Четвер, 25.04.2024, 23:59















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Березень » 07

      Напередодні міжнародного жіночого дня, учні 11 класу Черепковецької ЗОШ пригадали про гарний звичай на Україні відзначати Свято матері.Вони висловили 6ажання спро6увати влаштувати щось подібне для своїх мам, адже вони заслуговують на це. Так в класного керівника Вентонюк В.Т. виникла ідея зустрічі- відпочинку з концертною программою, яка переросла у велику колективну творчу справу. Серед учнів було оголошено конкурс талантів. Кожен міг стати учасником свята у ролі  читця, танцюриста, cпівакa, гумориста, що6 показати свої здібності. Ретельно добирався матеріал, учні шукали найкращі вірші та найщиріші по6ажання. Юна поетеса Щербановська Іванка склала вірш-побажання.  Дівчата, використавши уміння виготовляти витинанки на виховній годині, не залишили мам без подарунків. Танцюристи взялися за постановку "Подоляночки". Група художників готувала декорації та випустила газету-оголошення. Актори працювали над сценками.

Уcі учні написали твіp-мініатюру "Моя матуся - найкраща в світі". Адже за шкільними партами «свято Матері», вони відзначають  в останнє.

 Педагог організатор                                                Барарюк В.І.




 

Проглядів матеріалу: 666 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2014 | Комментарії (1)

"Із святом весни, краси і любові!
Хай щастя і радість несе кожна мить,
Всього у житті хай буде доволі,
На кожному кроці завжди хай щастить!"

     Лагідні промені сонця. Несмілий передзвін краплинок і струмочків. Перші квіти. Разом з цими характерними ознаками весни приходить до нас і перше весняне свято – Міжнародний жіночий день. Це один із самих світлих, всенародних свят, зігріте любов’ю і вдячністю до жінки-матері. Міжнародний жіночий день 8 Березня - це радісне, весняне свято бажаним гостем входить в кожний дім.
Cьогодні в цей предсвятковий день учні Йорданештської  ЗОШ I-IIIст. привітали вчителів, своїх рідних мам ,бабусь, сестер найщирішими словами вдячності за недоспані ночі, їхню турботу та материнську любов.
Проглядів матеріалу: 665 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2014 | Комментарії (1)

     До  200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка у Карапчівському ліцеї  ім.  М. Емінеску був проведений позакласний захід  «Уклін та шана Кобзарю».
Велику  повагу та любов  до  Шевченкової  творчості показали учні, гарно підготувавшись до свята. Була представлена презентація життєвого  і творчого шляху письменника, а також презентація картин Шевченка. Емоційно з відкритою душею діти  розказували вірші поета напам’ять. Також було приємно слухати переклад віршів Шевченка румунською мовою. Зі сцени пролунала пісня на слова Кобзаря «Зоре моя вечірняя».
Усі  залишилися вражені від побаченого і почутого. Надіємось, що учні запам’ятали  назавжди  вислів Т. Шевченка«…Учітесь, читайте,І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь…», про який нагадала вчителька Товарницька М.К. у своєму виступі.







Проглядів матеріалу: 681 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2014 | Комментарії (0)

«Те що ж може бути
прекраснішим від
небосхилу, який вміщує
в себе все прекрасне?..»
М.Коперник

   З такими словами почав відкритий урок астрономії вчитель Тіміш В.Г. Купського НВК №2.
Тема уроку: Планети земної групи: Меркурій, Венера, Марс та його супутники.
Мета уроку:
- Ознайомлення учнів характеристиками, будовою та формування основних   понять про планет земної групи.
- Отримання навичок знань, розширення кругозору школярів за допомогою ІКТ та усного спілкування .
- Виховувати  сучасну творчу людину, яка здатна навчатися   в продовж життя. Сприяти культури спілкування, згуртованості колективу, виховувати інтерес до астрономії.
Вчитель використовував різні види роботи, які виявилися доцільними та дієвими. Під час уроку учні вчилися раціонально запам’ятовувати, шукати відповіді на проблемні питання, робити висновки.
               
                   Заступник  директора з НВР
Кирстюк Олена Миколаївна                
      


Проглядів матеріалу: 633 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2014 | Комментарії (1)

  " … А всім нам вкупі на землі
    Єдиномисліє подай і
    братолюбіє    пошли ."    
                                                                                                                              
  Т. Шевченко «Молитва»,  1846р
                                  

       Цьогорічна весна окрім бажаних змін у природі несе і зміни у суспільстві.    Ми пережили важку зиму – грізну, криваву, героїчну… Саме тому березневі побажання  синього мирного неба над головою цьогоріч перестали бути банальною, усталеною формою вітань. Сьогодні – це одне із найсокровенніших сподівань кожної тверезомислячої людини.
     На захисті гуманістичних ідеалів добра безперечно стояли ті, хто важив своїм життям на передовій.  Але так само історію творили й ті, хто попри  непевність ситуації в країні, продовжували сумлінно виконувати свої щоденні обов’язки:  двірники прибирали вулиці, пекарі пекли хліб, продавці відчиняли свої магазини,  медики лікували хворих,  а освітяни… творили майбутнє нації!
       Без зайвого пафосу можемо стверджувати, що кожен урок, проведений вчителем від дзвінка до дзвінка, кожна контрольна робота, виставлена оцінка, висловлене повчання, здобута перемога у конкурсі чи олімпіаді,  так само як і прочитана вихователем казка, вивчена пісенька, тиха година в садочку  – це ті цеглини у міцній будівлі дитячого світу, завдяки яким наші юні громадяни  могли відчувати  безпеку сьогодні і впевненість завтра.
      Без сумніву – результати педагогічної праці сягають багато далі, ніж можна собі уявити – вимірюються десятиліттями, а то й століттями.
       Чи можемо ми, освітяни,  зробити ще щось сьогодні аби  зберегти країну єдиною?  Пропонуємо всім небайдужим долучитися до поширення позитивної інформації про Буковину на сайтах шкіл Сходу та Криму.
     Розкажіть про наш край, названий провідними вузами світу «феноменом буковинської толерантності»: про українців та румунів, росіян та євреїв, поляків, німців та ще багатьох інших представників націй, конфесій, партій, що протягом віків мирно співіснували під  дахом Буковини.   Адже перепоною для віртуального спілкування не стануть ані блок-пости, ані вояки в масках, ані інформаційна блокада.  Будьте толерантними, щирими, мудрими – спільними зусиллями окреслимо справжнє обличчя розмаїтої Буковини!
                     
З повагою, начальник управління освіти  Глибоцької РДА – В.Г. Швець.
Проглядів матеріалу: 704 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2014 | Комментарії (1)

      З 1 січня 2014 р. по 30 квітня 2014р. учні Глибоцького ліцею залучені до Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «День птахів». Конкурс проводиться Київським еколого-культурним центром та Всеукраїнською екологічною організацією «Жива планета».
Метою конкурсу є привернути школярів до практичних екологічних заходів з охорони птахів, навчити навичкам майстрування гніздівель для птахів, відродження дитячого свята «День птахів».

Учні 7-х класів охоче залучилися до конкурсу, майструючи на уроках трудового навчання годівнички та шпаківні своїми руками.

Учні 6-х класів свою бажану зустріч птахів весною показали на малюнках. На уроці образотворчого мистецтва були представлені найкращі роботи на орнітологічну тематику.

Масово-агітаційна та пропагандистська робота про корисну роль птахів в природі і господарській діяльності людини, про дбайливе ставлення до птахів, їх охорону була проведена і серед учнів старших класів на уроках біології. Годівнички, зроблені вдома своїми руками були розвішані на території як Глибоцького ліцею, так і на околицях селища.

Яскравим моментом конкурсу є також залучення учнів до фотоконкурсу на тему «Птахи-окраса нашого краю».
Конкурс триває і ми сподіваємося поповнити його подальшими орнітологічними спостереженнями, і нам всім потрібно пам’ятати про годівлю наших пернати друзів.

Крім того, не виявили свою байдужість до годівлі птахів вихованці групи продовженого дня 2-х класів Глибоцького ліцею, які на чолі з вихователем Бомпа О.М. стежили за наповненням пташиних будиночків для підкормлення птахів.






















 

Проглядів матеріалу: 778 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2014 | Комментарії (1)

    Батьки та школа – це квітучий сад в якому кожне деревце має свою красу та символізує щось прекрасне та величне.

Цими днями бджілочки 3-го класу Йорданештської ЗОШ №2 разом з класоводом Божеску Оленою Валер'янівною запросили до школи спочатку татусів і влаштували для них неймовірно сентиментальне свято. Для них їхні «янголятка» зібрали «букет» неймовірних привітань та віршів які лунали як пісня з теплого невинного сердечка дитини. Презентуючи свого татуся, кожна дитина з гордістю дивилася в залу й ті слова які лунали з їхніх вуст здавалися небесними, ніби дитина тримала сонечко в руках і хотіла його взяти і з усією теплотою подарувати татусеві. Було неймовірне свято – свято душі, свято краси та величі. Але й це не все, малесенькі «троянди», влаштували для своїх татусів неймовірно цікаві конкурси, де кожен татусь мав проявити максимум винахідливості. Найцікавіше було те, що татусі мали впізнати як своя дитина пише, і справились з завданням лише чотири татусі. Але весело було всім і татусі показали, що вони є справжніми помічниками мам.

Але сьогодні  на порозі свята 8 Березня до школи малесенькі бджілочки запросили мам на День відкритих дверей. Вчителька провела показовий урок румунської мови, під час якого багато теплих і гарних слів лунали в адрес найсвятішої в житті людини - мами. Але як відпустити маму зі школи без теплого слова і теплих привітань? Сьогоднішній «букет привітань» зібрав найгарніші у світі «троянд» - теплі слова які лунали з такими емоціями, що на очах у матусь були сльози - сльози радості і гордості за свою кровиночку.

Батьки-це небо, а ми, їхні діти,  сяючи зірки й давайте подякуємо їм за життя:

"Я дякую Богу за маму, 
Що стільки ночей не доспала; 
За доброго, вірного тата, 
Що вмі
є людям поміч надавати.

Кожен подякуємо Богу
За пройдений шлях, всі дороги. 
За сльози батьків, їх страждання, 
Хвороби, і сум ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 780 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2014 | Комментарії (1)

          До святкування 200-ліття від дня народження Т. Шевченка  6 березня в Глибоцькому ліцеї  пройшла виставка – конкурс  дитячих робіт на кращу ілюстрацію до творів Тараса Григоровича Шевченка. Для участі у заході було подано 27 творчих робіт учнів віком від 10 до 16 років , виконаних у різних мистецьких техніках.

   Діти у своїх роботах передали неповторний світ поезії та власне сприйняття творів Великого Кобзаря. Учні ліцею створили малюнки  до  багатьох віршів та поем Тараса Шевченка: «Катерина», «Думи мої, думи мої», «Садок вишневий коло хати», «Причинна», «Тополя», «Неначе писанка село», «Вітер з гаєм розмовляє...», «Тече вода з-під явора...» та багато ін.

      Виставка перетворилася на справжню скарбницю талантів. Тут представлено різноманітні малюнки, які висвітлюють шевченківську тематику.  Юні  таланти  зуміли створити справжнє незабутнє свято, яке стало доказом їх  обдарування.

     Юні художники  через власний малюнок показали творчу  уяву, відчули та глибше пізнали красу поезії Великого Кобзаря . Учні  розкрили  свої таланти і  показали,  як вони розуміють поезію і тим самим любов до України.

    Ліцеїсти та вчителі вражені художніми творами,  адже в кожен малюнок вкладена часточка душі, пронизана Шевченковим словом та глибиною його змісту. А підготувала виставку і вміло скеровувала учнів талановитий учитель художньої культури Н.М.Поліщук. Визначення кращих робіт та нагородження учнів відбудеться на підсумковій лінійці Шевченківської декади.

 

  Також цього дня був проведений єдиний урок «Шевченкове слово і досі живе», на якому класоводи та класні керівники ближче знайомили своїх вихованців із творчістю Великого Пророка, адже  «Кобзар» вже  роки живе серед українців і не тільки, оскільки перекладений десятками мов світу. Незважаючи на чималі літа, ця книга досі читається легко, а вірші у ній залишаються популярними та актуальними дотепер.










... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 1140 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2014 | Комментарії (1)


           Соняшник - символ сонця, праці й достатку, сили і добробуту. Ця квітка символізує Батьківщину: як соняшник повертає за Сонцем свою голову, так і людина думкою, словом і ділом звернена до своєї Вітчизни. Можливо саме тому Всеукраїнська українознавча гра має таку ж назву.

 Ігровий формат «Соняшника» передбачає різні за складністю рівні завдань, частина з яких укладена в межах шкільної програми з відповідних дисциплін. Є також істотна кількість завдань, які вимагають від учасників загальної гуманітарної ерудиції, уміння співвідносити знання й відомості з різних українознавчих дисциплін, а також, звичайно, почуття гумору.

Такий підхід до формування корпусу завдань зумовлений провідною метою гри – показати учням нові, часом несподівані й завжди цікаві сторони звичних шкільних предметів, заохотити до самостійного пошуку нових знань, на які така щедра вітчизняна культура.

         Цьогоріч 164 учні виявили бажання стати учасниками Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник» , що присвячена вшануванню пам'яті Кобзаря, 200-річний ювілей якого усі ми відзначатимемо в 2014 році. Усі старанно реєструвалися, вивчали життєвий та творчий шлях Т.Г.Шевченка. А      

            4 березня замайоріла школа вишитими сорочками. У гарно прибраній світлиці відбулося відкриття Гри: з вітальним словом до учасників звернулася координатор гри в школі Коваль Ю.С. та директор школи Блисенко Ю.Д..  Саме Юрій Дмитрович відкрив завдання для учнів молодшої ланки. Відкрити ж конверт із завданнями для старшокласників доручили Бурлі Тетяні, Голові комісії з питань навчання та додаткової  освіти. Школярам сподобався і оформлення збірничка завдань та й самі завдання. Учні із задоволенням працювали над завданнями конкурсу.

Бажаємо учасникам перемоги та з нетерпінням чекаємо результатів гри!




 

Проглядів матеріалу: 821 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2014 | Комментарії (0)

"Щовесни, коли тануть сніги,

 І на рясті засяє веселка,

 Повні сил і живої снаги

 Ми вшановуєм  память Шевченка…"

У ці весняні дні все людство схиляє голову перед світлою памяттю поета, художника, генія українського народу. «Іду з дитинства до Тараса», - під такою назвою відчинила двері літературно-мистецька вітальня у Петричанському навчально-виховному комплексі.

            Учні 4-го класу майстерно декламували рядки Великого Кобзаря. Намагалися, по-дитячому щиро, донести до маленьких глядачів красу милої серцю України, її неповторні картини природи, палку любов до жінки-матері,

непохитну віру у світле майбутнє. Шевченкове слово, незламність духу поета і через 200 років не втратили своєї значущості та міцності.

             Павло Карлійчук в образі сільського хлопчини показав нестримне бажання  малювати, що допомагало долати труднощі, вело тернистою дорогою до здійснення заповітної мрії. Цікавою була екскурсія за малюнками до творів славетного митця «Перо і пензель – дві великі долі, які навіки у одній злились.»

              Першокласники із класоводом С.М. Шелепюк ознайомилися з постаттю Тараса Шевченка. Дівчатка прочитали вірш «Зацвіла в долині червона калина», Ткачук Роман – «Червоний місяць аж горить».

               А.М. Піцул з вихованцями 2-го класу перегорнули літературний вісник «Тарасове слово через століття»: читали поезії, розгадували кросворд.

               Школярі 3-ього класу під керівництвом класовода Л.А. Воробець оформили виставку до творів відомого поета, талановитого художника.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 592 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2014 | Комментарії (1)

     На традиційний районний турнір команд „Молодь обирає здоровя” зібрались команди з 7 закладів освіти Глибоцького району: Глибоцький ліцей, Глибоцька ЗОШ, Коровійська ЗОШ, Чагорська ЗОШ, Багринівська ЗОШ, Турятський НВК, Димківсьий НВК.

Змагання проводились з метою утвердження та пропаганди здорового способу життя, запобігання негативним проявам серед дітей та молоді, організації змістовного дозвілля школярів. Команди взяли участь у трьох конкурсах: конкурсі фоторобіт, конкурсі плакатів, конкурсі літературно-музично-спортивних міні-композицій. Учасники конкурсу продемонстрували авторську та виконавчу майстерність, артистизм, оригінальність. Переможцями стали команди Глибоцького ліцею - 1місце, Глибоцької ЗОШ -2місце, Коровійської ЗОШ - 3 місце. Всі учасники були нагороджені грамотами та подарунками.




 












Проглядів матеріалу: 1215 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2014 | Комментарії (1)

   Шановні жінки – освітяни!


З почуттям шани та глибокої поваги вітаємо вас з найпрекраснішим днем весни, святом  відродження природи, торжества жіночої краси і ніжності – Днем 8-го Березня!

Все найдорожче, що є в житті людини – щастя, радість, надія, кохання - пов'язане з жінками, які дарують життя людині, плекають майбутні покоління нашої незалежної держави, щедро віддаючи свої знання, теплоту сердець, ніжність  і ласку. Своєю подвижницькою самовідданою працею роблять людей добрішими, а світ – кращим.

Бажаємо, щоб кожний день ви зустрічали з посмішкою, з відчуттям радості, із впевненістю і спокоєм. Хай сонце заходить з весною у ваш дім, хай з снігом розтануть і біль ваш і гнів хай білий підсніжник любов принесе і хай вам завжди весело буде!

 

Начальник управління освіти

Глибоцької РДА.                                         В.Г. Швець

 

 

Голова районного комітету

 профспілки працівників освіти               С.І. Лазурко

 

... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 694 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.03.2014 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024