Субота, 20.04.2024, 04:42















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Березень » 06

   Днями, серед школярів Глибоцького ліцею  був проведений турнір « Кубик Рубіка ».

« Кубик Рубіка » (розмовний варіант Кубик - рубик ; спочатку був відомий як «Магічний кубик » , угор Bűvös Kocka . ) - Механічна головоломка , винайдена в 1974 році (і запатентована в 1975 році ) угорським скульптором і викладачем архітектури Ерне Рубік.
Головоломка представляє собою пластмасовий куб ( форм- фактор в первинному варіанті 3 × 3 × 3 ) . Його видимі елементи зовні виглядають як складові куб 27 кубиків і здатні обертатися навколо 3 внутрішніх осей куба. Кожна грань складається з дев'яти квадратів і пофарбована в один з шести кольорів , в одному з поширених варіантів забарвлення розташованих парами один навпроти одного : червоний - помаранчевий , білий - жовтий , синій - зелений ; але в різних варіантах Кубика Рубіка грані забарвлюються в різні кольори абсолютно різним чином. Повороти граней дозволяють переупорядкувати кольорові квадрати безліччю різних способів . Завдання гравця полягає в тому , щоб « зібрати кубик Рубіка » : повертаючи грані куба , повернути його в первісний стан , коли кожна з граней складається з квадратів одного кольору.

Турнір проводився в трьох номінаціях: піраміда, 3*3, 2*2. Позавершенню турніра  « Кубик Рубіка » журі підбило підсумки та директор Глибоцького ліцею  Д.І.Глобак  вручив грамоти переможцям.

 

Переможці номінацій:

Піраміда:  І-ше місце - Безушко Меліса (7-В) 

ІІ-ге місце - Кудрич Роман (8 біол.-хім.)

ІІІ-те місце - Каленчук Максим (6-Б)

3*3:

І-ше місце - Лопуляк Станіслав (7-В)

ІІ-ге місце - Трач Рома (8 біол.-хім.)

ІІІ-те місце - Кудрич Роман (8 біол.-хім.)

2*2:

І-ше місце - Лопуляк Станіслав (7-В)

ІІ-ге місце - Безушко Меліса (7-В)

Проглядів матеріалу: 639 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.03.2014 | Комментарії (0)

   3 березня у Старововчинецькому ліцеї вчителем Карпюк В.Г. був проведений відкритий урок з української літератури в 10 класі на тему: «Життя і творчість В. Стефаника. «Покутська трійця».
   
Дізнатись більше - Тисніть тут
Проглядів матеріалу: 620 | Завантажив: Жанет | Дата: 06.03.2014 | Комментарії (1)

   У понеділок 3 березня соціальним педагогом Старововчинецького ліцею було проведено заняття з елементами тренінгу для учнів 3 класу на тему «Подорож у давнину». 
   
Дізнатись більше - Тисніть тут
Проглядів матеріалу: 686 | Завантажив: Жанет | Дата: 06.03.2014 | Комментарії (1)

     Коли вранці у холодному ще повітрі вперше з`являється ледь вловимий запах талого снігу, коли горобці по-особливому весело цвірінчать під стріхою, а небо дарує вже не сніг, а перші несміливі краплини дощу, вулицями і провулками, стежками і дорогами, містами і селами крокує Весна. Вона у всьому: у повітрі, у думках, у краплинах дощу та оазах  снігу. Та головне- Весна - у  серцях жінок. Весна дарує жінкам квіти любові, поваги, кохання, визнання та захоплення.

Всі квіти світу на початку весни належать винятково їм - берегиням,  подругам,  колегам,  донечкам, матусям,  коханим жінкам.

Дорогі, милі, ніжні, найкращі жінки! Хай цьогорічна весна дарує всім  мир і затишок, успіхи і здоров`я, любов і злагоду. Хай  краса, тепло і палкі жіночі серця множать світом взаєморозуміння, милосердя і всеосяжну любов!

Олеся Намака.

Проглядів матеріалу: 631 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.03.2014 | Комментарії (0)



Увага!
Про затвердження критеріїв оцінювання діяльності дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів області-
Тисни тут!
Проглядів матеріалу: 555 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.03.2014 | Комментарії (0)

           Не дивлячись на  важкий період через, який ми проходимо, ніхто  в Україні не забуває, що цей рік ще є і роком великого українського Кобзаря.

   В школах, бібліотеках, будинках культури, приміщеннях товариств організовуються безліч заходів присвячені славетному сину української та світової літератури.

   У Купському НВК були організовані три виставки  творчості Шевченка: книги, буклети, журнали, реферати, фотографії, газети, журнали, енциклопедії, фотокопії тощо. Одна з них знаходиться  в приміщенні музею школи, друга в кабінеті української мови та літератури, третя в коридорі нашого навчального закладу. Також є ціла виставка малюнків наших учнів різного віку.

   Вчителька нашого НВК Тарица А.А. провела вікторину присвячену поетові. Вчительки  Овачук М.В. та Алергуш М.В. провели цікаві бесіди з учнями про життя та творчість національного поета України. Вчителька обслуговуючої праці Бічер В.І. вишивала образ поета на рушнику, який буде зберігатися в приміщені школи.

   Вчителька англійської мови, заступника директора з ВР Захарюк О.М. прочитала всім власний вірш «Кобзарю», який до речі надрукований у її книжці «Тепло души моєї», яка вийшла у світ у 2010 році.

   З допомогою вчителя інформатики  Плевана І.В. особисто я підготувала творчий проект «Тарас Шевченко у перекладі на румунську мову», який був надрукований в деяких засобах масової інформації.

   Цими днями я ознайомила всіх старшокласників нашої школи з перекладами румунського поета Іона Козмея віршами Т. Г. Шевченка.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 708 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.03.2014 | Комментарії (1)

"І мене в сім’ї великій,
В с
ім’ї вольній, новій,

Не забудьте пом’янути

 Незлим тихим словом."

                                                                              

                  Т. Г. Шевченко

 

 Таким епіграфом розпочала тематичний урок «Ми чуємо тебе, Кобзарю крізь століття» учитель української мови та літератури Купського НВК № 2 Максимюк Наталя Іллівна.

Мета уроку:

-розширити і поглибити знання учнів про великого поета, художника, письменника Т.Г.Шевченка;

чити дітей наслідувати Тараса Шевченка та виконувати його заповіти; ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 650 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.03.2014 | Комментарії (2)

5 березня відбувся День відкритих дверей у Опришенській школі.  Відвідала заклад методист управління освіти Глибоцької РДА, методист Опришенської ЗОШ – Колесник Альона Іванівна.

 У цьому році у даному  навчальному закладі  атестуються чотири педагоги, серед яких:

 1. Пашута Ганна Радувна , вчитель французької мови, І категорії, провела відкритий урок на тему: «Розвиток усного мовлення. Навколишнє середовище. Проблеми навколишнього середовища».

 2. Аодаіца Маріанна Георгіївна, вчитель хімії, І категорії , провела відкритий урок у 8 класі на тему : « Характеристика хімічних елементів малих періодів за їх місцем у періодичній системі  та будовою атома ».

 3. Ротар Наташа Іванівна, вчитель української мови початкових класів, спеціаліст, провела відкритий урок у 4 - Б класі на тему:

«Т.Г. Шевченко – великий поет і художник українського народу ».

  4.Сенюк Анжела Іванівна , вчитель початкових класів, провела відкритий урок у 1-Б класі на тему: «Усна та письмова нумерація чисел від 11 до 20-ти ».

 Також відбулися контрольні моніторинги заміри з румунської мови у 7, 8, 9, та 10 класах (диктант та текстові завдання).











Проглядів матеріалу: 852 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.03.2014 | Комментарії (1)

     У рамках декади, присвяченої  200-річчю від дня народження  Т. Г. Шевченка , у  Глибоцькому ліцеї було проведено ряд запланованих заходів.  Зокрема 4 березня учні 5-11-х класів  переглянули документальний фільм «Вічний як народ», віртуально побувавши у рідних Кобзареві місцях – Моринцях, Кирилівці, біля Дніпра, на Черкащині; детальніше ознайомилися з родиною Тараса, прослухали пісні на вірші Шевченка. Перегляд фільму підготувала учитель української мови та літератури Н.М.Коврик.

  Також  протягом 5-6 уроку в цей день ліцеїсти брали участь у Всеукраїнській українознавчій  грі  «Соняшник - 2014», присвяченій життю та творчості Т.Шевченка. Цікаві, незвичайні, яскраві, мальовничі завдання, що є не тільки пізнавальним матеріалом, ілюстративним помічником, але й мотивацією  вивчення української мови та літератури, дуже сподобалися дітям, особливо коли вони ще й отримали невеликі сувеніри як учасники цієї гри.  Провела конкурс учитель української мови та літератури Т.М.Димчук.

    Цього ж дня учениця 10 філологічного класу Н. Кушнір  побувала разом зі своїм педагогом  О.Т.Мазуренко  на обласній учнівській науково-практичній конференції «Тарас Шевченко – голос душі українського народу», яка проходила в ОЦЕВ «Юність Буковини».  Надія підготувала доповідь та презентацію на тему «Образ жінки-матері в творчості Т.Г.Шевченка», адже в багатьох віршах, поемах, повістях оспівана поетом саме доля дівчини, жінки, матері.

    5 березня у стінах Глибоцького ліцею відбувся конкурс на кращого виконавця Шевченкової поезії. У ньому взяли участь учні  з 1-го по 11-й клас. І кожен з них своєю душею торкнувся думок українського Пророка, національного Генія – Т.Шевченка, адже його вірші завжди сучасні.  Конкурс проходив у два етапи, тому що бажаючих виявилося немало. Так представників молодшої ланки (1-4 класи) було – 14, а середньої та старшої (5-11 класи) – аж 30. Тому й журі було досить поважне: М.К.Труш, учитель  української мови та літератури, -  голова журі, вчителі-філологи – О.Т.Мазуренко, Н.М.Коврик; О.В.Шевченко - директор районного музею Д.С.Ботушанської, С.К. Довгань – поетеса, вишивальниця, В.П.Магалюк – зав. бібліотекою Глибоцького ліцею. Учні ж були настільки добре підготовлені, що важко довелося вибирати найкращих. Та все-таки перші місця здобули такі читці:

Проглядів матеріалу: 580 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.03.2014 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024