П'ятниця, 29.03.2024, 03:29















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Січень » 11

    Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, Міністр закордонних справ України Pavlo Klimkin, Міністр закордонних справ Румунії Теодор-Віорел Мелешкану, голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук оглянули приміщення та навчальні кабінети фізики, української та румунської мов Карапчівського ліцею імені М.Емінеску.
Директор Карапчівського ліцею Євген Товарницький поінформував, що в освітньому закладі ліцеї навчаються 250 учнів у 12 класах. Мова навчання – румунська. Згідно навчального плану вивчаються дві іноземні мови (французька та англійська мови). Функціонують 3 класи з профільним навчанням, в яких навчаються 43 учнів, зокрема: фізико-математичний, біолого-хімічний, історико-філологічний.
Голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук зазначив, що незважаючи на те, що заклад освіти працює не в повну кількісну потужність, яку міг би реалізовувати для надання якісних освітніх послуг, влада ставить у пріоритет здійснення рівного доступу учнів шкіл для набуття необхідних знань, умінь та навичок, забезпечення якісного освітнього простору як державною, так і рідною для дітей мовами.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 557 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.01.2018 | Комментарії (0)

    Сьогодні, 11 січня 2018 року, у селі Йорданешти відкрили нову школу. В урочистостях з нагоди відкриття взяли участь Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та Міністр закордоних справ Румунії Теодор Мелешкану, а також Міністр освіти України Лілія Гриневич та Міністр освіти Румунії Лівіу Марьян Поп.

Також на заході були присутні Надзвичайний та повноважний посол України в Румунії Олександр Баньков, Надзвичайний та повноважний посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану, народні депутати України Григорій Тіміш та Іван Рибак, очільники Чернівецької області та Глибоцького району, сільські голови, мешканці села Йорданешти, керівники закладів освіти району.

На початку урочистостей учні школи виконали колядки українською та румунською мовами та за народною традицією вручили посадовцям калачі. Також  виконали гімни України та Румунії.

«Для нас кожен українець, кожен громадянин України, кожна дитина незалежно від її національності, незалежно від рідної мови, є дуже цінною. І ми сподіваємося, що ті діти, які будуть тут вчитися, ті молоді люди, які вийдуть звідси з повною середньою загальною освітою, отримають всю палітру можливостей для самореалізації. І вони зможуть тішитися своїм культурним надбанням, своєю рідною мовою, і при цьому чудово володіти державною мовою і мати можливість сповнити всі свої мрії у своїй рідній країні», – сказала на відкритті Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич.

Вона повідомила, що в будівництво школи було вкладено 44 млн. грн., зокрема з Державного фонду регіонального розвитку 36 млн. грн.

Як зазначив Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, наша держава та Румунія тісно співпрацюють у питаннях освіти своїх національних громад, і надалі ця співпраця та дружні відносини між країнами лише зміцнюватимуться.

Після офійної частини було вручено ключ від нового навчального закладу директору школи Флорі Шапц ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 780 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.01.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024