Субота, 20.04.2024, 06:39















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Січень » 03

НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА - БАТЬКАМ Детальніше

Проглядів матеріалу: 552 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.01.2018 | Комментарії (0)

    Як добре, що на світі існує календар – він щоразу нагадує нам про цікавинки, історичні події в датах, іменинників, знаменитостей, людей розмаїтих професій, звичаї й традиції. Чудово, що календар не дає нам забути, яким барвистим і різнобічним може бути кожен рік, як багато на світі тем і проблем і на що варто звернути увагу.

Дні в календарі складаються у чудове намисто вражень. Яким буде це намисто, обираємо ми самі. Власне, наше життя цікаве тим, що постійно повторюється і щоразу в новому форматі. Людина живе тоді, коли вміє дивуватись і бачити світ довкола. Далі-  тисни тут

 

Проглядів матеріалу: 502 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.01.2018 | Комментарії (0)

     Незважаючи на зміни, що відбувались в усіх сферах освіти і науки, 2017 рік запам'ятається більшості освітян, як рік реформування шкільної освіти. Основні обговорення освітянської громадськості, експертів, політиків, попри значимість інших подій, що стосувались освітньої сфери, були зосереджені навколо питань реформування української школи.

Публікуємо перелік подій, що відбулись в українській освіті, і безперечно, впливатимуть на розвиток освітньої сфери у 2018 році.

Парламент ухвалив новий закон «Про освіту». Започаткована освітня реформа безпосередньо стосується інтересів декількох мільйонів осіб, серед яких учителі, школярі та їхні батьки. Документ був визначений одним із головних пріоритетів держави в 2017 році.

Оприлюднено текст Концепції «Нова українська школа». Документ визначає мету, шляхи та етапи реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти на період до 2029 року.

В Україні провели перше ЗНО у магістратуру. В Україні відбулось проведення першого єдиного вступного іспиту з використанням технології зовнішнього незалежного оцінювання для вступу для здобуття ступеня магістра за спеціальністю «Право».

Затверджено нові програми для 5-9 класів. Міністерство освіти затвердило оновлені навчальні програми для основної школи. У відомстві наголошують, що робота з оновлення програм здійснювалась за принципом «від предметоцентризму до дитиноцентризму».

Оприлюднені електронні версії підручників для 9 класу. Видавництва, що у 2017 році друкували підручники для 9-х класів надали МОН електронні версії підручників для розміщення їх у вільному доступі. Така новація була використана освітнім відомством вперше.

100 шкіл розпочали навчання за новим стандартом. Новий стандарт початкової школи цього навчального року пілотують 100 українських шкіл. Новий стандарт розроблений на основі концепції «Нова українська школа» та є частиною масштабної реформи середньої освіти.

Вчителів звільнили від ходіння по «мікрорайону». Уряд затвердив Порядок ведення обліку дітей шкільного віку та учнів, який замінить Інструкцію з обліку дітей і підлітків шкільного віку. Відтепер залучати учителів до обліку дітей, охоплених освітою, заборонено.

МОН затвердило нове положення про ДПА молодших спеціалістів. Учні та студенти професійно-технічних і вищих навчальних закладів, які здобудуть повну загальну середню освіту, складатимуть обов'язкове ЗНО з української мови і літератури.

Уряд затвердив план реформ до 2029 року. Уряд оприлюднив план заходів із запровадження Концепції реформування середньої освіти. Документом передбачені кроки, які мають здійснюватись різними інституціями, що відповідають за реалізацію політики в освітній сфері.

Парламент ухвалив закон про інклюзивну освіту. Закон закріплює право на освіту осіб з особливими потребами і надає їм можливість навчатись в усіх навчальних закладах. Також закон визначає поняття «особа з особливими освітніми потребами», «інклюзивне навчання».

Освіта.ua

Проглядів матеріалу: 438 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.01.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024