Четвер, 25.04.2024, 06:08















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Березень » 03
    У переддень 1 березня в нашій школі пройшло надзвичайне свято Марцішора. Підготували та провели цей захід вчителі початкових класів Панчук Д.А., Пуюл В.В. та педагог-організатор школи Ауріте М.С. Пройшов захід у формі КВК між третім та четвертим класами. Змагалися команди «Марцішор» та «Пролісок» у різноманітних конкурсах: творчості, малюнку, театралізованих дійствах, загадок тощо. У перервах між конкурсами виступали учні другого класу. Запрошеними були матері та бабусі учнів, які отримали від учнів вітальні листівки, виготовлені  ними власноруч.  
Свято «Марцішора» традиційно присвячене головній події – зустрічі весни, в цьому році було приурочене також і до Міжнародного жіночого дня 8 Березня.
                                                                                      ЗДВР     Чурун В.Л.





Проглядів матеріалу: 591 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.03.2014 | Комментарії (1)


"Серед всіх наук ,                          
 
що відкривають людству
шлях до пізнання  законів
 природи наймогутніша
 найвеличніша наука – математика."
С.Ковалевська

     В Купському  НВК №2  продовжується тиждень математики. 28 лютого вчитель математики Костинян Флорін Ілліч організував позакласний захід,  5 - 6 класи « Крок до зірок ».

Мета заходу : зацікавити учнів математикою, поглиблювати і розширювати знання з предмета; розвивати пізнавальний інтерес , творчу активність, допитливість, логічне мислення, виховувати вміння вчитися, самостійно здобувати математичні знання.

Учні були жваві і проявляли зацікавленість.



 

 

Проглядів матеріалу: 689 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.03.2014 | Комментарії (1)


      Вже стало доброю традицією в Черепковецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, напередодні свята 8 березня проводити конкурс «Нумо, дівчата!». Цьогоріч свято підготували учні та класний керівник 9 класу. Свято провдилося в два етапи , дівчата були поділені на команди. Ведучі свята Куляк Василь та Ткачук Микола зауважили, що українська дівчина завжди славилася ліричністю душі, чарівністю голосу, вмінням говорити, співати, танцювати. Дівчата продемонстрували усі свої таланти та вміння. 

 Вкінці свята компетентне журі відзначило кращих, а заступник з НВР Куляк М.К. наголосила, що сьогоднішній конкурс "Нумо, дівчата!" став святом  краси і розуму,  вправності і неповторності. "Нехай мамині та бабусині поради стануть для вас орієнтиром у житті, допоможуть стати справжніми господинями",- побажали дівчатам члени журі.

Педагог - організатор                                                           Барарюк В.І.


Проглядів матеріалу: 772 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.03.2014 | Комментарії (1)

       Обмін досвідом роботи – це необхідна передумова підвищення майстерності педагога, його методичного рівня. Саме з цією метою у Валякузьминській ЗОШ І – ІІ ступенів 24 лютого 2014 року було проведено районне засідання методичного об'єднання вчителів іноземної мови. Педагоги ділилися досвідом роботи методом «Пристендовий урок». Вони переглянули презентацію до проведеного показового бінарного уроку з англійської мови та математики на базі 2 класу (вчителі: Токар Інна Борисівна та Галак Людмила Іванівна). Після перегляду був проведений круглий стіл учасників семінару, на відбулося обговорення уроку. Методист з іноземної мови  Віра Петрівна виступила з доповіддю «Педагогічна компетенція вчителів», підготувала змістовну презентацію по відповідній темі. Зустріч педагогів закінчилася психологічним тренінгом «Розвиток творчої креативності вчителя», який підготувала та провела Попеску Олена Василівна, психолог школи. 






Проглядів матеріалу: 629 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.03.2014 | Комментарії (1)

          3 березня  відбулась чергова  нарада  управління освіти, РМЦ та керівників позашкільних навчальних закладів.

 Начальник управління освіти Василь Григорович Швець розпочав нараду з обговорення складної суспільно-політичної ситуації в державі та ознайомив присутніх зі зверненням Глибоцької районної ради до керівництва держави, у якому зокрема йдеться про засудження насилля і братовбивства та висловлено бажання, щоб в країні панували мир і злагода.

«Толерантність, єдність та злагоджена співпраця усіх на користь громади і держави – основне завдання для усіх освітян району у ці складні часи. Минулий тиждень яскраво продемонстрував, що навчальні заклади району успішно і результативно працюють: на високому рівні проведені районні семінари, завершився обласний етап олімпіад, де команда району здобула 49 призових місць.  Це - блискуча перемога освітян району, які щодня роблять неоціненний внесок у розбудову України, процвітання нашої Батьківщини»,-  зауважив Василь Григорович.

Заступник начальника І. Ю. Цуркан ознайомила присутніх з планом роботи управління на тиждень (тисни тут ) . Інна Юріївна оголосила про початок атестації  Глибоцької ЗОШ, Просіцького ДНЗ та Просокирянської ЗОШ.

Митранюк Надія Арсенівна внесла пропозиції щодо проведення засідання районної атестаційної комісії. Погоджено, що засідання відбуватиметься 2 дні. Запропоновано, щоб кожен, хто атестується, підготував самозвіт (картку результативності діяльності у міжатестаційний період).

Директор ЦТКСЕУМ Дудка А. П. звітував про проведення краєзнавчої олімпіади. Анатолій Петрович повідомив начальникові, що ряд керівників навчальних закладів ігнорують краєзнавчу роботу, а  Черепковецька ЗОШ, Горбівецька ЗОШ, Тарашанська ЗОШ, Привороцька ЗОШ, Волоківська ЗОШ  не взяли участі в олімпіаді.

Директор ДЮСШ  Стрельчук П.Г.  звітував про успіхи в чемпіонаті області з волейболу серед дівчат.

За підсумками наради дано ряд доручень.

 

Проглядів матеріалу: 633 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.03.2014 | Комментарії (0)

   Першим ученим у житті кожної людини є учитель. Прекрасна професія! Найблагородніша серед інших. Всі професії - від учителя, лише учителя – від Бога. Все починається з перших невпевнено виведених літер, з недоспаних ночей, які вчитель проводить над зошитами своїх учнів. Учитель навчив нас писати й читати перше слово в житті «мама». Потім такі, як земля, сонце, народ, праця. І не тільки навчив писати  й читати ці слова, а й допоміг збагнути їх глибинний зміст, прищепив відповідальність обов’язку, допоміг нам поступово знаходити своє місце в житті. Без невтомної праці вчителя не було б хлібороба, інженера, професора, лікаря. Завдяки вчителям  людина досягає чогось у житті.

Куляк Марія Кузьмівна  в Черепковецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів працює  заступником директора з навчально виховної роботи  15 років, вчитель вищої категорії, а загальний педагогічний стаж становить 25 років.

5 березня вона святкує свій чарівний,молодий ювілей 45-річчя.

 Усю душу і серце віддає дітям, прагне виховати юних патріотів нашої України, формувати таку особистість, яка реалізувала б наші мрії  про щасливу незалежну державу.

Учень на уроці Марії Кузьмівни співтворець уроку. Вчить своїх вихованців не лише грамоти, але розкриває красу і ніжність рідної мови, вчить правильно вживати слова, вимовляти звуки, писати прозові  та поетичні твори.

 Вітаємо ВАС з Днем народження!

Бажаємо:

"Хай ладиться скрізь: на роботі, в родині,
Щоб радісний настрій у серці не згас,
Все світле і гарне, що треба людині,
Нехай неодмінно приходить до Вас!
Хай щастя приходить і ллється рікою,
Хай горе обходить завжди стороною,
Хай доля дарує Вам довгі літа,
А в серці завжди хай живе доброта!"

      Педагог організатор                                                   Барарюк В.І.

... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 603 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.03.2014 | Комментарії (1)

"Світе тихий, краю милий,

Моя Україно!

За що тебе сплюндровано,

За що, мамо, гинеш? …"

                                Т.Г.Шевченко

 

     Виховний захід присвячений 200-річчю з дня народження Т. Г. Шевченка проведено у Камянському ДНЗ. Вихователь Н.Д.Панцир розповіла дітям про життєвий та творчий шлях поета, ознайомила з «Кобзарем».  Дошкільнята декламували вірші, оспівували українські символи калину, вербу про яких так щиро та з любовю  писав Тарас Григорович.

А у виконанні квартету вихователів М.М.Глобак, Н.О.Щербань, О.В.Цибуляк та М.С.Глобак прозвучали пісні на слова Т.Шевченко «Зацвіла в долині», «По діброві вітер віє…».

 

                                                                   Д. Балан, вихователь-методист закладу





... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 758 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.03.2014 | Комментарії (1)

28  лютого 2014 року відбувся районний семінар   вчителів румунської мови і літератури ( румунської та світової ) на базі РМЦ  з проблеми: «Ефективні методики та технології навчання, як засіб підвищення якості знань з румунської мови і літератури ( румунської та світової) ».

Семінар відкрила головний спеціаліст управління освіти Міхай Д.М. та ознайомила учасників семінару з планом роботи. Вчителями румунської мови і літератури (румунської та світової) Йорданештської ЗОШ І-ІІ ст.- Шапкою М.Г., Кирчу О.Г., Лукинюк Е.І., були представлені пристендові  уроки з румунської мови, румунської літератури та світової літератури.

По завершенні учасники семінару обмінялися думками та виробили методичні рекомендації.












Проглядів матеріалу: 577 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.03.2014 | Комментарії (1)

    28 лютого та 1 березня 2014р.  в спортивних залах Глибоцького ліцею та Глибоцької ДЮСШ  відбувся чемпіонат області з волейболу серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл (дівчата 1999-2000р.н).

     В змаганнях взяли участь 15 команд області.За підсумками жеребкування наша команда потрапила до групи В, в якій зустрічалась з командами Кельменецької ДЮСШ та Герцаївської ДЮСШ. В обох зустрічах наші волейболістки здобули впевнено перемоги з рахунком 2:0, що дало змогу потрапити до фінальних змагань.

     До фінальної частини змагань також потрапили команди: Чернівецької обласної ДЮСШ, Чернівецької ДЮСШ № 4, Заставнівської ДЮСШ.
Наші спортсменки у фінальних змаганнях поступились тільки спортсменкам Чернівецької обласної ДЮСШ і у підсумку посіли 

ІІ місце.

   Слід відмітити наших юних вихованок на яких ми покладаємо великі надії: Магалюк Юлія, Чиботар Альона, Круліковська Аня - Глибоцький ліцей; Зеленівська Діана, Круліковська Марія, Русу Жанна – Глибоцька ЗОШ; Іоняк Алевтина, Сандуляк Марія, Дущак Олена –Димківський НВК; Білик Дарія - Коровійська ЗОШ.

   Хотілося б відзначити плідну роботу тренера-викладача Глибоцької ДЮСШ з волейболу Сидоряк О.І., яка за 2 роки своєї роботи підготувала ряд спортсменів, які показують гарні результати на районних та обласних змаганнях, адже це не поодинокий успіх, так як юнаки відділення були в складі збірної команди району яка захищала честь Глибоцького району на обласних змаганнях в залік 69-ї обласної спартакіади школярів в м.Новоселиці де вибороли ІІІ-місце.

 

 Директор

Глибоцької ДЮСШ                                                  П.Г. Стрельчук


... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 588 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.03.2014 | Комментарії (1)

     26 та 27 лютого, згідно річного плану роботи ДНЗ вихователями закладу було  проведено колективний перегляд занять з розвитку мовлення та навчанню дітей грамоти.

Метою колективного перегляду було надати методичну допомогу вихователям по використанню інтерактивних методів навчання під час організації занять з мовленнєвого розвитку дітей дошкільного віку.

Інтерактивні методи забезпечують активне включення дітей у процес пізнання, навчають здобувати знання, сприяють розвитку самостійності, творчості, залучають до роздумів, міркування, активного діалогу з обговорення теми.

Розвиток мовлення – це не лише збагачення словника, формування звукової, граматичної культури та вдосконалення зв’язного мовлення , але й розвиток вміння спілкуватися.

Систематична робота щодо мовленнєвого розвитку дітей дає відчутні результати. Діти не бояться висловлювати свої думки,активізують словниковий запас. 













Проглядів матеріалу: 782 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.03.2014 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024