоїти його можна, дотримуючись таких порад:

  • Визнайте свою помилку. Перш ніж виправляти помилку, визнайте її, хоча б для самого себе.
  • Дайте можливість допущеній помилці стати для вас уроком. Якщо ваша помилка завдає шкоди дитині, попросіть у неї вибачення. Покажіть їй приклад відповідальності за свої дії й те, що в майбутньому ви не будете так чинити.
  • Ставтеся до помилок з гумором. Якщо ви ділитеся смішними й нешкідливими випадками з власного досвіду, ви легше ставитеся до власних батьківським помилок. Крім того, ви зможете поспілкуватися з іншими батьками, які вас зрозуміють. Тому діліться своїми історіями.
  • За необхідності, зверніться по підтримку. Спілкуйтеся з іншими батьками, готовими обговорювати складні проблеми й помилки у вихованні. Не бійтеся звернутися по допомогу фахівців, якщо вам складно впоратися з ситуацією.
  • Подумайте, як краще вчинити в подібній ситуації наступного разу. Піддаєтеся ви на примхи дитини чи невиправдано кричите на неї – придумайте план, який допоможе вам стати більш ефективними батьками.

Виховання дитини не буває ідеальним

Єдине, що ми можемо стверджувати про виховання дітей – це те, що час від часу ми будемо зазнавати невдачі. Але навіть якщо б ви були ідеальними батьками, це б усе одно не дало дитині ніяких переваг.

Коли дитину виховують неідеальні батьки, вона може навчитися уживатися з неідеальним сусідом по кімнаті, бути у взаєминах з неідеальним партнером і працювати в команді з недосконалими співробітниками. Навчитися жити з людьми – дуже важлива навичка для дитини.

Це не означає, що ви повинні спеціально проявляти свої погані риси, щоб навчити її жити з людьми. Це означає, що ви можете взяти відповідальність за свої помилки.

У свою чергу, ви можете показати дитині приклад того, як власні помилки можуть стати уроком, як виправляти ситуацію на краще й робити для себе висновки.

Переглядів: 423 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024