Четвер, 28.03.2024, 20:20















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Грудень » 11

   10 грудня 2014 року відбулася зустріч-консультація з представниками педагогічної громадськості, громадських організацій румунської спільноти, на якій обговорено актуальні проблеми забезпечення права на навчання рідною мовою та методично-практичні аспекти вивчення державної мови у навчальних закладах. Зустріч відбувалася в Блакитній залі Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича. Глибоцький район представляла головний спеціаліст управління освіти Глибоцької РДА Міхай Домніка Мірчівна з виступом «Педагогічна майстерність – ключовий фактор формування мовних компетенцій учня».

У заході взяли участь: Юрій Кононенко – директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України; пані Лігіта Грігуле – експерт Ради Європи; Світлана Харченко – головний спеціаліст відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України; Жанна Кошкіна – науковий співробітник Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України; Оксана Палійчук – директор Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації; Тамара Богачик – заступник директора з науково-методичної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області; Любов Тарангул – начальник Чернівецької філії Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України; перший проректор (т.в.о. ректора) Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Роман Петришин; Ауріка Божеску – член Громадської ради керівників освітніх програм всеукраїнських громадських об’єднань національних меншин України при Міністерстві освіти і науки України, голова Чернівецької обласної спілки румунських товариств «За європейську інтеграцію»; Надія Бабич – професор кафедри історії та культури української мови Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, кандидат філологічних наук, автор підручників з української мови для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням румунською мовою; Лора Бостан – доцент кафедри румунської та класичної філології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, кандидат філологічних наук; викладачі педагогічного коледжу ЧНУ ім. Ю.Федьковича Наталія Палій, Алла Гросу, директор видавничого дому «Букрек» Дарина Туз-Максимець; делегація із Закарпатської області на чолі з методистом кабінету освіти національних спільнот Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти Юліанною Сергійчук; відповідальні працівники Департаменту освіти і науки, Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, методисти міського та 4-х районних методичних кабінетів, керівники навчальних закладів, вчителі-практики румунської та української словесності, які викладають у ЗНЗ з навчанням румунською мовою; представники батьківської громадськості, громадських організацій: п. Васілє Бику – голова Чернівецького обласного товариства румунської культури імені М.Емінеску; п. Аркадіє Опаїц – голова Ліги захисту прав людини; п. Іліє Тудор Зегря – голова Об’єднання румунських письменників м. Чернівців.

Програмою зустрічі-консультування було передбачено поділ роботи на три блоки (секції):

- Міжнародний досвід та досвід України щодо забезпечення права на навчання рідною мовою та вивчення державної мови як важливої передумови інтеграції в суспільство представників національних спільнот;

-Навчально-методичне забезпечення та особливості методики вивчення румунської мови у навчальних закладах;

Директор Департаменту освіти і науки Оксана Палійчук під час свого виступу розповіла про забезпечення права на навчання рідною мовою та методично-практичні аспекти вивчення державної мови у навчальних закладах. Також Оксана Михайлівна  підкреслила, що Буковині з її традиційною міжетнічною толерантністю, культурною спадщиною та величезним європейським досвідом судилося стати центром підготовки нової української еліти, яка зможе ефективно сприяти та реалізовувати зовнішньополітичні євроінтеграційні пріоритети України.

 

 

Проглядів матеріалу: 652 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2014 | Комментарії (0)

     Зима — це не тільки сніги та морози, але ще й велика радість для дітей. Адже тільки взимку можна покататися на ковзанах, на лижах, на санчатах. А скільки дивного і неповторного несе вона у світ! Особливо прекрасний перший сніг, який чомусь завжди випадає вночі і на ранок вражає всіх своєю чистотою і свіжістю. Діти радіють, неначе сніг створений для розваг та ігор. Саме це відчуття задоволення, щастя панувало сьогодні в Купського НВК №2 на відкритому виховному заходу «Ой Зимонька - зима до нас у гості прийшла!», де вчитель Богданюк Єлізавета Василівна разом з учнями 3-ого класу полинули у чарівну зимову казку.

 

Заступник з виховної роботи                            Скутарь В.І.

 

 

  

Проглядів матеріалу: 624 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2014 | Комментарії (0)

    Учні Новововчинецького  НВК долучились до акції "Збери подарунок для воїна". Для захисників українських рубежів школярі своїми руками виготовили іграшки-обереги з газетної лози. Різнокольорові ангели будуть підіймати моральний дух воїнів та підтримувати їх у важкі хвилини. Разом з теплими речами, продуктами харчування та медикаментами обереги передали для відправлення в зону АТО.

 

 

 

 

  

Проглядів матеріалу: 1441 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2014 | Комментарії (1)

    З  24 по 28 листопада в Михайлівському НВК пройшов тиждень історії, проведення якого являється ефективним засобом підвищення пізнавального інтересу учнів до вивчення історії.

Розпочався тиждень з лінійки, де вчитель історії Федоренко І.С. ознайомила з планом проведення,  у графіку якого було заплановано чимало цікавих заходів.

   У 9 класі було проведено урок - реквієм на тему : «Голодомор 1932-1933 рр.»

 У вівторок 25 листопада був проведений відкритий урок у 7 кл. на тему  «Моя Батьківщина -Україна», де була присутня завуч - Добрянська О.В. Мета уроку: ознайомити учнів з основними історичними подіями станов-лення державності України; формувати відчуття приналежності до української нації, усвідомлення себе українцем; виховувати повагу до державних символів, шанобливе ставлення до традицій українців та представників інших національностей, що населяють країну; формувати почуття патріотизму та національної свідомості, виховувати любов до Батьківщини. 

Також учні мали змогу побувати у світі минувшини, відвідавши ново-створений Михайлівський історико - етнографічний музей. І переконалися у тверджені , що « Історія – свідок минулого, світло істини, жива пам'ять, учитель життя, вісник старовини».   

У Конкурсі «Найкращий знавець історії» (Ребуси, кросворди вікторини для усіх бажаючих) перемогу здобули Баловсяк Володимир та Савчук Іван.

У четвер 27 листопада Між збірними учнів 7,8,9 класу було проведено інтерактивну гру « Історичний марафон», де перемогу здобули команда « Козаки»

А найменші 5 класники переглянули презентацію на тему : « Історія - вчителька життя».

 

     

 

Проглядів матеріалу: 521 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2014 | Комментарії (0)

     Вже третє десятиліття в незалежній Україні відзначається День Збройних Сил. Але вперше він набув настільки реального змісту і усвідомлення того, що таке армія, яка захищає кордони і людей від посягань ворога.          

     Традиційно в день цього свята до дошкільнят Стерченського ДНЗ завітали військовослужбовці дільничі інспектори ВПС-Порубне: Миронюк Дмитро Степанович та Оларь Дмитро Мірчович. На початку свята діти урочисто виконали державний гімн.

     Гості з перших хвилин відчули, що до їхнього візиту дошкільнята гарно підготувалися. Діти виконували пісні та  вірші. Маленькі «чомучки» прагнули на усі сто відсотків скористатись нагодою і дізнатися про життя військовослужбовців. А ще малята чудово знають, щоб стати військовим, треба докласти чимало зусиль. Прикордонники розповіли дітям про військову службу, дали дітям можливість більш детально ознайомитись з предметами захисту.

     По завершенню свята діти побажали прикордонникам міцного здоров'я, щастя та мирного неба над головою.

  

 

Проглядів матеріалу: 523 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2014 | Комментарії (0)

Кожна дитина вчиться сіяти відображення і віддзеркалює

 ту доброту, щедрість і любов,

що отримує від оточуючих.

 Недарма вони схожі так на тих, хто їх оточує

Для того, щоб посіяти те, зернятко доброти та милосердя в душу дітей по відношенню до тих людей,  які відрізняються чимось особливим від нас усіх, психологічною службою Димкіського НВК було проведено виховний захід для дітей-інвалідів на тему: «Людина починається з добра».

В «скриньку довіри» педагогічним та учнівським колективом школи було зібрано кошти для подарунків дітям-інвалідам, які навчаються  в школі. Також служба відвідала Білоус Людмилу Петрівну, яка була рада візиту та подарункам.

 

 

  

Проглядів матеріалу: 507 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2014 | Комментарії (0)

         Згідно плану роботи комунального закладу «Глибоцький будинок творчості дітей та юнацтва» 10 грудня керівник гуртків декоративно-прикладного мистецтва Максимюк Людмила Іванівна провела майстер-клас на тему: «Новорічні іграшки з фетру». Мета заходу - поділитися досвідом роботи, підвищити професійний рівень керівників гуртків декоративно-прикладного напрямку.

         У рамках заходу учасники переглянули презентацію на тему: «Декупаж на яєчній шкаралупі», виставку ялинкових прикрас у різних техніках виконання. Із презентації, виставки, всі присутні мали змогу ознайомитись із системою роботи керівника гуртка та переглянути творчі роботи вихованців. Кожен учасник майстер-класу продемонстрував свої творчі можливості, виготовивши за власним задумом новорічну іграшку.

         Керівники гуртків отримали диски з матеріалами та методичні рекомендації для практичного використання у роботі. А також кожен, окрім позитиву, приніс додому ще й гарну іграшку на ялинку.

 

 

        

 

Проглядів матеріалу: 810 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2014 | Комментарії (1)

         ЗНО є важливою подією у житті кожного випускника, адже це перший крок до самостійного вибору власної життєвої позиції.  Практичним психологом Купського НВК №2 Ванзуряк Анною Василівною  був проведений батьківський всеобуч «Про проведення ЗНО у 2015».  Психологічна підтримка - це один із найважливіших чинників, що визначають успішність вашої дитини при складанні ЗНО. Успішна особистість – це особа, яка змогла самореалізуватися в професійній діяльності. Для того, щоб бути професіоналом у своїй справі, не завадить мати відповідну освіту. Сьогодні єдиний можливий шлях вступу до вищого навчального закладу пролягає через складання зовнішнього незалежного тестування, тому воно має таке велике значення для випускників. Це порівняно нове явище для нашого суспільства. А щоб засвоїти щось нове, потрібно докласти зусиль. І результат буде залежати не тільки від того, скільки людина витратить енергії на його досягнення, але й від того, наскільки вона психологічно готова до цих випробувань, та наскільки інші допомагають та підтримують її у досягненні поставленої мети.

   Анна Василівна наголосила на тому, що підтримка батьків – один із чинників успіху. Емоційний батьківський захист – велика підтримка перед тестом.   Водночас справжня  підтримка повинна ґрунтуватися на підкресленні здібностей, та  позитивних сторін дитини.   Підтримувати свою дитину - означає вірити в неї. Підтримка заснована на вірі в природжену здатність особи долати життєві труднощі при підтримці тих, кого вона вважає значущими для себе. Дорослі мають нагоду продемонструвати дитині своє задоволення від її досягнень або зусиль. Інший шлях - навчити підлітка справлятися з різними завданнями, створивши у нього установку: «Ти можеш це зробити!».

Практичний психолог Купського НВК №2   Ванзуряк Анна Василівна

 

Проглядів матеріалу: 560 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2014 | Комментарії (0)

   Кожному з нас хочеться, щоб ніхто  не знав жахіть війни. Щоб оточували нас лише доброзичливі люди. Сьогодні,  нажаль, українці бачать  зло та  насилля,  та діти щиро вірять, що все мине і в Україні запанує мир та спокій.  Учні вірять, що добро завжди перемагає.

  Діти в зоні проведення антитерористичних дій    відчули  біль війни.. Учнівське самоврядування  Молодійської  ЗОШ не байдуже до долі своїх однолітків  Донеччини та Луганщини. В ході обласної  акції «Миколай тебе любить!»  шкільний парламент прийняв рішення провести  внутрішньо - шкільні  акції : «Державна символіка», де п’ятикласники та шестикласники  розписували символи на обличчі;  «Лікарський трав’яний чай », який заварювали семикласники, зігрів  багатьох учнів та вчителів школи.  Для проведення та організації таких акцій  не потрібно витрачати   великих зусиль та коштів, але вони дають можливість зібрати чимало грошей,  на які було закуплено новорічні подарунки для друзів зі Сходу країни. 

Дорогі дорослі, любі діти, кожен з нас міг би зробити так багато добрих справ! Не соромтеся власної доброти: у ній ваша сила, що долає зло, лінощі, байдужість  душі.

Ми хочемо миру. Життя одне – цінуймо його!

                                                                                Педагог – організатор  С.С .Скаловська

       

Проглядів матеріалу: 588 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2014 | Комментарії (0)

  Класним керівником 8-го класу Богданюком Ю.В.була проведена вихована година на тему: «Скажемо курінню - Ні». Мета: запобігати шкідливим звичкам, які негативно впливають на здоров’я   підлітків; формувати вміння і навички учнів щодо власної безпеки, розуміння відповідальності за власні вчинки та їх наслідки; виховати в учнів бажання зберегти власне здоров’я.

  Здоров’я - найдорожчий дар людини. Однак часто причиною захворювань є сама людина, точніше спосіб життя, який він веде. Кожна людина має свободу вибору. Кожен сам вирішує, курити чи не курити, зміцнювати своє здоров’я фізичними вправами чи рости хирлявим слабаком. Проте правильний вибір може зробити тільки той, хто вже здатний відповідати за свою поведінку, за своє здоров’я за  своє майбутнє взагалі.

 

Заступник директора з ВР                                                              Скутарь В.І.

 

Проглядів матеріалу: 779 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024