Вівторок, 23.04.2024, 13:45















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Грудень » 13

«Традиція – це та частина

  нашого минулого, якій ми

допомагаємо перебратися

    в майбутнє»

 

   Ми живемо в гарному колоритному краї, тому і повинні зберігати, пам’ятати та примножувати свої звичаї та традиції. Таке завдання ставлять перед собою  педагоги Молодійського закладу,   організовучи   тематичні  свята,  які спонукають дошкільнят до збереження народних обрядів .

    От і в переддень свята Андрія   в  колективі вирішили відтворити українські вечорниці. Вихователь О.Г. Ропчан та фізінструктор  О.М. Продан  підійшли до її організації творчо. Були відтворені українські народні традиційні розваги, ігри, конкурси: «Стрибки в мішках», «Баранчики», «Першовідкривач», «Бантики», «Вправні господарі». Несподіваним стало «гадання на тарілках»,  під час якого  дівчата та хлопці обирали свою долю: хто швидше заміж вийде, хто ким стане в майбутньому. Запальні таночки надали дітворі радості, позитивних емоцій, що завжди приносять задоволення.    Традиційним стало завершувати Андріївські вечорниці «кусанням калити» та частуванням смачних  вареників, які приготувала дітворі постійний гість, ветеран праці нашого закладу, вихователь М.В. Панцир. 

    Таким чином у нашому закладі ожили ігри та забави нашого народу. Тепер головне,  щоб вони і надалі не пішли у забуття. Тож бережімо цю прекрасну, невичерпну скарбницю - в ній розум, кмітливість, гумор, надію  і світло завтрашнього дня. Хай у нас завжди живим вогником світяться обереги пам’яті. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 630 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2014 | Комментарії (0)

  Танцюючи, діти не тільки фізично розвиваються, але й вчаться правильно сприймати і відчувати музику. Хореографічні заняття допомагають виробити природну грацію рухів, гнучкість, спритність, пластичність і координацію, здатність виражати почуття і емоції через танець. 

  Згідно плану роботи комунального закладу «Глибоцький будинок творчості дітей та юнацтва» 12 грудня 2014р. на базі Глибоцького РКБТД керівник гуртків Нагірний Роман Георгійович провів відкрите заняття на тему: «Основні рухи румунських танців. Постановка румунських танців».   Маленькі вихованці  хвилювалися, але їм вдалося показати все чому вони навчилися. У рамках заходу керівники гуртків переглянули виставку костюмів колективу.

 На завершення було відмічено постійно зростаючий рівень хореографічних вмінь та навичок вихованців, підведено підсумки та внесено пропозиції щодо проведення заняття.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

Проглядів матеріалу: 569 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2014 | Комментарії (0)

  10 грудня 2014 року Глибоцький ліцей гостинно зустрічав курсантів -  вчителів математики області, які підвищують свій фаховий рівень при ІППОЧО,  разом із завідувачем науково-методичного центру природничо-математичних дисциплін Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області Біляніною Ольгою Ярославівною.

В актовій залі директор ліцею ознайомив присутніх із  діяльністю та профілями Глибоцького ліцею. Керівник шкільного методичного об’єднання вчителів математики, інформатики, фізики Лупуляк Р.П. презентувала роботу вчителів математики. За планом роботи курсанти  відвідали урок алгебри  у 8 фізико-математичному класі з теми «Розв’язування систем лінійних нерівностей», який провела вчитель вищої категорії, старший вчитель Бурюк Олена Василівна. Урок пройшов на високому методичному рівні, були використані різні інноваційні форми та методи роботи.

Потім досвідчена вчителька математики, вчитель-методист Крецу Домніка Миколаївна провела майстер-клас «Підготовка до ЗНО з математики» з учнями 10 і 11-х класів. Вона уміло підібрала завдання  та запропонувала цікаві розв’язки, переходила від одного етапу заняття до іншого з легкістю та умінням справжнього фахівця, що було високо оцінено всіма присутніми вчителями.

Любов до математики продемонстрували учні 6-Б класу, які були учасниками подорожі-конкурсу до країни математики «Україна і математика». Разом з вчителем вищої категорії, старшим вчителем Лупуляк Русланою Петрівною школярі показали не тільки знання з математики, але й уміння міркувати, зіставляти, знаходити вихід із складних ситуацій, кмітливість, наполегливість, впевненість, довіру та повагу один до одного.

Фрагмент з Всеукраїнського турніру юних математиків продемонстрували учасники команди «Вавилонська вежа», яка стала призером цього турніру, посіла почесне ІІІ місце. Вчитель-тренер, вчитель-методист Білик Віра Денисівна розповіла про підготовку до турніру та представила членів команди. Капітан команди Славута Богдан, учень 11 фізико-математичного класу, ознайомив учасників семінару з порядком та правилами проведення турніру, а член команди Тєлєгін Яків –  з  регламентом боїв. А потім, Славута Богдан, Трафенчук Микола, Ванзуряк Степан, виступивши в ролі доповідача, опонента та рецензента, продемонстрували одну із задач турніру.

Завідувач науково-методичного центру природничо-математичних дисциплін Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області Біляніна Ольга Ярославівна, методист районного методичного центру Трошина Ніна Василівна, вчителі-курсанти дали високу оцінку проведеним заходам та побажали і надалі творчо працювати та досягати нових вершин.

 

Проглядів матеріалу: 622 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2014 | Комментарії (0)

  На виконання листа Громадського об’єднання « Антикорупційна комісія Народної Ради Чернівецької  області» та на прохання Луганської обласної державної адміністрації в Тарашанській ЗОШ I-III ст. було організовано та проведено участь школярів у благодійній акції « Діти Буковини-дітям  Донбасу».

Учні активно взяли участь у цій акції і принесли різні подарункові набори, які передали в координаційний центр.

 

                                                                    ЗДВР Станіцька Я.М.

 

 

 

 

 

 

 

    

Проглядів матеріалу: 577 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2014 | Комментарії (0)

   10 грудня у Купського НВК №2 відбулася зустріч з представниками Благодійного фонду «Живи, Буковино», якому передано всі права на проведення конкурсу «Знавці Біблії» від Міжнародної місії милосердя та доброчинності «Ковчег».

     Для дошкільнят та учнів 1-4 класів представники фонду презентували виставу на різдвяну тематику, після якої діти отримали подарунки. З учнями 5-11 класів було проведено годину спілкування «Біблія – книга мудрості». Діти із задоволенням взяли участь у даному заході, були активними і зробили для себе змістовні висновки. А представники фонду напередодні свята Миколая порадували школярів цінними подарунками.

     Керівництво школи, батьки та учні висловлюють подяку керівництву фонду і особисто Бербекові В.В та сподіваємося на подальшу  співпрацю з благодійним фондом, з метою розширення знань учнів та вчителів з християнської етики, основ здоров’я, етики сімейних стосунків а також вивчення слова Божого.

Заступник директора з ВР Скутарь В.І.

 

 

Проглядів матеріалу: 762 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024