П'ятниця, 26.04.2024, 00:35















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Березень » 05
4 березня 2014 року в Коровійській ЗОШ була проведена Всеукраїнська українознавча гра "СОНЯШНИК". В цьому році завдання гри були присвячені вшануванню пам 'яті Кобзаря, 200 - річний ювілей якого ми всі відзначаємо у 2014 році.
У грі брали участь 56  учнів 1-4 класів, більшість яких є постійними гравцями гри "Соняшник", яка традиційно проводиться у нашій школі. Усі діти з велики задоволенням пригадували вірші Т.Шевченка і його біографію, розгадували ребуси, доповнювали прислів'я.
Всі роботи і матеріали відправлені на перевірку. Ми з нетерпінням чекаємо результатів!
Проглядів матеріалу: 675 | Завантажив: Коровійська_ЗОШ | Дата: 05.03.2014 | Комментарії (1)

         В Йорданештській ЗОШ І –ІІІ ст. відбулося свято «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття». Захід розпочався хвилиною молитви – вшанування пам’яті загиблим у Києві.
Ім’я  Т.Г.Шевченка для нас – джерело глибокого розуміння свого національного кредо. Сьогодні ім’я Великого Кобзаря  кличе до утвердження нашої незалежності, Шевченко – це Україна. Цими думками було пронизане свято. Гарно представили школярі літературну сторінку. Учні 6- 7 кл. підготували літературну вікторину. Декламатори 10 – 11 кл. представили власні вірші, присвячені Кобзарю. Також вони інсценували уривки поем Шевченка «Утоплена» та «Лілея». Залу прикрашали малюнки учнів до віршів Т.Г.Шевченка.


Проглядів матеріалу: 543 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.03.2014 | Комментарії (1)


     4 березня 2014 року на базі Волоківської ЗОШ І- ІІІст. відбувся районний семінар учителів   4-х класів з проблеми «Розвиток творчих здібностей учнів шляхом використання  інноваційних технологій». Роботу семінару очолила методист РМЦ –Леонтій Е. М., яка озвучила план роботи. На семінарі була присутня завідувач РМЦ  Намака О.C.

Представники освітянської родини – учасники районного семінару   розпочали роботу зі знайомства із навчальним закладом. Гостей супроводжувала адміністрія школи , яка гостинно і сердечно проводила екскурс по школі. Учні початкових класів зустрічали гостей у своїх класних кімнатах, у цікавій віршованій формі розповідали про себе, шкільне життя.

Учасники семінару відвідали відкритий урок з української мови в 3 класі (вчитель Ватаманюк Т. П.) за темою «Слово. Значення слова. Слова із прямим і переносним значенням» та  румунської мови в 4 класі (вчитель Раду А. М.) - за темою « Головні члени речення». На уроках вчителі  використовували різні нові форми та методи  навчання, сучасне мультимедійне обладнання, наочно-ілюстративний матеріал, як засіб підвищення пізнавальної , творчої активності учнів та виховання активної особистості. Інтересно проводили усний журнал « Сторінками творчості Т. Г Шевченка»

 Досвідом роботи поділився  керівник районної МО Оленюк В. О., який запропонував присутнім презентацію з проблеми «Розвиток творчих здібностей учнів шляхом використання  інноваційних технологій».

На засіданні «круглого столу» своїми яскравими враженнями та побажаннями успіху поділилися  гості , підсумки семінару підвела методист РМЦ, яка відзначила високий науково-практичний та організаційний рівень проведення семінару. Ознайомила присутніх з методичними рекомендаціями щодо проведення ДПА в 4 класі. Учасники семінару залишали Волоківську школу з гарним настроєм, з бажанням працювати та творити.








Проглядів матеріалу: 727 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.03.2014 | Комментарії (2)

        Успіх у вихованні та навчанні дітей з особливими потребами здебільшого визначається системністю роботи школи, сім`ї  та суспільства. Ця співпраця має бути наравлена на розвиток особистісних якостей дитини, формування в них матеріального світогляду, оволодіння дітьми базовими компетенціями, знаннями з основ наук, навичками майбутньої професії. Основним середовищем навчання особливих дітей є родина. Сім`я- це мікросередовище, якому належить визначальна роль у формуванні особистості. Атмосфера любові, розуміння, доброти в родині сприяє  повноцінному всебічному  розвитку. Це є надзвичайно важливим для дитини з порушеннями розвитку. Допомога близьких, підтримка, здоровий психологічний мікроклімат у розині є запорукою гармонійного розвитку та розкриття потенційних можливостей.

Однією з найважливіших життєвих потреб особистості є потреба у спілкуванні, в обміні думками, досвідом з ровесниками. Дану потребу  особливих дітей задовольняє інклюзивне навчання, індивідуальна форма навчання, відвідування навчально-реабілітаційних центрів.

Сьогодні у Глибоцькому районі працюють фахівці обласної психолого-медико-педагогічної консультації, під керівництвом завідувача ОПМПК Ісанчук Надії Володимирівни,  які проводять обстеження дітей з особливими потребами, консультування батьків та педагогів з визначення форми навчання для дитини, вибору навчальних програм.

Основне завдання психолого-медико-педагогічних консультацій- раннє виявлення дітей з особливими потребами, забезпечення психолого-педагогічного супроводу таких дітей та їх родин, навчально-методичне забезпечення педагогів, що працюють з особливими учнями.





Проглядів матеріалу: 606 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.03.2014 | Комментарії (0)

    4 березня 2014р. в спортивному залі Глибоцької ДЮСШ відбулась відкрита першість з волейболу серед дівчат присвячена святкуванню "Міжнародного жіночого дня 8 березня” та перегляд талановитих спортсменок для відбору у збірну команду Глибоцького району, яка буде приймати участь в зональних змаганнях 7 березня в м.Кіцман.

На наші змагання завітали кращі команди школярів нашого району, які змагались за коловою системою.

Вперта боротьба точилась у всіх зустрічах,  про що свідчить те, що всі призери набрали рівну кількість очок і для визначення всіх місць суддівській колегії довелось підраховувати кількість виграних партій.
В підсумку призові місця розподілились наступним чином:
І-місце  Карапчівський ліцей (вчитель Савчук Г.І.)
ІІ-місце Купський НВК (вчитель Марку П.П.) 
ІІІ-місце збірна команда школярів Глибоччини (тренер Сидоряк О.І.)

ІV-місце  Корчівецька ЗОШ (вчитель Куницький Д.В.)

  Всі учасники та призери змагань були нагороджені дипломами управління освіти Глибоцької РДА та Глибоцької ДЮСШ.

 

Заступник директора

з навч./тренув. роботи                                                    П.Ю. Дутчак

Глибоцької ДЮСШ

Проглядів матеріалу: 584 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.03.2014 | Комментарії (0)

Театр – один із найяскравіших емоційних засобів, що формують смак дитини. Театр діє на уяву дитини різними засобами: словом, дією, образотворчим мистецтвом, музикою. Саме тому ми змалечку залучаємо дошкільників до чарівного світу театру.

Театралізована діяльність у Грушівському НВК є ефективним засобом педагогічного впливу на розвиток особистості дошкільника, специфічним видом дитячої активності, одним із найулюбленіших видів творчості. Через театр діти реалізують свою потребу у самовираженні, спілкуванні, самопізнанні шляхом відтворення різноманітних образів.

Тематика і зміст театралізованої діяльності мають моральну спрямованість, яка є в кожній казці, оповіданні, пісні. Це – дружба, доброта, чесність, сміливість. Улюблені герої стають зразками для наслідування.

У закладі наявні такі види театру:

 -театр ляльок;

-театр рукавичок;

- настільний театр.

У рамках Всеукраїнського фестивалю дитячого театрального мистецтва у Грушівському НВК в лютому проведено фестивальний тиждень театралізованої діяльності. В огляді-конкурсі взяли участь діти молодшої та старшої дошкільних груп, які порадували своїх родичів та друзів цікавими виступами – інсценівками казок. У рамках фестивального тижня театралізованої діяльності були проведені наступні заходи: «Світ театру» - ознайомлення дошкільнят з театральним мистецтвом (загальна інформація), настільний театр – казки «Колобок», «Коза і троє козенят» та інсценізація румунської сценки « ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 716 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.03.2014 | Комментарії (1)

"А ти віддав всю душу й серце пісні,
 
І через пісню ти страждав не раз.
Хоч ти полинув, наче дивний птах, у вічність,
Та твоя пісня буде завжди поміж нас".

Володимир Івасюк належить до тих небагатьох безмежно обдарованих Богом особистостей, присутність яких в українській культурі не вимірюється і не обмежується їхнім життям чи смертю. Вона безконечна, як вічна українська пісня. Його твори звучать так, ніби вони написані сьогодні. І досі не знайти в Україні композитора, пісні якого б перевершили   драматичною глибиною, дивовижною мелодійністю і енергетичною потугою.

Авторові 107 пісень, музики до кількох театральних вистав у Львові та Дрогобичі, 53 інструментальних творів, п’єс для скрипки й фортепіано, варіацій для камерного оркестру доля відвела земний шлях всього в 30 років. 

Буковинська земля гідно вшановує свого улюбленця. Вже традиційним є вшанування імені Володимира Івасюка у Чагорській  ЗОШ І-ІІІ ступенів.

4 березня  з  учнями 7-8 класів під керівництвом вчителів  Козачок Н.С.,

Бурлаку Д.Г. був проведений виховний захід ,присвячений 65-річниці з Дня народження Володимира Івасюка «Життя – як пісня ».

Гості виховного заходу ( учні школи, вчителі ) мали змогу при допомозі розповідей учнів, відеофільмів, презентацій полинути у ті часи, коли жив і творив Буковинський Орфей. По-особливому зазвучала сьогодні пісня «Балада про мальви»,вона викликала сльози і у дітей і в дорослих, ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 804 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.03.2014 | Комментарії (1)

     " Гідно зустрінемо наших пернатих друзів"-під таким гаслом відбувся конкурс на кращу шпаківню в Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ст. В ньому взяли участь учні 6-8 класів під керівництвом Безверхого Василя Вікторовича. На протязі лютого на уроках трудового навчання і в позаурочний час хлопчики майстрували хатинки для наших пернатих друзів. І ось наприкінці лютого підвели підсумки. Кращими визнали шпаківні таких учнів, як: Фролова Івана ( 7-А клас), Ватаманюка Владислава ( 6-Б клас), Скурту Валентина ( 6-А клас), Топала Григорія ( 8-А клас), Стрельчука Олександра ( 7-В клас). Виготовлені шпаківні розмістили в парку, біля школи та біля своїх будинків.

З нетерпінням чекаємо наших пернатих друзів!

Проглядів матеріалу: 640 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.03.2014 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024