Четвер, 25.04.2024, 10:12















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Грудень » 23

   Якщо добре подумати світ не тримається лише на грошах, прибутках, іграшках чи на дорогих машинах, а на милосерді і доброті. Бо саме вони приносять спокій у серці.

На думку учнів Йорданештської ЗОШ №2, доброта до інших людей приносить радість і спокій у серці того, хто дає, і того хто потребує. А на сьогоднішній день, так багато людей потребують допомоги, а наші солдати, які захищають рідну країну, їм одне добре і тепле слово написане руками учнів дає віру і надію на перемогу. Наші  учні  не лишилися осторонь подій, що відбуваються на Сході і долучилися до акції "Збери подарунок для воїна!". Всім серцем збирали перед Святом Миколая  солодощі у синьо-жовті шапочки Санта Клауса і ніби для своїх, рідних, щоб хоча б  чимось підтримати захисників.

Такі акції об'єднують всіх і ще раз доводять, що в єдності і в взаємопідтримці - сила!

                                                               Опаіць М.І.

Проглядів матеріалу: 577 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.12.2014 | Комментарії (0)

    Перший зимовий місяць багатий на веселі та радісні свята. Вже давно стало доброю традицією в Кам'янському ДНЗ святкувати Андрія, Миколая, Новорічні та Різдвяні  свята. Звичайно, найбільше радості малечі приносить Святий Миколай , який як відомо, обдаровує бідних, немічних та тільки чемних і слухняних дітей. На прикладі життя Святого Миколи педагоги закладу формують у своїх вихованців почуття доброти, милосердя до оточуючих, бажання творити добро, бути зразком для наслідування.

Вихованці старших груп зі своїми педагогами підготували розвагу « Іде святий Миколай…», з піснями, хороводами, народними іграми, танцями та інсценівками казкових див миколаївської ночі. Не обійшлося без сюрпризів: завітали на свято представники фірми   «Кам'янка – аграр», які  вручили всім дошкільнятам закладу подарунки від німецьких дітей з містечка Асендорф,  яке знаходиться за 1600 км. від Кам'янки. Започаткував цю дружбу  ще в 2012 році директор фірми пан Ханс Мартін Ротшільд. Разом із подарунками наші дошкільнята отримали від німецьких друзів завдання – намалювати малюнки на дерев'яних кругах для їхнього будинку Культури, в якому, до речі, вже є художні  роботи наших вихованців виконані різноманітними техніками на полотні.

    Сподіваємось, що приємні враження  від святкового дійства залишуть слід доброти  в дитячих серцях та допоможуть їм в майбутньому стати милосердними та чуйними громадянами України.

 

                                                     Вихователь-методист закладу  Домніка Балан

Проглядів матеріалу: 599 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.12.2014 | Комментарії (0)

   11 грудня 2014 року згідно плану «Тижня права» в  Глибоцькому ліцеї було проведено брейн-ринг з правознавства. Змагались між собою учні 9 фіз.-мат. та 9 філ. класів (вчитель Руснак Н.В.). команди захищали свої емблеми, змагались у «правових гонках», змінювали зміст тематичних віршів, виконували завдання «мозкового штурму», давали запитання одна одній, розв`язували правові задачі, кросворди.
Глибокі знання з предмету показали також капітани команд Чобану Н. та Колотило К. Активно підтримували «своїх» вболівальники, які шукали відповіді на завдання «чорного ящика». Було цікаво і весело. Перемогла дружба.

Проглядів матеріалу: 483 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.12.2014 | Комментарії (0)

     День Святого Миколая – один із найбільш світлих і радісних християнських свят, яке сповнене теплом, увагою та любов’ю. Вихованці дошкільного підрозділу Купського НВК №2  разом із вихователем Дущак М.В.  з нетерпінням чекали приходу святого Миколая. Діти з повагою і довірою розповідали йому вірші, співали пісні, танцювали таночок « Клап, клап, клап». Також вони розказували йому про своє життя в садочку, про свої добрі справи, поведінку. Наприкінці всі вихованці отримали жадані подарунки від святого Миколая. Миколай пообіцяв і надалі оберігати всіх добрих і чемних дітей.

Заступник директора з ВР    Скутарь В.І.

 

 

Проглядів матеріалу: 551 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.12.2014 | Комментарії (0)

   18 грудня в нашій школі проведено батьківські  збори з теми: "Відповідальність батьків за навчання  та виховання дітей. Превентивне виховання". На збори були запрошені: начальник кримінальної міліції у справах дітей Турецький Василь Вікторович, начальник відділу у справах молоді, спорту  Глибоцької РДА Сабран Ольга Михайлівна, психологічна служба школи. Виступи гостей були змістовними, повчальними, несли інформаційний характер. В.В.Турецький детально проінформував присутніх про відповідальність батьків за дітей до 16 років.Психологічна служба школи довела до відома батьків про моніторингові дослідження щодо превентивного виховання. Директор школи Ю.В.Столярчук розглянув питання проведення ЗНО-2015. Батьки отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Проглядів матеріалу: 556 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.12.2014 | Комментарії (0)

У Глибоцькій ДЮСШ до Дня Святого Миколая змагалися волейболістки  До дня Святого Миколая в м.Глибока відбулася відкрита першість Глибоцької ДЮСШ з волейболу серед дівчат, присвячена цьому чудовому святу. У змаганнях взяли участь команди  з Чернівецької обласної, Кам’янець-Подільської  та Глибоцької дитячо-юнацький спортивних шкіл. Змагалися юні волейболістки 2003 р.н. і молодше.

Змагання проходили в атмосфері цікавої та напруженої спортивної боротьби. Незважаючи на юних вік, спортсменки продемонстрували високий рівень технічної та тактичної підготовки. 

У підсумку місця розподілися наступним чином: І м. посіла команда №1 Чернівецької      обласної   ДЮСШ, ІІ м.   –  Кам’янець-Подільської ДЮСШ – 2 та ІІІ м. здобули вихованки Глибоцької ДЮСШ.

На параді-закритті всіх учасників та гостей змагань з наступаючими новорічними та різдвяними святами привітав директор Глибоцької ДЮСШ Стрільчук Прокоп Григорович та провів нагородження переможців і призерів першості  грамотами  та медалями відповідних ступенів. 

Суддівською колегією змагань були також визначені та відзначені кращі гравці турніру: Синицька Анастасія (ЧОДЮСШ),  Афанасьєва Інна (ЧОДЮСШ), Авасілоае Олена (ЧОДЮСШ), Сидоряк Леся (Глибоцька ДЮСШ) та Шородок Олександра (Глибоцька ДЮСШ).

По завершенні змагань, за рахунок спонсора – приватного підприємця м.Глибоки Валерія Білоуса був організований солодкий стіл, який став гарним святковим подарунком для спортсменок.

 

Проглядів матеріалу: 643 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.12.2014 | Комментарії (0)

Кожного року державні органи влади проводять різноманітні конкурси для освітян. Свою лепту у проведення конкурсів вносять бізнес-структури. Мета майже в усіх одна – допомогти педагогам запроваджувати інновації.

Як учителю зорієнтуватись у бурхливому потоці конкурсів й головне – взяти участь у них результативно, тобто перемогти? Із цим запитанням ми звернулись до Артура Кочаряна, керівника Департаменту з питань ІКТ Новопечерської школи.

Пане Артуре, ви три роки поспіль брали активну участь в організації та проведенні всеукраїнського конкурсу Microsoft «Учитель-новатор». Що би ви порадили вчителям, які хочуть взяти участь у таких конкурсах?

По-перше, варто визначитися з метою участі. Вистачить поставити собі запитання, для чого ви берете участь у конкурсі? Якщо мотивація – адміністрація, що просить взяти участь, – таким буде й результат. Це звучатиме прагматично, але варто знати «ціну питання». Учитель витрачає час на підготовку своєї роботи на конкурс, а що може отримати в разі перемоги? Якщо мова йде про чергове оголошення подяки або вручення сертифіката, я б особисто не хотів брати участь. Якщо ціна питання (часу, який витрачає учитель, додаткових ресурсів та інше) того варта – обов'язково спробуйте свої сили.

А якою може бути ціна питання?

Усе залежить від конкурсу, від його призового фонду. Якщо йдеться про попередні конкурси Microsoft «Учитель-новатор», то це були ноутбуки персонально для переможців, техніка для навчального закладу, а також участь у міжнародних форумах. Гадаю, це дуже добра мотивація.

Іноді вчителі скаржаться на необ'єктивність журі. Як ви вирішували подібні питання?

Такий світ: ображені, на жаль, будуть завжди. Важливо, щоби організатори зробили прозорим сам процес оцінювання конкурсних робіт: повинні бути відомими чіткі критерії, показники та індикатори для визначення переможців. Крім того, варто завжди залучати тільки фахівців високого рівня, практиків, які знаються на даному питанні. З досвіду зазначу: у переважній більшості всі питання необ'єктивності роботи журі вирішувались одразу після констатації для учасника невідповідності його роботи зазначеним у положенні конкурсу критеріям.

Зараз стартував уже ХІ всеукраїнський конкурс Microsoft «Учитель-новатор». Які поради ви б дали тим учасникам, які хочуть стати переможцями?

Хороше запитання. Насправді все досить просто. Порад буде кілька, але важливо дотримуватись їх усіх.

По-перше, уважно читаємо Положення конкурсу. Саме уважне ознайомлення з цим документом дозволить учаснику зрозуміти, що саме хоче побачити та очікує організатор конкурсу. Наприклад, не варто подавати конкурсну роботу про патріотичне виховання на конкурс, де організатор очікує роботи екологічного спрямування; звісно, учасник може подати свою роботу, і ця робота може бути дуже хорошою, але в даному конкурсі вона стовідсотково не потрапить у переможці.

По-друге, знову уважно читаємо Положення конкурсу. Якщо з темою ви вже визначились і зрозуміли, який напрям треба вибрати, відтак головним стає її оформлення. З досвіду зазначу, що не завжди учасники дотримуються правил оформлення робіт.

Наприклад, у конкурсі «Учитель-новатор» завжди був шаблон, який треба було заповнювати, просто заповнити відповідні поля. Типові помилки, які робили вчителі: роботу готували за власним шаблоном, який докорінно відрізнявся від обов'язкового; змінювали в шаблоні поля; до шаблону додавали свої сторінки. Учасник, який хоче отримати перемогу, повинен правильно оформити свою роботу. Не варто щось змінювати та додавати. Якщо учасник уважає за потрібне додати ще 5 відеофільмів по 20 хвилин кожний – будь ласка, але в окремому файлі.

Треба просто стати на місце організаторів і членів журі. Шаблони (аплікаційні форми) саме тому й розробляються, щоби за мінімум часу члени журі змогли зорієнтуватись у великій кількості матеріалів. На даному етапі нелогічно буде витрачати час на роботи, які просто не відповідають вимогам оформлення. Якщо вчитель не може викласти саму суть своєї роботи, так звану «родзинку» свого матеріалу, у кількох реченнях, то, можливо, ще зарано брати участь у конкурсах і варто над собою попрацювати.

По-третє, знову Положення. Наразі мова йде про зміст самої роботи. Дізнайтеся, що саме хоче побачити організатор конкурсу у вашій роботі. Це ретельно прописано в меті, завданнях конкурсу та критеріях оцінювання робіт. Сам організатор уже зазначив свої очікування. І якщо це очікування – використання технологій Microsoft у навчальному процесі, то не варто подавати на конкурс роботи іншого спрямування. Ці роботи, повторюю, можуть бути красивими, цікавими та суспільно значущими. Проте для даного конкурсу вони будуть неактуальними, краще знайти інші конкурси й подавати роботу туди.

Окремо хочу зосередитись на показниках результативності вашої роботи. Ваша робота повинна бути не тільки оригінальною й відповідати очікуванням організаторів, а й мати практичне значення. Ну провів учитель один раз добрий урок – і що змінилось? Це була разова акція чи ця система змінює учнів, покращує освіту, щось інше? В ідеалі треба показати практичне значення, не треба прописувати типові кліше на зразок «Учні отримали навички використання сучасних ІКТ?». У журі одразу виникне кілька запитань: які учні, скільки учнів, які навички, з яких саме ІКТ отримали і що далі? Треба показати конкретну користь від використання даної технології для конкретної аудиторії. І не забуваємо про кількісні та якісні показники.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 619 | Завантажив: Микола | Дата: 23.12.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024