Середа, 24.04.2024, 03:36















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Грудень » 17

 Виховувати у дітей інтерес та повагу до народних  традицій – важливе завдання педагога.  Реалізувати це завдання допомагає проведення  тематичних занять і розваг на основі українських народних звичаїв та обрядів. Таке тематичне заняття провели вихователі старшої групи № 2  Кам'янського  ДНЗ  Є.І.Опаєць та О.Г. Карлійчук ,  адже на такому занятті  діти мають змогу побачити звичаї з середини та безпосередньо взяти в них участь.

   Традиційні Андріївські вечорниці, вареники, жарти, ворожіння, гадання -  це все прилучає малят до народного гумору, традицій організації дозвілля української молоді, а ще приносить  дітям багато радості та святковий настрій.

 

                                                                                   Вихователь  Є.І. Опаєць.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 546 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.12.2014 | Комментарії (0)

    Доброчинність є найвищим проявом духовності людини. Але вміння робити добро не виникає в людини просто так. Потрібно змалку вчити дитину доброчинності і милосердю, виховувати в ній потребу допомагати іншим. Закладені з дитячих років добро, чесність, людяність, милосердя, відповідальність за свою громаду залишаться з людиною на все її життя.

Отже, щоб у Різдвяно-Новорічні свята зігріти не лише тіло, але й душу наших бійців у навчальних закладах Глибоцького району були проведені благодійні акції «Одягни та зігрій воїна!» та «Збери подарунок для воїна!». До даних акцій залучилися класні керівники, учні та вихованці Грушівського НВК,  а саме зібрали теплі речі, шкарпетки, теплі рукавиці, засоби гігієни, солодощі, варення та пошиті й заповнені десять подарунків синьо-жовтого кольору для воїнів АТО.  Все зібране під час даних акцій 15.12.2014р. було передано в управління освіти Глибоцької РДА.

 

Заступник директора з ВР                                                     Зінкевич Д.В.

Проглядів матеріалу: 528 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.12.2014 | Комментарії (0)

   15-16 грудня 2014 року на базі Чернівецької гімназії №6 відбувся авторський науково-практичний семінар за участі Гавриш Наталії Василівни, доктора педагогічних наук, професора, лауреата Державної премії України в галузі освіти 2013 року у номінації «Дошкільна та позашкільна освіта», завідувача кафедри дошкільної та початкової освіти Луганського національного університету імені Т.Г.Шевченка. Тема семінару: «Актуальні питання системи дошкільної освіти: інноваційні шляхи розвитку».

    З вітальним словом виступила Тамара Степанівна Богачик, заступник директора з науково-методичної роботи. яка сердечно привітала всіх учасників семінару, а також побажала плідної праці, нових досягнень та вражень.

Під час семінару Наталія Василівна   висвітлила теоретичний аспект проблеми «Інтеграційні засади побудови освітнього процесу в сучасному дошкільному навчальному закладі».

 Корисними для практиків були представлені Н. В. Гавриш основні підходи до  блочно-тематичного планування освітньої роботи в дошкільному навчальному закладі, а також наведені приклади організації освітньої роботи з інтелектуальними картами та   планування освітнього процесу за принципом методичного конструктора.

      Тренінгова вправа «Як правильно  ставити запитання дітям?» надала можливість  педагогам  усвідомити, що запитання вихователя повинні розкривати зміст теми і спрямовувати, щоб у  відповіді  дітей  була розгорнута власна думка.  

      У захваті залишилися педагоги від перегляду фрагментів  відеозапису проведених  Наталією Василівною занять з використанням навчально-методичного посібника «Вчимося розповідати. Складання розповідей за серіями сюжетних картин на основі літературних творів» (авт. А Богуш та Н. Гавриш). Особливо цінним був наданий автором методичний коментар.

    У роботі семінару взяли участь  педагоги з Кам'янського, Черепковецького, Глибоцького ДНЗ, завідувач Луковецького ДНЗ, директор Петричанського НВК та методист РМЦ з дошкільної освіти.

    Авторський семінар Н. В. Гавриш організований за ініціативою Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.  Висловлюємо щиру подяку усім організаторам  науково-практичного семінару.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 833 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.12.2014 | Комментарії (0)

     Десятого грудня розпочався місячник ціннісного ставлення особистості до суспільства і держави "Багаті звичаї свого народу". Як і рідна мова, звичаї об'єднують людей в один народ. Того, хто забуває звичаї, карають Бог і люди. Багатющий скарб звичаїв нашого народу ми отримали в спадок і мусимо зберегти його та, нічого не втративши, передати нашим дітям, щоб не перервався зв'язок поколінь, щоб зберегти генетичну пам'ять нашого народу. 
У стінах Старововчинецького ліцею учні вивчають традиції та звичаї і інших  народів. Отримані знання та навички, отримані на уроках англійської мови, ліцеїсти продемонстрували під час захисту мистецького проекту "Різдвяні традиції Англії". Учасники заходу побували на справжньому фестивалі різдвяних колядок, у якому взяли участь учні 6-11 класів. Організатором цьогодійства стала вчитель англійської мови, класний керівник 6 класу Оршевська Надія Василівна. 

Дізнатись більше - Тисніть Тут

Проглядів матеріалу: 558 | Завантажив: Жанет | Дата: 17.12.2014 | Комментарії (0)

  Для того, щоб робити добрі справи, не завжди потрібен великий капітал, а от без щирого серця та бажання творити добро – не обійтися! Людська душа живиться добром, чим більше його робиш, тим багатшою стає душа. Багаті душею батьки та учнів  Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ст. В рамках обласної акції «Миколай тебе любить» про яку школярі дізналися з сайту обласної школи «Лідер»  учнівським комітетом і старостатом школи було зібрано і оформлено 61 індивідуальний подарунок  для дітей зі Сходу із ласощів, канстоварів, м"яких іграшок та листівок з теплими привітаннями. Активну участь в акції взяли батьки, які допомогли відвезти подарунки в м. Чернівці. Велике спасибі всім за чуйність і доброзичливість.Єднаймося і творімо добро!!!

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 473 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.12.2014 | Комментарії (0)

     З 1 по 14 грудня у Старововчинецькому ліцеї проводилася акція  "Діти заходу - дітям сходу". Зібрано багато солодощів та інших продуктів харчування,  іграшок та теплих речей. Вже сьогодні нашою допомогою можуть скористатися ті, кому це конче потрібно.
Ми з вами!

Дізнатись більше - Тисніть тут!

Проглядів матеріалу: 609 | Завантажив: Жанет | Дата: 17.12.2014 | Комментарії (0)

     Актуальним питанням сьогодення є забезпечення потреб кожної дитини та створення усіх умов для її повноцінної життєдіяльності, при цьому особливої турботи потребують діти Донбасу.

  Учні Сучевенської школи І-ІІІ ступенів взяли участь в акції «Дітям Донбасу від дітей Буковини».За допомогою дітей було зібрано 1000 гривень. На зібрані гроші придбали солодощі. Також учні принесли  іграшки, виготовили власноруч листівки та привітання з Новорічними святами дітей Донбасу.

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 513 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.12.2014 | Комментарії (0)

    Цьогоріч у ньому виявили бажання змагатись 15 кращих вчителів Глибоцького району у номінаціях: «Українська мова та література», «Хімія», «Образотворче мистецтво», «Правознавство». Незвично мала кількість учасників районного туру (для порівняння- у 2014 році їх було 56) обумовлена змінами умов конкурсу, меншою ніж торік кількістю номінацій, змінами вимог до конкурсантів та браком часу на виконання цих вимог. Проте, у дружному колі однодумців, майстрів педагогічної справи, у конференц-залі РМЦ на урочистому відкритті зібрались учасники конкурсу, методисти, кращі педагоги-члени журі в номінаціях, завідувач РМЦ Олеся Намака та голова райкому профспілки працівників освіти Світлана Лазурко. До присутніх лунали слова вдячності за активну громадянську позицію, за педагогічну творчість, сумлінну працю, щирі побажання гарних вражень, обміну досвідом та перемоги. Ріщенням оргкомітету, з об`єктивних причин, у районному турі конкурсу «Вчитель року-2015» визначатимуться переможці в кожній номінації та дипломанти. Конкурс триватиме з 15-до 19 грудня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 610 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 17.12.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024