Четвер, 18.04.2024, 04:00















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна           Діяльність районного методичного центру          Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Категорії розділу
Державні закупівлі [46]
Бланки звітів [1]
Організація та проведення харчування учнів в районі [7]
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Головна » Файли » Централізована бухгалтерія управління освіти » Організація та проведення харчування учнів в районі

Наказ "Про викладення в новій редакції наказу управління освіти №67 від 01.02.2016р. ..."
21.04.2016, 15:52

         Керуючись Законом України «Про державний бюджет України на 2016 рік», на виконання ст. 25 Закону України «Про освіту», ст. 21, 22 Закону України «Про загальну середню освіту», ст. 5 Закону України «Про охорону дитинства», ст. 35 Закону України «Про дошкільну освіту», розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07.11.2012р. №865-р «Про затвердження плану заходів щодо забезпечення дітей високоякісними продуктами харчування вітчизняного виробництва», керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004р. №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», Постановою Кабінету Міністрів України від 19.06.2002р. №856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», Постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011р. №116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», пунктом 10 Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу  ДСанПіН 5.5.2.008-01, на виконання спільного наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005р. № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», спільного наказу Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006р. № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у навчальних закладах», враховуючи лист - роз’яснення Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації №01-31/55, рішення сесії Глибоцької районної ради №1-4/16 від 13 січня 2016 року «Про приведення районного бюджету на 2016 рік у відповідність із Законом України «Про державний бюджет України на 2016 рік»», рішення сесії Глибоцької районної ради №18-6/16 від 11 березня 2016 «Про внесення змін до рішення районної ради №1-4/16 від 13.01.2016 року «Про районний бюджет на 2016 рік»», рішення позачергової сесії Глибоцької районної ради №6-5/16 від 28 січня 2016 «Про затвердження Програми забезпечення харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів Глибоцького району на 2016 рік» з метою впорядкування механізму організації харчування дітей за рахунок  освітньої субвенції державного бюджету місцевому бюджету та місцевого бюджету на 2016 рік

НАКАЗУЮ:

1. Установити вартість харчування для вихованців в дошкільних групах/підрозділах навчально-виховних комплексах та дошкільних навчальних закладах  з розрахунку 16 грн. 50 коп. в день на кожну дитину (в т.ч. батьківська плата у розмірі 40 % від вартості харчування) (згідно затвердженого перспективного двотижневого меню, додаток 1).

2. Установити вартість безкоштовного харчування в загальноосвітніх навчальних закладах та навчально-виховних комплексах з розрахунку 10,00 грн. в день на одну дитину за рахунок коштів освітньої субвенції на: (згідно затвердженого перспективного двотижневого меню, додаток 2):

- забезпечення безкоштовним харчування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;

- учнів 1-4 класів з малозабезпечених сімей;

- дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах.

3. Установити вартість безкоштовного харчування в загальноосвітніх навчальних закладах та навчально-виховних комплексах з розрахунку 10,00 грн. в день на одну дитину за рахунок коштів місцевого бюджету (100%), (згідно затвердженого перспективного двотижневого меню, додаток 2) на:

- дітей учасників антитерористичної операції;

- дітей, батьки яких отримали посвідчення учасника бойових дій;

- дітей, мобілізованих учасників АТО, які були відправлені у розпорядження Азово-Чорноморського регіонального управління державної прикордонної служби України в Запорізьку область, м. Бердянськ.

4. Установити вартість харчування в загальноосвітніх навчальних закладах та навчально-виховних комплексах з розрахунку 10,00 грн. в день на одну дитину за рахунок коштів місцевого бюджету (50%) та батьківської плати (50%), згідно затвердженої калькуляції (додаток 6), за перспективним двотижневим меню (додаток2) по управлінню освіти на:

- забезпечення харчування учнів 1-4 класів, які не належать до пільгової категорії;

- учні 5-11 класів малозабезпечених сімей.

5. Установити вартість харчування для учнів груп продовженого дня (ГПД) за батьківські кошти з розрахунку 4,38 грн. в день на кожну дитину, згідно затвердженої калькуляції (додаток 7), затвердженого меню для ГПД (додаток 9).

6. Організувати в загальноосвітніх навчальних закладах та навчально-виховних комплексах для всіх бажаючих учнів випічку, згідно затвердженої калькуляції (додаток 4,5).

7. Організувати в загальноосвітніх навчальних закладах та навчально-виховних комплексах для всіх бажаючих учнів, не включених у перелік категорії дітей, які харчуються безкоштовно харчування організувати за кошти батьків, згідно затвердженої калькуляції вартістю з розрахунку 5 грн. або 10 грн. в день на одну дитину(додаток 6,8,2,3).

8. Витрати пов’язані з організацією харчування учнів за рахунок коштів місцевих бюджетів та батьківських коштів включають у себе:

- вартість продуктів харчування (з розрахунку 8 грн.);

- оплату праці кухарів та оплату комунальних послуг та інші витрати передбачені законодавством (з розрахунку 25% від вартості продуктів харчування або на рівні 2 грн.).

9. Витрати пов’язані з організацією платного харчування включають у себе:

- вартість продуктів харчування;

- оплату праці кухарів, оплату комунальних послуг та інші витрати передбачені законодавством.

10. Вартість платної послуги може змінюватись у разі зміни вартості витрат.

11. Установити розмір плати для батьків за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах встановити в розмірі 40 відсотків від вартості харчування на день.

12. Від плати за харчування дітей відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту» звільняються батьки або особи, які їх замінюють, у сім’ях, в яких сукупний дохід на кожного члена за попередній квартал з урахуванням індексу зростання цін не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку установлюється Законом України  «Про Державний бюджет України» для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у дошкільних навчальних закладах.

13. Від плати за харчування вихованців в дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах звільняються батьки:

- дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування;

- дітей-інвалідів;

- дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»

- дітей, батьків учасників антитерористичної операції;

- дітей, батьки яких отримали посвідчення учасника бойових дій.

         14. Розмір плати за харчування вихованців у дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах зменшується на 50 відсотків для батьків у сім’ях, яких троє і більше дітей.

         15. Звільнити батьків, які є учасниками антитерористичної операції від плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах на період проведення антитерористичної операції та/або протягом перебування в зоні антитерористичної операції. Підставою для надання даної пільги вважати витяг з наказу відповідного командира (начальника) або довідки виданої відповідними уповноваженими органами про відрядження особового складу самостійно або у складі підрозділу (частини) для участі в антитерористичній операції. Контроль про повернення батьків із зони АТО покласти на керівників навчальних закладів, про що належним чином повідомляти централізовану бухгалтерію управління освіти.

         16. Плата за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах вноситься щомісяця не пізніше 10 числа поточного місяця за який вноситься плата. Керівники дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів несуть відповідальність за своєчасне надходження батьківської плати. У разі невнесення плати у встановлені строки ці суми стягуються в порядку визначеному чинним законодавством України.

17. Спеціалісту по харчуванню управління освіти Бондарчук Д.Г.

         17.1. Готувати на наради керівників навчальних закладів питання, пов’язані із рівнем організації харчування дітей у навчальних закладах району.

         17.2. Систематично перевіряти стан організації харчування дітей у закладах освіти району.

         17.3. Забезпечити контроль за організацією роботи їдалень, за якість приготування їжі, дотримання перспективного двотижневого меню, згідно норм харчування та калорійності страв, дотримання санітарно-гігієнічних правил при приготуванні та реалізації страв.

18. Керівникам навчальних закладів освіти:

         18.1. Забезпечити постійний контроль за організацією харчування учнів 1-4 класів, 5-11 класів пільгової категорії, та вихованців НВК, ДНЗ згідно норм харчування та калорійності страв на основі двотижневого меню.

         18.2. Наказом по навчальному закладу призначити відповідальну особу за організацію харчування дітей, створити комісії контролю за харчуванням учнів та призначити чергових вчителів.

         18.2.1. До обов’язків відповідальної особи входить:

  • координація діяльності з роботою медичного персоналу щодо контролю за харчування дітей;
  • відпрацювання режиму і графіка харчування дітей, режиму чергування педагогічних працівників в їдальні;
  • опрацювання інформації щодо кількості дітей, які потребують гарячого харчування (у тому числі дітей пільгової категорій);
  • участь у бракеражі готової продукції (за відсутності медичного працівника);
  • контроль за додержанням дітьми правил особистої гігієни та вживання готових страв, буфетної продукції;
  • контроль за санітарно-гігієнічним станом їдальні тощо.

18.2.2. Облік дітей та розрахунок за харчування учнів охоплених безплатним харчуванням, здійснює класний керівник, який вчасно повідомляє про наявність учнів особу, відповідальну за організацію харчування, а також гаряче харчування за кошти батьків.

18.3. Встановити постійний контроль за дотриманням перспективного меню, натуральних  норм харчування учнів, технологією приготування страв та ведення відповідної документації.

18.4. Проводити роз’яснювальну роботу з учнями та батьками щодо необхідності отримання гарячого харчування. Розглядати питання організації раціонального та якісного харчування дітей в навчальному закладі на педагогічних радах, нарадах при директорі, батьківських зборах. Довести до відома батьків дітей основні вимоги чинних законодавчих та нормативних документів щодо організації харчування дітей на батьківських зборах.

         18.5. Забезпечити системний щоденний  контроль за організацією та якістю харчування дітей, за дотриманням санітарно-гігієнічних норм.

         19. Централізованій  бухгалтерії управління освіти  Глибоцької райдержадміністрації (Крецу Н.Г.) забезпечити оплату продуктів харчування, облік та звітність відповідно до чинного законодавства. Забезпечити фінансування витрат для забезпечення безкоштовним харчуванням учнів вищезазначених категорій в межах виділених лімітних призначень на харчування.

20. Фінансування харчування здійснювати згідно районної «Програми забезпечення харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів Глибоцького району на 2016 рік», затвердженої рішенням позачергової сесії №6-5/16 від 28.01.2016р. (що додається).

21. Юристу управління освіти Глибоцької райдержадміністрації (Бирсан Д.В.)  забезпечити укладання договорів на постачання продуктів харчування та здійснювати контроль за їх виконанням.

         22. Визнати таким, що втратив чинність наказ управління освіти Глибоцької райдержадміністрації від 01.04.2016р. №279 «Про внесення змін до наказу управління освіти №67 від 01.02.2016р. «Про встановлення вартості гарячого харчування у навчальних закладах управління освіти з 01.02.2016р.»».

         23. Наказ розмістити на інформаційному сайті управління освіти Глибоцької райдержадміністрації.

         24. Контроль за виконання даного наказу залишаю за собою.

                                                                      

Начальник управління освіти

Глибоцької райдержадміністрації                                                     В.І. Барарюк

 

         Юрист управління освіти                                           Д.В. Бирсан

 

 

Категорія: Організація та проведення харчування учнів в районі | Додав: Микола | Теги: Наказ Про викладення в новій редакц
Переглядів: 739 | Завантажень: 1 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024