П'ятниця, 29.03.2024, 08:41















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Січень » 21

    У сучасних умовах розвитку України перебудова системи освіти–життєво необхідний процес. Школа перебуває на етапі переходу до нового розуміння завдань, проблем, використання нових етодів і підходів у навчанні. Однією з актуальних проблем на сучасному етапі розвитку педагогічної теорії та практики є активізація навчально - пізнавальної діяльності учнів, адже від неї залежить ефективність навчання : свідоме і міцне здобуття знань, перетворення знань у переконання, розвиток інтересу до навчальної діяльності, самостійність думки та практичних дій учнів.      Стародавня мудрість говорить: «Якщо твої плани розраховані на рік –сій хліб, якщо на десятиліття –посади дерево,якщо навіки – виховуй дітей».

Під таким гаслом сьогодні, 21 січня 2015 року на базі РМЦ відбувся семінар - практикум для вчителів 1-х класів( шкіл з румунською мовою навчання).

Семінар відкрила завідувач РМЦ – О.С. Намака. Вона акцентувала увагу присутніх на тому, що до школи приходять всебічно розвинені, ерудовані діти, тому учитель повинен якнайкраще організувати навчальний процес, щоб досягти глибокого засвоєння програмного матеріалу. Інформація повинна сприйматися не лише слуховими, а й зоровими аналізаторами. Адже «Учень – це не посудина, яку потрібно заповнити, а факел, який потрібно запалити». Після цього завідувач РМЦ провела з учасниками семінару мозковий штурм «Прийоми, методи, засоби та форми активізації навчально - пізнавальної діяльності молодших школярів».  Продовжила цю думку за допомогою презентації методист початкових класів РМЦ, яка вказала, що головним завданням вчителя є виховання дітей. Діти приходять до школи не просто вчитися, а вчитися добре. І тому з перших днів потрібно старатись створити такі умови, щоб це бажання не згасло.

 Керівник МО – Мудрак М. Г. презентувала з досвіду роботи « Шляхи активізації навчально - пізнавальної діяльності молодших школярів».Вчитель Волоківської ЗОШ І - ІІІст. – Раду А. М. проводила майстер - клас з основ здоров’я « Здорове харчування». А пристендові уроки з предметів художньо-естетичного циклу проводили вчителі: Богданюк М. Р.( Купський НВК No2), Петрович Т. Р. ( Опришенська ЗОШ), Баш Р. В., Ванзуряк О. П.(Просіцька ЗОШ), Панчук Д. А. ( Тереблеченська ЗОШ), Ванзуряк О. П. (Димківський НВК) , Костинян М. І. ( Йорданештська ЗОШ І-ІІІст.). 

 Висновок один - це навчити дитину вчитися, сформувати інструмент, без якого дитина стає невстигаючою, нездібною. Цим інструментом, як зазначав Сухомлинський В.О., є формування декількох умінь: вміти спостерігати, думати, висловлювати думку про те, що бачу, роблю, думаю, спостерігаю, читаю, пишу...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 618 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.01.2015 | Комментарії (0)

   Щороку, не дивлячись на всі проблеми, діти мріють про свято, особливо під час всіх зимових канікул.

Таким чином, учні Купського НВК, окрім того, що провели чудове свято у школі, ще і колядували у місцевій церкві. На другий день після Різдва група учнів, вчителів, батьків  поїхали з програмою колядок до монастирів та інших місць нашої Буковини.

В цей день ми колядували, вітали, бажали миру, щастя у новому році всім тим, хто нас слухав у Банченському, Боянському, жіночому монастирі м. Чернівці,  Чернівецькій епархії,  Генеральному Консульстві Румунії у Чернівцях. Також ми відвідували ялинку, каток, Собор, парк у центрі міста.

  Всі залишились задоволені та сподіваються, що все буде добре в нашій країні і що ми зможемо і у майбутньому зберігати наші традиції.

                  Елеонора Скіпор 

Проглядів матеріалу: 560 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.01.2015 | Комментарії (0)

   Таке    питання  слухали  в січні на педраді Турятського НВК. Вихователі поділилися досвідом роботи. Зазначили, що в молодшому віці діткам пізнання нового найкраще сприймається через гру. Цьому сприяє ігрове середовище.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 491 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.01.2015 | Комментарії (0)

  На запрошення адміністрації  м. Сірет ( Румунія) група учнів Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст. взяли участь у конкурсі деклараторів творів про Міхая Емінеску, який відбувся у Будинку культури " Міхай Теліман" м. Сірет, 17 січня 2015 року. Конкурс відбувся у рамках літературно-мистецьких заходів з нагоди відзначення 165-ої річниці з дня народження М. Емінеску.

     Відрадно за наших учнів, які отримали від публіки багато оплесків, а від журі високих балів. Серед 36 учасників учениця 9 класу Куба Альона та 8 класу Гушулей Марія ( учитель Лук'янюк Е. І.) зайняли відповідно ІІІ та ІІ місце, а учениця 6 класу Ніцу Марія ( учитель Шапка М.Г.) - гран прі конкурсу.

     Переможці отримали дипломи та подарунки у формі художньої літератури. Також делегація нашої школи, яку очолив директор Шапка Ф.А. отримала від бібліотеки "Тудор Штефанеллі" м. Сірет для поповнення нашої шкільної бібліотеки 50 томів художньої літератури румунських класиків, які вивчаються шкільною програмою, серед яких : М. Емінеску, В. Александрі, Т Аргезі, О. Гога, Н. Лабіш, Ч. Петреску, М. Садовяну та інші.

     Вдячні за організацію цієї поїздки голові Товариства румунської культури та літератури на Буковині ім. М. Емінеску, Василю Бику та його заступнику Миколі Шапці.

     Того ж дня, 17 січня 2015 р. під егідою об'єднання румунських письменників м. Чернівці аналогічний конкурс проводився в приміщенні гімназії №6 м. Чернівці. І в цьому конкурсі учениця 8-го класу нашої школи Савюк Віолета ( учитель Лук'янюк Е.І.) зайняла почесне ІІ місце.

            Вітаємо переможців!

                                                              ЗДВР О.Г. Кирчу

                                                              Педагог-організатор Малеон Л.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 518 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.01.2015 | Комментарії (0)

    Зимових канікул усі очікували з нетерпінням: хто - через новорічні свята, хто – через можливість відпочити.  А найкращим є активний відпочинок.  Саме тому учні 9-А класу  Глибоцької ЗОШ І-ІІІст. вирішили відвідати льодовий майданчик м.Чернівці. Зголосилися на поїздку і ті, котрі впевнено стоять на ковзанах, і ті, котрі такого досвіду не мають. Та це не стало на заваді гарному відпочинку, а навпаки сприяло зміцненню дружніх відносин у колективі.

Проглядів матеріалу: 501 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.01.2015 | Комментарії (0)

    Міхай Емінеску – один з найвидатніших національних поетів Румунії ХІХ століття. Він є найвищим втіленням румунської інтелігенції. Ніщо не може краще висловити зв’язок цього поета зі своїм народом, ніж слова, написані ним самим в той момент, коли блискучий розум возвеличується над своїм генієм.
До 165-ої річниці від Дня народження письменника  в РМЦ  20 січня  за участі головного спеціаліста  управління освіти Міхай Домніки Мірчевни членами Просвіти імені Т.Г.Шевченка , літстудії «Витоки» був проведенний Круглий стіл. Вихованці Глибоцького БТДЮ привітали усіх присутніх колядками.

Активну участь у заході взяли учні та вчителі  шкіл району, які декламували поезію, співали, читали твори митця. Ведучими свята - учнями Карапчівського ліцею - було проведено екскурс сторінками біографії Емінеску.

По закінченню заходу голова Глибоцького райкому профспілки працівників освіти і науки  Лазурко С.І. вручила солодощі юним учасникам круглого столу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 506 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.01.2015 | Комментарії (0)

    Напередодні важливої події, яка відбулась в історії України 22 січня майже століття тому, днем «Соборності України» в Багринівській ЗОШ І- ІІІ ступенів відбулася зустріч з тим, хто  своїм тілом та душею відчув, що таке захищати єдність та цілісність держави. Учні та вчителі мали змогу поспілкуватися з бійцем 128 бригади горно-піхотного батальйону, лейтенантом ЗСУ Гнатчуком Павлом Іллічем, який повернувся з зони АТО. Окрім того, школярі написали листи,  які зовсім скоро передадуть на Схід, куди Павло поїде після відпустки. Павло Гнатчук з хвилюванням розповів дітям про нелегкі будні наших солдат  на передовій, наголосивши на тому що, виконує свої  службові обов’язки,  аби пришвидшити перемогу і  повернутись у рідну домівку.

Хтось із поетів зазначив, що в краплі води віддзеркалюється весь світ. Так і в біографії однієї людини часом знаходить відображення доля цілого покоління. 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 566 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.01.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024