Субота, 20.04.2024, 15:05















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Березень » 08
"Живе Кобзар у пам'яті народу
Живуть його слова, і мрії, і думки
Хоч зазнавав великі перешкоди
Та спадщина його сягла віки".


     Березень для шанувальників літературної  спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.
                 З 2 по 7 березня у Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбулася низка заходів, присвячених 200- річниці Шевченка. Кращому сприйняттю особистості митця сприяла   книжкова виставка «Слово, пісня, дума кобзаря» ,   організована бібліотекарем Кожокарь О.В.
Активну участь взяли учні школи  у конкурсі ілюстрацій юних художників до творів Т.Г. Шевченка.
                  Не менш цікавими були для учнів години спілкування « Шевченко-художник», проведені у 8-9 класах вчителем Габор Л.І.
 6 березня  в актовому залі школи був проведений конкурс читців-декламаторів « Звучать Шевченкові слова» , метою якого було навчити учнів сприймати поезію Кобзаря серцем і душею, виховувати любов до України, її великих людей. Всі учасники заходу з захопленням декламували твори великого Кобзаря. , намагалися донести до слухачів всю велич Шевченкового слова. Поважне журі  відзначило найкращих  серед молодшої та старшої вікової категорії :
Манасович Ю. ( 10 клас)- І місце;
Фефчак Д. ( 2 клас)- І місце;
Заєць О. ( 6 клас) – ІІ місце;
.Гучик В ( 8 клас) – ІІ місце;
Купферберг Е.( 5 клас) – ІІ місце;
Брант М. ( 5 клас)  - ІІ місце.














Проглядів матеріалу: 622 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.03.2014 | Комментарії (0)

7 березня в Сучевенській ЗОШ І-ІІІ ступенів до 200-річчя з дня народження Т.Г. Шевченка був проведений усний журнал «Історія мого життя складає частину історії моєї Батьківщини». Дев’ятикласники показали знання з творчого та життєвого шляху Великого Кобзаря. Були виявлені нові факти з біографії Т.Г. Шевченка як письменника, поета, художника, громадянського діяча. Учні також напам’ять розповідали уривки з поем Шевченка. Талант у малюванні мали можливі проявити учні 5-6 класів. Найкращими ж роботами було оформлено виставку дитячих малюнків, присвячених творчості Шевченка.

Проведення таких заходів розширює знання учнів про творчість видатних українців, розвиває творчу уяву та активність учнів, виховує повагу молоді до українського минулого.





Проглядів матеріалу: 523 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.03.2014 | Комментарії (0)

  9 березня 2014 року український народ відзначатиме 200 років від Дня народження Т.Г.Шевченка. Шевченко залишив нам свої неоціненні духовні надбання — твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. Ми повинні завжди пам’ятати про генія українського народу. Наша школа готується до проведення лінійки, присвяченої 200-річчю від Дня народження Т.Г.Шевченка. Сьогодні учнями 7 класу Черепковецької ЗОШ разом з класним керівником Данилюк О.Т. провели захід «Уклін доземний Кобзарю», діти декламували уривки з поем,віршів, показували інсценівки та вишивали рушник  життя великого Кобзаря. Проект допоможе школярам ближче познайомитися з життям і творчістю великого поета і визначити роль митця у розвитку української мови та літератури.

 Педагог організатор                                             Барарюк В.І.









Проглядів матеріалу: 605 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.03.2014 | Комментарії (0)

                 У переддень 8 березня учні першого класу Тереблеченської ЗОШ І-ІІІ ступенів організували зі своєю вчителькою Василаш А.Г. неймовірний захід «Для тебе, дорога матусю!»
Присутніми були не лише матусі першокласників, а й бабусі, сестри та інші гості. Учні виразно читали вірші про прихід весни, 8 березня, Марцішор, перші весняні квіти та у першу чергу, про своїх матусь. Концертна програма  перепліталася з цікавими конкурсами, відгадуванням загадок та казкових героїв. Наприкінці свята першокласники подарували своїм матерям вітальні листівки.
ЗДВР        Чупрун В.Л.



Проглядів матеріалу: 700 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.03.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024