П'ятниця, 19.04.2024, 07:28















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Грудень » 03

    Цього ранку, 26 листопада, у свій день народження учнів та вчителів  Глибоцької ЗОШ зустрічав  при вході  наш випускник, наш Костя Лук'янюк, тільки , на превеликий жаль, посміхався до всіх з портрета. На нас дивилося  таке знайоме миле, усміхнене обличчя юнака, який  у свій  неповний  21 рік віддав життя, захищаючи  цілісність держави.

У родині юнак був прекрасним сином і турботливим братом, у школі  цінував дружбу, був хорошим учнем та товаришем. Ніколи не відмовлявся допомогти тому, хто потребував допомоги, не стояв осторонь життя свого класу й школи.

Костя  своє майбутнє пов' язував з професією військового і мав для цього усі якості: розум, дисциплінованість, пунктуальність, сумління, а головне – він умів любити людей, казав: «Своїм підлеглим я віддам серце і душу», а довелося віддати життя, прикриваючи своїм тілом бойових побратимів під час обстрілу «Градами». Можливо, саме там, на полі останнього бою, краплі його Свічкакрові проростуть навесні червоними маками…

День народження героя учні школи та вчителі відзначили лінійкою Пам 'яті та хвилиною мовчання. Костя Лук'янюк  назавжди залишиться в серцях школярів як приклад мужності, відваги і героїзму. Слава герою!

Емілія Леонтій, класний керівник учнів 11 класу, випускників 2011 року

 

Проглядів матеріалу: 639 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.12.2014 | Комментарії (0)

Кожна людина повинна вміти

розділити людську радість і біль.

Бо як говорить народна мудрість : «Чужого горя не буває»

В Димківському НВК розпочався тиждень «Ціннісного ставлення до людей ».

1 грудня психологічною службою організовано та проведено виховний захід з учнями 8-11 класів на тему «Разом скажемо СНІДу – «ні»

 2 грудня проведено виховний захід з учнями 6-го класу на тему: «У чому виявляється милосердя».

Мета заходу: розвивати в учнівської молоді загальнолюдські чесноти; допомогти усвідомити значимість слова милосердя; вчити дітей сприймати ситуації, аналізувати їх і знаходити шляхи виходу подібних ситуацій.

Захід почався з того, що діти під заспокійливу музику взялися за руки і потиском долоні передали краплину своєї чистоти товаришам, щоб бути відкритими і відвертими один перед одним.

Діти під час проведеного заходу працювали в малих групах, в парах, розглядали бувальщини про українських письменників, складали правила семи мудреців,  прослухали та обговорили християнську легенду «Не розгледіла» після чого зробили для себе певний висновок щодо виявлення милосердя.

Закінчився захід літературним монтажем та грою «Лети, лети, пелюстка!» де кожен учень мав змогу відірвати пелюстку з квіточки зробленої з кольорового паперу, і висловлював одне бажання. Це гра – діагностика, за допомогою якої було визначено, у кого з учнів переважає потреба егоїстичної спрямованості, а в кого альтруїстичної.

На домашнє завдання дітям було задано скласти невеличке міркування «Чи здатне милосердя зробити світ кращим».

Проглядів матеріалу: 608 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.12.2014 | Комментарії (0)

     У Глибоці 21 вересня 2014 року відбувся Марш миру, на якому у далеку дорогу провели хлопців в зону АТО. Їх проводжали рідні, друзі, діти з усіх навчальних закладів району. А учні Кам’янської загальноосвітньої школи написали листи солдатам і передали їх на передову. Нещодавно діти отримали відповідь на свої листи. Лист - подяка від глибочанина, воїна 8 батальйону територіальної оборони Чернівецької області, яка в даний час дислокується на Сході України в зоні проведення бойових дій, не залишив байдужим жодного із учнів. Привіт вам наші патріоти! Дуже було приємно читати від вас такі розриваючі душу листи, дякуємо вам за вашу підтримку ми будемо старатися виправдати ваші надії на нас, в цей нелегкий час – це сама краща розрада для душі. Хочемо подякувати всім небайдужим людям за підтримку як матеріальні, так і моральну. Ми сьогодні тут тільки заради вас, щоб завтрашній день був спокійний, щоб ви не знали таких слів як війна, зброя. Я сам батько двох малих дітей, хоч час від часу тяжко без них, але я знаю поки ми тут туди ніхто не пройде, щоб зруйнувати їх майбутнє. Так що ще раз щиросердечно ДЯКУЮ! Вчіться на відмінно – ви наше майбутнє і наша надія.

Проглядів матеріалу: 867 | Завантажив: Оксана | Дата: 03.12.2014 | Комментарії (0)

    Заходи, присвячені відзначенню Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом зазвичай є піком усіх подій, що спрямовані на профілактику розповсюдження ВІЛ/СНІД та хвороб, що передаються статевим шляхом. Щороку, на початку грудня, в нашій школі активно пропагується здоровий спосіб життя. У закладі впроваджено проект «Вбережи себе від ВІЛ» в тісній співпраці з психологічною службою. І ось перші здобутки: старшокласники не тільки стали компетентними стосовно цього питання, а й провели лінійку, присвячену Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

Учні 9 -А класу  та гуртківці «Вишиванки» разом з класним керівником Радовою О.І. виготовили для всієї школи «червоні стрічки» - символ  боротьби зі СНІДом. Також випустили стінгазету «Надія є!». Учням школи було запропоновано створити колективний плакат «Серце друга», де кожен мав змогу висловити підтримку людям, які живуть з ВІЛ – інфекцією. 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  

Проглядів матеріалу: 579 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.12.2014 | Комментарії (0)

     У всьому світі сьогодні говорять про СНІД, про те, яку загрозу несе ця глобальна епідемія. Можна згадувати і оплакувати тих, хто вже помер або смертельно хворий, можна говорити про масштаби трагедії  і про те, що тільки чума ХХ, а тепер вже і ХІ століття загрожує існуванню людства ... 
 1 грудня в Тарашанській ЗОШ I -III ступенів було відзначено  Всесвітній день боротьби зі СНІДом та організовано ряд  заходів щодо ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД :

- шкільну лінійку «“Всесвітній день боротьби зі СНІДом”;

- проведено години спілкування , анкетування з питань профілактики ВІЛ/СНІДу та  поширенням інформаційних матеріалів;

- анкетування учнів  з питань толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих;

- психологічний тренінг;

- рольові вправи;

- зустріч з медичною сестрою;

Символом боротьби  зі СНІДом є червона стрічка, яку учні виготовили власноруч  і прикріпили кожному вчителю на знак протесту проти СНІДу.

У результаті проведених заходів учні ще більше стали обізнаними і проінформованими, а це найголовніше для організаторів!

     

          

 

 

Проглядів матеріалу: 504 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.12.2014 | Комментарії (0)

   Профілактика серед школярів щодо ВІЛ/СНІДу є одним з найважливіших завдань соціально-психологічної служби школи. З метою адекватного розуміння цієї хвороби та надання повної інформації щодо сучасних методів боротьби із нею у КЗ «Карапчівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» проводились заходи до Дня солідарності з ВІЛ-позитивними людьми.

Зранку педагоги отримали червону стрічку – символ солідарності з ВІЛ-інфікованими. Після другого уроку відбулась загальношкільна лінійка, під час якої учні зачитали важливу інформацію про ВІЛ/СНІД та отримали відповіді на свої питання. Вкінці лінійки учням роздали червоні стрічки. На шостому уроці практичним психологом Стрільчук М. В. було проведено урок-дискусію у 6 класі на тему: «ВІЛ/СНІД: міфи і реальність».

Сподіваємось, що після цього більшість вихованців змогла зрозуміти: наше життя найчастіше знаходиться у наших руках, саме ми несемо відповідальність за своє здоров’я і вчинки, які робимо. Бути відповідальним – важке завдання, але  його можливо виконати. І якщо кожен з нас візьме на себе таку відповідальність, можливо, ми зможемо зупинити мандрування ВІЛ/СНІДу по планеті.

      

 

Проглядів матеріалу: 599 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.12.2014 | Комментарії (0)

      «Хто попереджений – той захищений» - під таким гаслом до 1 грудня – Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом пройшли заходи у Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів. На загальношкільному занятті на тему: «ВІЛ\СНІД і життя» вчитель основ здоров’я Чупрун В.Л. розказала учням про небезпеку епідемії ВІЛ\СНІДу, про важливість толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ. Всі учні отримали від волонтерів пам’ятки про шляхи зараження ВІЛом.

Цікавим був для учнів і перегляд презентації про ВІЛ\СНІД, що охопило шляхи інфікування ВІЛ, симптоми та  профілактику захворювання на СНІД, стислий огляд епідемічної ситуації з ВІЛ\СНІДу в Україні.  Вчитель основ здоров’я Чупрун В.Л. закликала молодь вести здоровий спосіб життя і завжди пам’ятати, що той хто попереджений – той захищений.  

      Такі заходи допомагають учням усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД,  зберегти себе від  цього  страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.

 

 

     

Проглядів матеріалу: 594 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.12.2014 | Комментарії (0)

    Осінніх канікулів цього року нам дісталось дуже мало - всього два дні, але ми не впали у відчай і використали їх по-максимуму. Туризм - це завжди активний відпочинок, а цього разу ми дізналися, що він таки екстремальний!Справді, щоб набратися позитиву і здоровя, не потрібно багато грошей і часу, потрібне бажання, тому мій колега Сандул Д.В. склав у торбу карабіни, системи, мотузки і з учнями Глибоцького ліцею Попеску Катею, Вилітковою Лесею, Ткачем Дмитром, Коломейчук Тетяною, Гаврилюком Богданом та Ксюшею Лупуляк (7 років!)  вирушили до відомих не тільки в  області, а й в Україні скель Протяте каміння.День видався сонячним, тому побачили ми їх у всій красі, колориту додавав перший сніг та золотаве осіннє листя.

    Справжній вибух емоцій викликав у дітей спуск зі скелі по вертикальних перилах. Доводилось бороти страх і доручати своє життя тренеру, який стояв на страховці, а потім вгамовувати адреналін після вдалого приземлення! Щасливі , трохи втомлені повернулись додому зі сподіваннями на майбутні цікаві мандрівки, чого і вам бажаємо!

   

                         

 

Проглядів матеріалу: 492 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.12.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024