Четвер, 25.04.2024, 18:22















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Січень » 27

       Реалії життя! Складні вони сьогодні для українців. Війна?..- ні?... Та наших  хлопців забирають захищати землю України. Таких питань багато! Страшні не питання, а результати - багато з них повертаються поранені, а дехто взагалі  не повертається! От саме для того, щоб допомогти нашим хлопцям , у Старововчинецькому ліцеї з 20 по 26 січня 2015 року проводилася, вже вкотре, акція "Аптечка для солдата". За зібрані кошти придбано ліки, яких так не вистачає нашим захисникам. Це звісно, краплина в морі, та все ж хочемо допомогти їм хоч чимось!
   ГЕРОЇ наші, бажаємо швидкої ВАМ ПЕРЕМОГИ! З нетерпінням чекаємо ВАС дома!  

Проглядів матеріалу: 568 | Завантажив: Жанет | Дата: 27.01.2015 | Комментарії (0)

Тобі, Україно, мій мужній народе,
Складаю я пісню святої Свободи,
Усі мої сили і душу широку
Й життя я віддам до останнього кроку,
Аби ти щаслива була, Україно,
Моя Батьківщино!

День Соборності  - свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році на Софійській площі. Ця подія має велике політичне та історичне значення. 

22-23 січня 2015 р. у Грушівському НВК проведено низку виховних заходів щодо відзначення Дня Соборності України, Акту злуки УНР і ЗУНР: лінійка для учнів 5-9 класів, уроки пам’яті, бесіди з вихованцями ГПД, а саме «Возз’єднались в ті далекії роки наші предки на віки» (проведена вихователем ГПД Попович В.Г.); година спілкування "Моя Україна - єдина і неподільна" (проведена вчителем історії та кл. керівником 9-го класу Вільчак Д.Д.), книжкова виставка, з метою виховання національної свідомості учнів і людської гідності, відродження паростків духовності, формування рис громадянина Української держави; поглиблення знань про історичний факт злуки українського народу, його значення; пробудження інтересу до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любові до Батьківщини.

На уроках, бесідах та годинах спілкування діти висловлювали свої думки щодо здійснення мрії українського народу про Незалежну, Соборну національну державу, про майбутнє об'єднаної України, яку розбудовувати молодому поколінню патріотів своєї держави.

 Заходи 22 – 23 січня у Грушівському НВК пройшли під гаслом: «Україна понад усе!».

                                                                                                                            

Заступник директора з ВР                                        Зінкевич Д.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 479 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.01.2015 | Комментарії (0)

   

     День Свободи та  Соборності України у Старововчинецькому ліцеї цього року відзначався незвичайно. Саме сьогодні до нас у гості завітав воїн АТО, борець за свободу та мир у країні, який приїхав у відпустку на 10 днів, син вчительки нашого ліцею  Гнатчук Павло Ілліч. Павло розповів нам жахіття того, майже 6-місячного періоду, який йому довелося пережити в зоні АТО.
     Діти мали можливість ставити питання, які їх цікавили. Членами загону "Максимум" зібрано матеріали про Павла, фото, цікавинки його шкільного життя, оформлено сторінку ліцейного альбому "Ми знаємо своїх героїв!". Подарунком для воїна було невеличке привітання патріотичного змісту. На завершення зустрічі всі присутні приєдналися до всеукраїнської молитви за здоров'я воїнів та мир в Україні.

       

Дізнатись більше - Тисни тут

Проглядів матеріалу: 1420 | Завантажив: Жанет | Дата: 27.01.2015 | Комментарії (1)

   

     У п'ятницю 23 січня у Старововчинецькому  ліцеї відбулася  зустріч учнів 8-11 класів  з дільничим інспектором,  майором міліції Кузиком  Ігорем Івановичем. Дільничий розповів учням про адміністративну та кримінальну відповідальність  підлітків за правопорушення; акцентував увагу на тому, чим проступки відрізняються від злочинів та яке покарання чекає на винуватців скоєного в  першому й другому випадках; детально пояснив, що таке хуліганство; як поділяються злочини за ступенем тяжкості; до якої години можна перебувати неповнолітнім за межами домівки у вечірні години; яку відповідальність несуть батьки за правопорушення дітей; про наслідки розпивання спиртних напоїв, паління, вживання наркотичних речовин неповнолітніми з боку фізіології людини та законних обмежень тощо;  дав розгорнуті та кваліфіковані відповіді на поставлені питання учнів і учителів. 

Дізнатись більше

 

Проглядів матеріалу: 504 | Завантажив: Жанет | Дата: 27.01.2015 | Комментарії (0)

      De la data de 19 până la 23 ianuarie a.c. la școala de cultură generală Tereblecea s-a desfășurat  săptămâna limbii și literaturii române pregătită de către profesoarele Mandiuc V.G. și Panciuc A.V.

În genericul săptămânii s-au desfășurat diferite activități, ce au scos în prim plan profunzimea și farmecul limbii romăne.

La deschiderea săptămânii au răsunat aforisme și versuri închinate limbii, cîntecele «Limba noastră», «Eminescu» ș.a.

Profesoara Mandiuc V.G. a petrecut o lecție excepțională  de literatură în clasa a 5-a cu tema «Căprioara» de Emil Gârleanu. Momentul poetic «Poezia este chipul sufletului» a fost o adevărată sărbătoare a sufletului, atât pentru declamatori, căt și pentru tot publicul prezent.

A încheiat săptămăna TVCul cu genericul «În pomul limbii noastre sunt atătea de cules» și careul la care s-au făcut totalurile și s-au înmânat diplome la cei mai activi participanți ai activităților din cadrul săptămânii.

Director-adjunct Ciuprun V.L.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 498 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.01.2015 | Комментарії (0)

  Щорічно 27 січня відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту (International Holocaust Remembrance Day), який є першим всесвітнім днем пам'яті жертв Голокосту. День був затверджений Генеральною Асамблеєю ООН 1 листопада 2005 року в резолюції 60/7.

Це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945 років і що отримало назву - Голокост, що призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшин, породжене ненавистю і фанатизмом, затятим расизмом і принизливими забобонами, які панували тоді в фашистської Німеччини - НЕ ПОВИННО ПОВТОРИТИСЯ!

В історії людства було безліч «темних» плям, але так відверто, широкомасштабно і цинічно, суспільство ще не падало ніколи. Маніпуляції громадською свідомістю, нездорові ідеї і злочинне замовчування, які супроводжували весь цей жах, не давали тоді повною мірою усвідомити справжній стан речей, і це сумно. Однак все світове співтовариство здригнулося, коли почали відкриватися факти і підтвердження подібних злодіянь, причому в справжніх «промислових» масштабах. Ми не повинні допустити, щоб подібне ще хоч коли-небудь повторилося!

Міжнародне співтовариство "беззастережно засуджує всі прояви релігійної нетерпимості, підбурювання, переслідування або насильства щодо окремих осіб або громад, зумовлені етнічним походженням або релігійними віруваннями, де б вони не мали місце", - йдеться в тексті резолюції. Справжні і майбутні покоління не повинні забувати уроків наших загальнолюдських і настільки трагічних катастроф, інакше може виникнути дуже високий ризик повторення подібних моментів у майбутньому.

Вшануємо пам'ять хвилиною мовчання...

Проглядів матеріалу: 544 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.01.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024