Середа, 24.04.2024, 01:02















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Квітень » 18 » 16 квітня відбувся семінар вчителів трудового навчання (технічна праця) Глибоцького району
14:32
16 квітня відбувся семінар вчителів трудового навчання (технічна праця) Глибоцького району

   16 квітня 2015 року відбувся виїзний семінар вчителів трудового навчання (технічна праця). Тема семінару: «Організація та проведення профільного та допрофільного навчання на уроках трудового навчання в співпраці з ПТУ, коледжами, іншими закладами професійної освіти».

   Роботу семінару було організовано на базі Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. В.Ю. Шкрібляка.

     Чому саме в цьому закладі було вибрано проведення ? Тому що наші 2 освітні заклади, а саме: Михайлівський НВК і Багринівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, в 2014 році заключили договір про співпрацю з Вижницьким коледжем прикладного мистецтва ім. В.Ю. Шкрібляка.

    На семінарі було показано практичну спрямованість даного договору. Один із пунктів договору говорить, наприклад, що освітні заклади працюють над тим, щоб учні освітніх закладів Глибоцького району після закінчення школи продовжували навчання в Вижницькому коледжі прикладного мистецтва ім. В.Ю. Шкрібляка для отримання кваліфікаційної спеціальності, яка дозволяє здобути професію з наданням відповідного документу. Для цього, на уроках трудового навчання (технічна праця) підбираються відповідні модулі варіативної частини програми з трудового навчання для учнів 5-9 класів, які відповідають напрямку роботи і підготовки Вижницького коледжу.

    На сьогоднішній день вже в районі здійснюють в Михайлівському НВК (допрофільну підготовку в 8-9 класах), а в Багринівській ЗОШ І-ІІІ ступенів – допрофільну підготовку в 5-9 класах, профільне навчання в 10-11 класах.   

   Про те, як була організована і як проводиться робота в Михайлівському НВК – розповів директор Михайлівського НВК В.К. Каменюк. Своїми думками, присвяченими даній тематиці, поділилися вчитель трудового навчання (технічна праця) Багринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Карпюк Іван Іванович та вчитель трудового навчання (технічна праця) Михайлівського НВК Карпюк Юрій Іванович. Перед вчителями виступив директор Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. В.Ю. Шкрібляка – Козубовський Дмитро Онуфрійович, який розказав про історію коледжу та його досягнення. Велику увагу приділив він набору учнів на І курс денної форми навчання на базі базової загальної освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» на 2015-2016 н.р. Розказав про основні спеціальності і спеціалізації, на яких учні можуть вчитися:

Декоративно-прикладне мистецтво:

  • Художня обробка дерева
  • Художня обробка металу (ювелірний напрямок)
  • Художнє ковальство
  • Художня вишивка, моделювання та конструювання одягу
  • Художнє ткацтво 

Образотворче мистецтво:

  • Образотворче мистецтво та креслення

Дизайн:

  • Дизайн середовища

   Для учасників семінару було проведено змістовні екскурсії по коледжу та музею виконаних робіт (дивись фото нижче).

    За підсумками семінару ухвалено рекомендації, основний напрямок яких полягає в тому, що необхідно вивчити думку учнів ЗНЗ району щодо здобуття професії в житті, покращити роботу по профорієнтаційній роботі в школі, після чого кожному загальноосвітньому закладу винайти можливість заключити подібні договори з різними ПТУ, коледжами, іншими закладами професійної освіти. Всі ці заходи спрямовані на одну єдину мету – учень поряд з закінченням школи повинен отримати професію, яка йому допоможе в житті.

    На семінарі було проаналізовано роботу методичного об’єднання вчителів трудового навчання (технічна праця) (керівник Гімчинський В.Г.) з серпня 2014 року по квітень 2015 року, виконання плану роботи по реалізації намічених заходів та накреслені шляхи по організованому завершенню 2014-2015 навчального року. Відмічено активну участь в жовтні-листопаді 2014 року в організації та проведенні Всеукраїнському семінарі вчителів трудового навчання, який проходив в Чернівцях, наступних вчителів трудового навчання (технічна праця) загальноосвітніх закладів району: Турятського НВК Гімчинського В.Г., Кам'янської ЗОШ І-ІІІ ступенів Карлійчука В.Г., Старововчинецького ліцею Кирилюка В.Г., Грушівського НВК Кіндрачука С.А., Станівецького НВК Яценюка В.Д., Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів Когута А.А., Корчівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Чорнописького М.Я., Тереблеченської ЗОШ І-ІІІ ступенів Василаша Г.Д., Опришенської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Димківського НВК Постевки М.Д., Йорданештської ЗОШ №2 І-ІІ ступенів Божеску Г.А., Карапчівського ліцею Вікована В.Ф., Купського НВК №2 Тіміша В.Г., Глибоцького ліцею Букатаря В.М., Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів Безверхнього В.В., Черепковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Фенина М.Б.,  Сучевенської ЗОШ І-ІІІ ступенів Плевана І.А. Особливо вагомий внесок  вчителів трудового навчання (технічна праця) Багринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Карпюка Івана Івановича та Михайлівського і Слобідського НВК Карпюка Івана Івановича, які демонстрували заняття для вчителів України на самому заході.

   Поряд з цим відмічено участь команди Глибоцького району в ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання (хлопці, 11 клас) 3-4 квітня 2015 року, на якому було здобуто ІІ місце (учень 11 класу Багринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Іонуца Аврам Іванович, керівник команди – вчитель даної школи Карпюк І.І.). Проаналізовано участь вчителів трудового навчання (технічна праця) району в різноманітних конкурсах, олімпіадах. Відзначено було наявні успіхи, вказано на недоліки та не доопрацювання окремим вчителям. Було зазначено, що всі цьогорічні вагомі внески, здобутки та успіхи стали можливі лише завдяки спільній, добре організованій роботі методоб’єднання вчителів трудового навчання (технічна праця), активній взаємодопомозі та підтримці всіх вчителів трудового навчання (технічна праця) району. 

        План роботи семінару було реалізовано в повному обсязі.  Окремо хочеться подякувати школі, яка виконувала організаторські функції щодо проведення даного семінару – адміністрації Станівецького НВК, вчителю трудового навчання (технічна праця) Яценюку В.Д.

    P.S. Приємно було бути свідком того, коли в м. Вижниця в Вижницький коледж, користуючись нагодою, приїхали разом з учасниками семінару учні шкіл району, для того щоб ознайомитись з даним коледжом та які мають намір поступити в даний заклад.

Методист РМЦ управління освіти Глибоцької РДА Бабій М.Г.

 














































































 

 

Переглядів: 1044 | Додав: Микола | Теги: 16 квітня відбувся семінар вчителів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
+1  
1 Ulia_RMC   (18.04.2015 22:42) [Материал]
applause applause applause

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024