П'ятниця, 29.03.2024, 01:13















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Березень » 04

Шановні колеги!

Вчительська спільнота Глибоччини  має гарні традиції милосердя та підтримки тих, до кого прийшла біда. Акції милосердя  у навчальних закладах проходять постійно. Люди, що потребують допомоги, вдячні всім, хто відгукується . «Хай не збідніє рука того, хто дає…»,- каже мудрість.

Освітяни району ніколи не залишались осторонь чужої біди. І зараз, у складний і сумний для України час, поруч є люди, що потребують підтримки.

Глибоцька районна рада запрошує усіх бажаючих долучитись до доброчинної акції допомоги родинам загиблих героїв Майдану.

20 лютого 2014 року на Майдані у Києві від снайперської кулі в серце загинув чернівчанин Олександр Щербанюк,  афганець. У нього залишилось троє дітей.

Кожен, хто вболіває за майбутнє нашої держави та наших дітей, може зробити посильний внесок та допомогти сім`ї нашого загиблого земляка.

Координує дану ініціативу в районі голова районної ради Ванзуряк Г.С.

Кошти перераховувати на р/р 35429301054100 ГУДКСУ в Чернівецькій області

М. Чернівці МФО 856135 ЄДРПОУ 03196239

Отримувач: Центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат (для сім`ї Олександра Щербанюка)

 

Василь Григорович Швець, начальник управління освіти Глибоцької РДА.

Проглядів матеріалу: 680 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 04.03.2014 | Комментарії (0)


    25 січня стартував ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін. Вже проведено олімпіади з фізичної культури, англійської мови, біології, математики, екології, французької мови, інформатики, інформаційних технологій, астрономії, географії, російської мови, світової літератури, фізики, історії, конкурс з українознавства, з педагогіки та психології, трудового навчання, хімії, економіки,з румунської мови та літератури (румунської та світової), української мови та літератури, правознавства.

Наш район успішно представили і вибороли призові місця наступні учні:

з правознавства:

Бірев Христина, Опришенська ЗОШ І-ІІІ ст. - ІІІ місце;

Котюк Сергій, Глибоцький ліцей - ІІІ місце;

з української мови та літератури:

Славута Богдан, Глибоцький ліцей - ІІ місце;

Кирчу Міхаєла, Карапчівський ліцей - ІІ місце;

Дущак Віталіна, Карапчівський ліцей - ІІ місце;

Процюк Катерина, Корчівецька ЗОШ І-ІІІ ст. - ІІІ місце;

Карп Анжеліка, Карапчівський ліцей - ІІІ місце;

з економіки:

Білик Дарія, Коровійська ЗОШ І-ІІІ ст. - ІІІ місце;

Славута Богдан, Глибоцький ліцей - І місце;

Котюк Сергій, Глибоцький ліцей - ІІ місце;

з хімії:

Бобкова Феодосія, Старововчинецький ліцей - ІІ місце;

Цибуляк Владислав, Кам’янська ЗОШ І-ІІІст. - ІІ місце;

Писарук Ірина, Глибоцька ЗОШ І-ІІІ ст. - ІІІ місце;

з румунської мови та літератури (румунської і світової):

Лукинюк Анна-Марія, Йорданештська ЗОШ І-ІІ ст. - І місце;

Масікевич Родіка, Карапчівський ліцей - ІІІ місце;

Карп Анжеліка, Карапчівський ліцей - І місце;

Божеску Аліна, Карапчівський ліцей - ІІІ місце;

Дущак Віталіна, Карапчівський ліцей - ІІІ місце;

                                              з педагогіки та психології:

Тодерян Діана, Коровійська ЗОШ І-ІІІст.- І місце;

Унгурян Яна,Коровійська ЗОШ І-ІІІст.- ІІІ місце;

                                              з трудового навчання:

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 1673 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2014 | Комментарії (11)

Середній бал шкільного атестату при вступі до вищих навчальних закладів України зменшать з 200 до 12 балів. Про це під час прес-конференції повідомив Міністр освіти і науки Сергій Квіт.

"Вага балу атестату середньої школи буде зменшена. Той бал, що існував до цього, спонукав до корупції і викликав проблеми” – заявив Сергій Квіт.

За його словами, основна увага має бути зосереджена на ЗНО, а школярі мають бути захищені від корупції. Учні випускних класів можуть починати готуватися до такої системи вступу вже сьогодні.

"Середній бал атестату при вступі цього року буде зменшено: він буде враховуватися не в сумі 200 балів, а в сумі 12 балів” – заявила перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун.

Крім того, у середній школі планують провести й ряд інших змін. Зокрема, відмовитися від послуг, за які треба додатково платити – наприклад, платні підручники. Також будуть зняті заборони на підручники, які друкувалися у минулі роки.

"Останні три роки політика Міністерства була такою, що не було українців, України. Ми ж віддамо право писати книжки по історії історикам, жодного ідеологічного втручання не буде” – зазначив Сергій Квіт.

Джерело: gazeta.ua

За матеріалами http://kyiv.ridna.ua/2014/03/minosvity-vyluchyt-koruptsijnu-skladovu-pry-vstupi-do-vyshiv-zamist-200-baliv-bude-lyshe-12/

Проглядів матеріалу: 616 | Завантажив: Микола | Дата: 04.03.2014 | Комментарії (0)

   У змістовній лінії "Світ мистецтва" БКДО в Україні розвитку театральної діяльності надається певного значення. Окремо виділено розділ " Театральне мистецтво", в якому увага приділяється сприйняттю театрального мистецтва, формуванню емоційно- ціннісного ставлення до мистецтва театру, визначенню художнього - театрального образу. Поставлені завдання вимагають розробки системної роботи з організації театралізованої діяльності дітей.
   Тому педагогічний колектив Кам"янського ДНЗ створює умови для розвитку духовності кожної дитини через залучення вихованців до різних видів художньої діяльності, зокрема театральної: поповнилась матеріальна база, маємо костюми для дітей ( ведмедика, вовка, білочки, лисички, півника, курчат, мишенят, зайців), для дорослих( Зими, Осені, Баби Яги, Господині, Казкарки, Карлсона та інші).
  Ми в тому, що всі діти здібні, потрібно лише створити умови для прояву цих здібностей, які найбільше розкриваються у театралізованій діяльності. Залучаємо дітей до розігрування окремих епізодів з казок, до участі у сюжетно - рольових іграх, показах різних видів театру.
  В групах молодшого віку форми організації театралізованої діяльності направляються на сприйняття дітьми театральних видовищ, дій з іграшками, розігрування пальчикових сюжетів, показ малих літературних творів. З дітьми старшого віку в нашому закладі проводиться робота в драматизаціях, показ настільного театру, іграх - імітаціях, читанні віршів за ролями літературних творів, сюжетоскладанні, інсценуванні ігор та казок. Педагоги спонукають дітей відтворювати свої враження від навколишньої дійсності, розвивають мовлення, здатність дітей до перетворення, креативні здібності, творчий підхід до тієї чи іншої ситуації, формують вміння створювати прекрасне, моральну поведінку, співпереживання персонажам, виховують базові якості особистості.
     В рамках проведення Всеукраїнського фестивалю дитячого театрального мистецтва в дошкільному закладі у тісній співпраці педагогів, батьків та дітей організовано перегляд лялькового театру" Веселий колобок", настільний театр іграшок- дріботушок, пальчиковий... Старші дошкільники запропонували увазі дитячу оперету "Крижана та луб"яна" за мотивами казки Н.Забіли. Із задоволенням дошкільнята виконували різноманітні ролі в театрі " Тантомарески".
Щасливе дитинство- це тут і зараз, в нашому закладі. Це - наша мета, наше досягнення, наша перспектива. А педагогічна філософія закладу- "Пошук, творчість, інновація!"

Завідуюча Кам"янського ДНЗ                                          В.І.Грижук












 


Проглядів матеріалу: 1053 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2014 | Комментарії (1)

    Театральне мистецтво – особливе багатогранне. Діти залюбки долучаються до театральної діяльності. Для проведення фестивалю театрального мистецтва педагогами закладу було розроблено план проведення фестивалю.

 У всіх групах проводились різноманітні форми організації театральної діяльності.До співпраці залучено батьків, які підготували  костюми для казкових персонажів.

Діти охоче демонстрували свої творчі здібності, артистичні нахили, емоційний настрій у виконанні добре відомих усім казок.Драматизація казок пробуджує у дітей інтерес, сприяє швидкому запам’ятовуванню тексту.  






 

Проглядів матеріалу: 1409 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2014 | Комментарії (0)

"Щовесни, коли тануть сніги,

І на рясті просяє веселка,

Повні сил і живої снаги

Ми вшановуєм пам’ять Шевченка

     3 березня, у Глибоцькому ліцеї розпочалася декада, присвячена вшануванню та 200-літтю від  дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

На урочисту лінійку всі учні та вчителі прийшли у піднесеному настрої, деякі  одягли вишиванки, адже кожен хотів скласти шану Великому Кобзареві, Пророку, Провіснику нового життя.  Першим  до глядачів звернувся із привітальним словом директор ліцею Д.І.Глобак. Продовжили учні 9-х класів разом зі своїм учителем А.І.Макух. Право покласти квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченку було надано кращим учням ліцею – Карп Крістіні та Чудієвичу Андрію. Дев’ятикласники коротко нагадали присутнім біографію Кобзаря, підготували чудову презентацію про життя та творчість, також на лінійці прозвучали найбільш відомі вірші поета – «Якби ви знали, паничі…», «Мені однаково…», «Доля», уривки з поем. А ще звучали поезії, присвячені Шевченку.Закінчилася лінійка урочистим виконанням «Заповіту». Цю пісню всі учні слухали стоячи, багато хто співав разом із виконавцем. І на закінчення А.І.Макух оголосила план заходів Шевченківської декади, яка триватиме з 3 по 14 березня.      









Проглядів матеріалу: 637 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2014 | Комментарії (0)

     Вчителька румунської мови та літератури Купського НВК №2 Олена Георгіївна Попеску провела відкритий урок на тему: George Coșbuc, poezia "Mama” Chipul mamei.

Obictivele operaționale:

-     Să cunoască conținutul poeziei Mama de George Coșbuc;

-     Să deducă mesajul liric al poezie;

-     Să comenteze poezia;

-     Să recite poezii despre mamă;

-    Să caracterizeze personajul principal;

- ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 677 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2014 | Комментарії (0)

             « Діти мають жити в світі краси, гри, казки,             музики, малюнка, фантазії, творчості».

                                                                                                                                   В. Сухомлинський

           У лютому в Молодійському ДНЗ  було проведено тиждень «Фестиваль дитячого театралізованого мистецтва», під час якого використовувались різноманітні форми організації театральної діяльності. Цікавими та змістовними виявились заплановані заходи тижня.  Актори театру, які завітали в гості до дошкільнят з повчальною виставою «Добро і зло», зуміли за допомогою казкових героїв переконати малят що таке добро і що таке зло. Один із днів у закладі було названо днем нашого театру, де вихованці всіх груп мали можливість переглянути інсценізацію українських народних казок: « Колосок», «Колобок», «Курочка Ряба», «Лисичка та журавель», де акторами були і дорослі  і старші дошкільники, адже сама маленька вистава за участю дітей це перша елементарна перехідна форма від гри до мистецтва.  З великим задоволення юні художники взялися за справу малюнків у конкурсі «Малюємо казку». Повчальними для педагогів та батьків були проведені консультації «Розвиток творчих здібностей дітей», «Вихователь – людина двох професій: педагог та актор». Практичний психолог закладу провела театралізований тренінг для вихователів  «Вихователь – режисер дитячого театру», що дало можливість кожному переконатись  у власних режисерських уміннях, націлити кожного педагога, що саме кожен день має бути казковим  в житті дитини, і що як не театралізоване мистецтво більш зрозуміле та близьке для дітей, адже в його основі лежить гра.

  Та не тільки тиждень Фестивалю, а й вся робота колективу протягом року насичена театралізованими дійствами – це всі свята, які організовуються для дошкільнят, що приносять радість дітворі та батькам. Виступи наших дошкільнят перед громадкістю села, в районі, області – неабиякий успіх  юних артистів.  

       Педколектив  нашого  дошкільного навчального закладу усвідомлює важливість та необхідність театралізованої діяльності для творчого розвитку дитини, що допомагає спроектувати та організувати освітній процес системно та послідовно. Ми постійно працюємо над оновленням навчально-виховного процесу, підшуковуємо  нові форми та методи організації театральної діяльності, адже чим більше різних видів театру використовує вихователь у своїй роботі тим ефективніше вони впливатимуть  на розумові здібності, почуття , емоції вихованців. Наразі в своїй щоденній  роботі педагоги використовують різні види театрів: тіньовий, настільний, ляльковий, гра - імітація, театр на фланелеграфі, театр наголівничків.

Проглядів матеріалу: 1200 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2014 | Комментарії (1)

      Тиждень французької мови у нашій  школі тривав з 24 по 28 лютого.  Протягом   тижня школярі мали змогу долучитися до французького мистецтва – музики, літератури, живопису, показати власні знання, уміння і таланти.

Відкрився тиждень загальношкільною лінійкою де, учні були ознайомлені з планом роботи тижня. На святі відкриття присутні змогли прослухати цікаву інформацію про Францію, її традиції, найвідоміші пам'ятки культури. У вівторок вчитель французької мови провела відкритий урок у 7-му класі про столицю Франції  - Париж.  У середу учні 5 – 11 класів провели Свято французької поезії  та пісні, на якому  вони продемонстрували свої знання творів на французькій мові. У четвер пройшли  цікаві конкурси по класам. В останній день були підведені підсумки тижня та нагороджені найактивніші учасники.

        Проведення тижня французької мови дозволило школярам застосовувати на практиці свої вміння й навички,  незалежно від рівня знання французької мови.

                        ЗДВР     Чупрун В.Л.






 
Проглядів матеріалу: 831 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2014 | Комментарії (0)

            26 лютого в Димківському НВК було проведено тренінгове заняття  з учнями 11-го класу на тему «Здоров’я – цінність нашого життя!».

Метою цього тренінгового заняття було надати учням поняття щодо здорового способу життя, довести пріоритети здоров’я серед інших цінностей людини та негативний вплив шкідливих звичок на самопочуття підлітка; формувати у підлітків прагнення займати активну життєву позицію, сприяти визначенню власних духовних цінностей та орієнтації на здоровий спосіб життя.

Найбільше учням сподобалась вправа «Модель здоров’я », під час якої вони зобразили свою модель здоров’я, а також вправа «Як розпорядитися своїм життям» метою якої було навчити учасників визначати свої власні духовні цінності, вплив духовних цінностей на своє життя.

В кінці заняття учні зробили такий висновок, що наші духовні цінності впливають на те, як ми витрачаємо власний час та ресурси. Правила гри можна змінити, але життя – це не гра. Не можна повторити вже  зроблений вибір чи скасувати прийняте в минулому рішення. Не можна охопити абсолютно все чи скористатися кожною можливістю. Не можна передбачити, які можливості залишаться відкритими для тебе через тиждень або рік. Нам завжди бракуватиме часу, варіантів вибору грошей, можливостей тощо. Ми повинні платити за кожен свій вибір у житті – і часто ця плата буде перевищувати наші сподівання.

                                      Міхай А.П. – практичний психолог









Проглядів матеріалу: 567 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024