Субота, 20.04.2024, 15:47















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Грудень » 02

    До дня боротьби зі СНІДом вчителем основ здоров'я  Пилипець Т.Г. та соціальним педагогом ліцею Каменюк В.В. було підготовлено виховний захід для учнів 8-11 класів.
1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема.

Дізнатись більше - Тисни тут

Проглядів матеріалу: 540 | Завантажив: Жанет | Дата: 02.12.2014 | Комментарії (0)

 

Вчора в Коровійській ЗОШ І-ІІІ ст. учні та вчителі школи відзначали Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Ця дата увійшла в історію 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. Із того часу цей день відзначається щорічно. Головна мета — звернути увагу суспільства на цю проблему. В знак підтримки цієї події кожному учневі було зачеплено червону стрічку— символ солідарності із ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД.

На лінійці медсестра школи розповідала учням про шляхи поширення та симптоми ВІЛ інфекції. А також наголошувала на те, що ця хвороба є невиліковною. З 1987 року від СНІДу в Україні померло 32012 людей, з них 337 випадків- це дитяча смертність. Прикрим фактом є те що Україна є лідером в Європі по масштабам поширення ВІЛ-інфекції. В знак памяті, про померлих від цієї хвороби, в кінці лінійки були запалені свічки. (Ще минулого тижня учням старших класів було роздано домашнє завдання підготувати презентації, відеоролики та стінгазети з даної теми. Найактивнішими були учні 7-А, 10 та 11 класу .) 

(Тематичну лінійку підготували соціалтні педагоги - Цехмістир А.І, Пернай М.В. і медична сестра школи - Повар А.Є)

Пам’ятай! Небезпека поряд!

Твоє життя залежить від твоїх обдуманих дій!

 

 

Проглядів матеріалу: 618 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 02.12.2014 | Комментарії (0)

28 листопада  2014 року  в ОЦ ЕНТТУМ  відбувся   обласний  конкурс  юних дизайнерів. Метою конкурсу було надання і підтримка можливостей для творчого самовираження обдарованих дітей Буковини, презентації творчого потенціалу талановитої молоді та розвитку творчих здібностей у підростаючого покоління. Конкурс проходив у двох вікових категоріях:      від 8 до 12 років та від 13 до 18 років  в трьох номінаціях.

Команду від району представляли вихованці комунального закладу «Глибоцький будинок творчості дітей та юнацтва»:

  • Дамаскін Іван, вихованець гуртка «Різьба по дереву», кер. Карпюк І. І. в номінації «Дизайн інтер’єру»;
  • Челеняк Галина, вихованка гуртка  «Прикладне мистецтво», кер.Федорук В.М. в номінації «Дизайн одягу»;
  • Бічер Кароліна, вихованка гуртка «Бісероплетіння», кер. Федорук В. М. в номінації «Дизайн іграшки».

 За результатами конкурсу: Челеняк Галина та Дамаскін Іван були нагороджені дипломами ІІ ступеня, Бічер Кароліна дипломом ІІІ ступеня. Учасники проявили неабияку фантазію та винахідливість під час виконання творчих завдань.

Вітаємо переможців та бажаємо подальших творчих успіхів!

Проглядів матеріалу: 693 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2014 | Комментарії (1)

   Щорічно, починаючи з 1988 року, цей грудневий день нагадує світовій спільноті про необхідність продовження боротьби зі страшною недугою та глобальним поширенням епідемії ВІЛ/СНІДу. Ось і цьогоріч 1 грудня  у Димківському НВК психологічною службою організовано та проведено виховний захід на тему «Разом скажем СНІДу – «ні»!» .

Метою заходу було надати учням 8-11 класів більше знань про ВІЛ і СНІД, сприяти зниженню ризику інфікування ВІЛ; формуванню толерантного ставлення до людей з ВІЛ, особистісної та соціальної компетентності дітей, які вимушені жити в умовах епідемії ВІЛ/СНІД.

Є надія, що проведений захід зверне увагу суспільства до проблем епідемії ВІЛ-інфекції та її масштабів; підвищить прихильність окремої людини, суспільства, держави до боротьби із захворюванням.

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


       

 

 

Проглядів матеріалу: 862 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2014 | Комментарії (0)

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом!

 ВІЛ та СНІД…  Сьогодні нам часто зустрічаються ці слова на плакатах, у газетах та журналах, їх чуємо по телевізору, радіо і  просто від дорослих. Але, на жаль, більшість із нас не усвідомлює, яку загрозу він несе людям. Найчастіше ми думаємо – «мене це не стосується», «зі мною цього не трапиться», та ніхто не знає, де чекає нас біда.

СНІД – одна з найголовніших проблем, з якою людство зіткнулося у ХХ столітті і увійшло у ХХІ ст.

У всьому світі проводяться наукові роботи зі створення вакцини та ліків проти  інфекції, але на сьогодні СНІД не лікується. Єдиним методом боротьби із хворобою залишається попередження передачі вірусу.

Напередодні 1 грудня – Всесвітнього дня боротьби зі  СНІДом в Червонодібровському НВК було проведено ряд заходів на дану тему.

 Протягом дня кожен учень школи ходив з червоною стрічкою - символом усвідомлення людьми важливості проблеми СНІДу.

 Відбулася  година спілкування під назвою «Ми проти СНІДу», головними  учасниками якої були, звичайно, учні школи. Година спілкування проходила у формі усного журналу, що містив декілька сторінок, які мали певні назви: «Мікрофон», «Сенкан», «Продовження казки в авторському кріслі» та інші.

Було випущено шкільну стінгазету на тему: «СНІД -  загроза людству»

Відбувся  конкурс малюнків під назвою «Зупинимо СНІД разом», в якому взяли участь учні 5-9 класів.

 Учні  5-9 класів переглянули презентацію «Боятися не треба -  треба знати». Під час  перегляду пройшла усна дискусія  «Що ми знаємо про СНІД».

Слід відзначити учнів 8 класу, які створили і показали дітям електронну презентацію: «Як уберегтися від ВІЛ-інфекції».

  Активну участь взяли  учні  6-9 класів в  занятті під назвою «СНІДУ НІ!», який проводила вчитель біології  Cокирка Оксана Вікторівна

Мета заняття: поглибити знання про ВІЛ і СНІД; сприяти усвідомленню учнями небезпеки, пов’язаної із поширенням СНІДу на планеті; розвивати навички спілкування, слухання; виховувати почуття відповідальності за власну поведінку та ведення здорового способу життя.

 За активну участь у проведенні виховного заходу учні школи були нагороджені грамотами.

 Загальним домашнім завданням було написання твору – роздуму на тему:  «СНІД – лихо чи провина людства»

 

Ми бажаємо: любіть свою сім’ю,

Збережіть її від страху і жалю.

Будьте твердими у справах і думках,

Тільки у хороших.

Не давайте вас зламати й підкорить,

Бо на світі треба гідно всім прожить.

Кожен з вас це може.

Проглядів матеріалу: 619 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 02.12.2014 | Комментарії (0)

Україно! Ти для мене диво!

І нехай пливе за роком рік,

Буду, мамо горда і вродлива,

З тебе дивуватися повік...

Василь Симоненко

 

    Саме під таким гаслом пройшов у Чагорській ЗОШ І-ІІІ ст. тиждень українознавства. Вже стало традицією  проводити його  наприкінці листопада.  Упродовж тижня  учні, вчителі та батьки мали змогу долучитися до витоків  історії й культури наших предків. Розпочався тиждень святковою лінійкою, яку провели учні 1-8 класів під керівництвом вчителя Бурлаку Д.Г. Учні  1-4 класів стали учасниками  свята «У світі українських казок». Школярі інсценізували  казки, відгадували загадки ,ребуси ,зустрічалися  з улюбленими  казковими  героями. 

Для учнів 5-7 класів учитель Попович Л.Г. провела вікторину  «Моя країна-Україна». Цікавими і змістовними були відповіді учнів в рубриках «Держава», «Видатні постаті», «Символи України», «Українська кухня», «Рідна мова», «Вірю, не вірю».

Учні 8-11 класів стали учасниками конкурсу «Люблю я пісню українську»,  який провели Козачок Н.С., Бабій Г.М. Під час нього учні змагалися на краще знання жанрів, текстів пісень, відгадували мелодії до них ,співали улюблені пісні, інсценізували їх. Цікавим був конкурс «Українська пісня – колиска світових шлягерів», де учні змогли прослідкувати історію формування світових хітів («Щедрик»-- «Carol of the Bells», «Ой ходить сон коло вікон» - Summertime, «Їхав козак за Дунай»- «Schöne Minka, ich muß scheiden» Бетховена ).

Чому квіти мають очі? На це запитання змогли відповісти  учні 6-11 класів нашої школи після  перегляду історичної драми «Поводир». Мабуть, надовго запам'ятається учням відвідування кінотеатру «Чернівці», де вони мали змогу переглянути цей фільм . Певні моменти фільму викликали у школярів переживання зі сльозами на очах. Національна прем’єра «Поводиря» викликала різні відгуки, але байдужим не залишився ніхто.

 «Урожайним» видався ярмарок української кухні під час якого учні рекламували смачні страви, продаючи їх всім бажаючим .Чого тут тільки не було : вареники, пироги, кутя , узвар, борщ, голубці, ,мамалига з грибами, млинці , пампушки – всього не перелічити! На зібрані кошти (а це 1498 гривень) було придбано балаклави, каремати, вовняні шкарпетки для воїнів АТО.

Незабутнім стало  фольклорне дійство «Колиска моя –моє рідне село», на якому учні школи представили проектні роботи за темами : « Дитячі ігри села Чагор » (5-ті класи), «Музика в житті жителів села Чагор» (6-й клас), «Особливості кухні  села Чагор» (7-мі класи), «Скрині-лади  у побуті мешканців села Чагор» (8-мі класи), «Чоловічі та жіночі головні убори мешканців села Чагор»(9-й клас), «Верхній одяг мешканців села Чагор »(10 клас ).Учні продемонстрували присутнім багатий матеріал, зібраний у селі Чагор  з поданих тем . На свято були запрошені мешканці села Косташ Вероніка Дмитрівна, Луцак Лучіка Петрівна, Унгурян Олена Дмитрівна, які не тільки доповнювали учнів цікавими розповідями про минуле рідного села ,а й подарували в кабінет українознавства речі, яким понад 100 років : жіночий кожух, весільне плаття нареченої, жіночу хустку, літній чоловічий костюм, ширинки.

Завершальним акордом тижня стало відвідування вчителями та учнями  святкового дійства  «Хореографічна феєрія над Черемошем» з нагоди 50-ліття народного ансамблю «Смеречина», в якому вже багато років танцює наш вчитель хореографії Чорней Мирослав Костянтинович. Дух захоплювало від побаченого! Море емоцій та позитивних вражень подарував засновник «Смеречини» народний артист України , лауреат Шевченківської премії ,Герой України Василь Зінкевич .На концерті були присутні й воїни АТО , "Кіборги" з донецького аеропорту. Саме їм, захисникам України, подарував співак пісню «Червону руту» .

 Створити справді горду й незалежну державу, заслужити повагу в світі зможуть лише ті її громадяни, кожен з яких відчуватиме  в собі дійсно українську душу. А плекати дитячі душі –покликання вчителів. Думаймо про Україну. Будьмо її патріотами не на словах, а на ділі. Дбаймо про формування національної самосвідомості підростаючого покоління, бо це – нелегка справа.

                              & ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 738 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2014 | Комментарії (0)

   В рамках місячника оборонно-масової роботи в Кам'янській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулись війсково-спортивні змагання "Ну-мо хлопці" присвячені 23-й річниці ІСУ.

Відбулось урочисте відкриття змагань, де хвилиною мовчання вшанували Небесну сотню та воїнів які загинули в АТО.

Зі словами настанови майбутнім захисникам виступив Білійчук Юрій Іванович, який завітав до рідної школи, перебуваючи у короткостроковій відпустці після ротації в АТО.

У змаганнях взяло участь 6 команд, які змагались за слідуючою програмою.

1. Використання стройових прийомів.

2. Воєнізована естафета.

3. Стрільба із пневматичної гвинтівки.

4. Неповна розборка та зборка АК-74.

5. Спорядження магазину патронами.

6. Підтягування на високій перекладині.

7. Згинання - розгинання рук в упорі лежачи.

8. Визначення азимута магнітного.

9. Перетягування канату.

Кращою у даних змаганнях була команда 10-Б, друге місце посіла команда 11-В, третє місце зайняла команда 10-В. Команди переможці були нагороджені грамотами та цінними призами.

Учитель предмету "Захист Вітчизни" Кам'янської ЗОШ Д.П. Доготар

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 580 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2014 | Комментарії (0)

   28 листопада на базі РМЦ відбувся  VII пленум Глибоцької районної організації профспілки   працівників освіти і науки. На пленумі розглядалися питання:

І.1. Про встановлення дати проведення XVIІ звітно-виборної конференції Глибоцької районної організації профспілки працівників освіти і науки та порядку денного.

2. Про проект звітної доповіді Глибоцького районного комітету профспілки працівників освіти і науки за період роботи з 22 січня 2010р. по 18 грудня 2014.

3. Різне.

В результаті були прийняті постанови:

1.1. Провести XVIІ звітно-виборну конференцію Глибоцької районної організації профспілки працівників освіти і науки 18 грудня 2014 року.

1.2.Затвердити  наступний порядок денний XVIІ звітно-виборної конференції:

1.Звіт Глибоцького районного комітету профспілки працівників освіти і науки за   період з 22 січня 2010 року по  18 грудня 2014 року

       Доповідає: С.І.Лазурко, голова райкому профспілки працівників

        освіти і науки.

2. Звіт ревізійної комісії Глибоцької районної організації профспілки працівників  освіти науки за період з 22 січня 2010 року по  18 грудня 2014

Доповідає: голова ревізійної комісії районної організації профспілки

працівників освіти і науки Стрілак Є.І.

3. Вибори голови районної організації профспілки працівників освіти і науки.

4. Затвердження повноважень делегованих до складу районного комітету профспілки працівників освіти і науки.

 

5. Затвердження повноважень  делегованих до складу ревізійної комісії районної організації профспілки працівників освіти і науки.

6. Вибори президії райкому профспілки.

7. Вибори делегованих представників до складу обласного комітету профспілки працівників освіти і науки

8. Вибори делегованого представника до складу обласної ревізійної комісії.

9. Вибори делегатів на ХХ звітно-виборну конференцію обласної організації профспілки працівників освіти і науки.

10. Про Положення про Глибоцьку районну організацію профспілки працівників освіти і науки.

1.3 Затвердити робочу групу по підготовці та проведенню конференції у складі: Лазурко С.І., Стрілак Є.І., Гнатчук С.І., Гладкової В.А., Возняк О.Г., Меленко О.В., Лопуляк І.Д.

ІІ. 1. Затвердити проект доповіді «Про роботу Глибоцького районного комітету профспілки за період з 22 січня 2010 р. по 18 грудня 2014 року» на XVIІ звітно-виборну конференцію Глибоцької районної організації профспілки працівників освіти і науки.

2. Президії райкому профспілки та робочій групі по підготовці та проведенню конференції внести запропоновані зміни, доповнення до тексту доповіді.

3. Доручити виступити з доповіддю «Про роботу Глибоцького районного комітету профспілки за період з 22 січня 2010р. по 18 грудня 2014 року» на XVIІ звітно-виборній конференції Глибоцької районної організації профспілки працівників освіти і науки Лазурко Світлані Іллівні - голові РК профспілки.

4. Контроль за виконанням даної постанови покласти на президію РК профспілки.

 Голова РК профспілки працівників освіти                  С.І.Лазурко

 

 

Проглядів матеріалу: 875 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2014 | Комментарії (0)

   Щорічно 1 – го грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Відзначення цього Дня започатковане з 1988 року, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.
В Купському НВК №2 практичним психологом Ванзуряк Анною Василівною було проведено виховну годину «Жити в світі, в якому є ВІЛ.» Метою якого сприяти зниженню ризику інфікування ВІЛ; формуванню толерантного ставлення до людей з ВІЛ, особистісної та соціальної компетентності дітей, які вимушені жити в умовах епідемії ВІЛ/СНІД.

Під час виховної години  були проведені такі вправи „Міфи і факти про ВІЛ/СНІД" , "Ситуації, в яких ми ризикуємо" , "Дискусія" ,«Як можна висловити підтримку і надати допомогу ВІЛ- позитивному знайомому, другу?». Також учні склали пам’ятку безпеку.

Від страху і стигматизації, пов'язаної з ВІЛ/СНІДом, людство поступово переходить до усвідомлення того, що для призупинення епідемії потрібно не тільки говорити про ВІЛ-інфекцію та про те, яка вона небезпечна. Вочевидь, настає час вчитися жити в світі, де носієм інфекції може виявитись будь-хто, жити в світі, де є ВІЛ.

В рамках цього дня був проведений конкурс малюнків між учнями 8-11 класів.

Заступник директора з НВР Кирстюк О.М.

     

Проглядів матеріалу: 497 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2014 | Комментарії (0)

   1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. В Купському НВК  було проведено захід. Медсестра нашої школи С. А. Березовська з учнями  старших класів провела бесіду, розповіла учням про шляхи поширення та симптоми ВІЛ інфекції. Зусилями учнівського самоврядування була випущена  стінгазета з даної теми.

                        Елеонора Скіпор

Проглядів матеріалу: 549 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2014 | Комментарії (0)

   26 листопада відбувся районний семінар з французької мови на базі Тереблеченської ЗОШ І-ІІІ ст. Розпочала семінар  вчитель Панчук Анна Василівна  уроком французької мови в 4 класі. Використавши сучасні технології викладання, вона уміло скомбінувала різні види роботи з учнями. Продовжила роботу семінару вчитель  Німіжан Сільвія Іллівна провела майстер-клас з вчителями району.

 Апогеєм семінару був виховний захід на тему: «Закохані у французьку мову» підготовлений вчителями Ватаманюк М. М. та Німіжан С.І.  На свято були запрошені вчителі пенсіонери Коломієць М.Н. та Балан Е.І. Учні школи продемонстрували свою творчість та знання французької мови, виконували пісні популярних французьких виконавців Джо Дассена, Мірей Матьє, Едіт Піаф та інших.

ЗДВР     Чупрун В.Л.

 

   

 

 

 

 

 

 

             

Проглядів матеріалу: 492 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2014 | Комментарії (0)

        Листопад, що добіг кінця, позначений багатьма знаменними  датами та визначними подіями: окрім річниці Майдану,  Дня Гідності та Свободи, Дня української писемності та мови цей місяць по праву можна назвати місяцем молоді – саме в листопаді відзначаються  Міжнародний день студента (17)  та Міжнародний день КВК (8).  Останнє із названих свят об’єднує учасників Клубу Веселих та Кмітливих у 87 країнах світу.

Цьогоріч  долучилися до руху КВК і новостворені  команди  Глибоцької ЗОШ І-ІІІст. – збірна 7-А,  7-Б, 8-А, 9-А класів та Глибоцького ліцею – збірна 8-х класів. Свій перший доробок  молода команда Глибоцького ліцею презентувала на урочистій Посвяті в ліцеїсти 25 листопада  святковою програмою «Ліцей – наша територія», викликавши щирий сміх та аплодисменти однокласників, педагогів та батьків. А позитивну оцінку команді Глибоцької ЗОШ, що представляла свій виступ 28 листопада – «Школа – територія успіху», дали не лише школярі, вителі, дирекція навчального закладу та батьки, але й представники Глибоцької РДА, що завітали на свято – керівник апарату РДА – Валентина Безверхня, начальник відділу у справах сімї, молоді та спорту – Ольга Сабран та керівник відділу внутрішньої політики – Анна Костецька.

Звернушись до учасників команди і до всіх присутніх в залі  школярів та педагогів,  Валентина Безверхня привітала команду КВК та  уклінно подякувала  всім присутнім за волонтерську діяльність на підтримку Української армії: «за кожен лист, кожен малюнок, кожну гривню, що зігрівають тіло і душу солдата на лінії фронту, даруючи наснагу і сили».

Виступу команд – гуртківців гуртка «Культура мови та спілкування», що діє на базі БТДЮ,  передувала кропітка наполеглива праця над дикцією, інтонаціями, вивченням та використанням засобів творення комічного: сценічними рухами, жестами тощо. Така підготовка дає змогу вихованцям не лише добре виступити, але й допомагає набути навиків вільного спілкування з великою аудиторією, подолати незручність у будь-якому товаристві, навчитися чітко та логічно висловлювати свою думку.   

 Концерт команди КВК – це результат співпраці великої кількості зацікавлених у дітях педагогів. Тому сьогодні хочеться подякувати всім: Наталі Василівні Ванзуряк – директору РБТДЮ за методичний супровід роботи гуртка,  адміністрації Глибоцької ЗОШ – Мілі Миколаївні Леонтій – педагогу-організатору за допомогу у створенні команди, заступнику з виховної роботи – Грижюк Наталі Михайлівні за допомогу у звуковому оформленні заходу;  адміністрації Глибоцького ліцею – за сприяння у створенні команди  Максимюк Валентині Василівні – заступнику директора з виховної роботи, за допомогу в організації заходу – Кирстюк Кристині Іллівні – педагогу-організатору.  Вдячні  методистам  БТДЮ – Ористу Івановичу Юркевичу за надання апаратури для репетицій та виступу у Глибоцькій ЗОШ,  Домніці Лазарівні Шові – за хореографічну постановку музичних номерів.    Особлива подяка за створення музичного супроводу виступу квнівців – методисту РМЦ – Герчак Антоніні Іванівні!

КВК – це непросто гра, це актуальний спосіб пропагування здорових цінностей у молодіжному середовищі.  Таку  думку поділяє і керівництво району – Безверхня В.І., Сабран О.М., посприявши у проведенні  молодіжної розважально-пізнавальної програми  для квнівців, в неділю – 30 листопада. Змістовою складовою заходу стали проводи воїнів Глибоччини у зону АТО. Наші непереможні захисники донецького аеропорту – Володимир  Пастухевич, Валерій Краснян та майданівець-учасник АТО – дев’ятнадцятирічний  Родион Калинюк поділилися зі школярами своїм баченням ситуації на фронті, розповіли про побратимів з інших держав, які разом з українцями боронять кордон держави.  Школярі вручили воїнам «сантаклауски», зібрані за сприяння профспілки працівників освіти,  з новорічними подаруночками, малюнками та листом для побратима Яніса з Латвії, якого зачитали просто на площі всі разом:

Тобі, наш друже з Латвії, – привіт!

Хоча ми не знайомі особисто,

Та на таких, як ти – стоїть наш світ,

Тож хочемо сказати урочисто:

Вітання шле тобі високе –

Вся Буковина і Глибока!

Хоч наша область невелика,

Та дружна і багатолика –

Тут українці і румуни,

І польські і німецькі струни,

Євреї, роми і гуцули –

Нікого ми не відітнули,

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 685 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2014 | Комментарії (2)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024