Субота, 20.04.2024, 12:41















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Січень » 15

    Стартувала реєстрація на пробне ЗНО. Реєстрація триватиме до 31 січня. Як і в попередні роки, пробне ЗНО проводитиметься з метою ознайомлення всіх бажаючих із процедурою тестування, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу учасників до пункту тестування тощо.

Уряд затвердив нову формулу освітньої субвенції. Формула враховує такі показники як кількість учнів, особливості території і відповідає вимогам Бюджетного кодексу, де визначено, що субвенція спрямовується на оплату праці працівників в частині видатків на середню освіту.

Уряд підвищив заробітні плати учителям. За словами Володимира Гройсмана, в абсолютних цифрах показник заробітних плат українських вчителів відтепер становитиме від 6,5 до 8,5 тисяч грн на місяць в залежності від категорії.

У Києві дітей без щеплень від кору не пустять до шкіл. З метою недопущення погіршення епідеміологічної ситуації, у столиці запроваджені протиепідемічні заходи. У дитячих колективах будуть проведені перевірки дітей на наявність у них щеплень проти кору.

Встановлено граничні розміри надбавок для вчителів. Згідно з рішенням уряду, відтепер нижня межа такої надбавки має складати не менш як 5%. Розміри максимальної надбавки педагогічним працівникам зростуть від 20% до 30%.

У МОН очікують, що вчитель в середньому отримуватиме 7 600 грн. За словами Лілії Гриневич, попередні підрахунки відомства свідчать, що очікувана середня зарплата шкільного вчителя у січні 2018 року має скласти 7 тисяч 600 гривень.

МОН підготувало рекомендації з розробки підручників. Рекомендацій мають дотримуватись потенційні автори при роботі над підготовкою підручників для учнів 5-х та 10-х класів. Документом визначені вимоги з формування підручників, а також концептуальні засади створення підручників.

МОН планує ліцензувати виші онлайн. Цього року освітнє відомство має намір запустити систему ліцензуванням діяльності закладів вищої освіти за допомогою мобільних додатків та сервісів Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Аудиторії шкіл і вишів підготують до ЗНО з іноземної мови. Аудиторії навчальних закладів, у яких планується проведення тестування з іноземних мов укомплектують обладнанням, що дозволить провести перевірку навичок випускників шкіл, необхідних для розуміння мови на слух.

Павло Кашко і Наталія Бажан отримали президентські стипендії. Призери міжнародних олімпіад, яким чиновники МОН у грудні відмовили у включенні до переліку претендентів на отримання стипендій, все ж таки отримали стипендії президента України.

МОН затвердило перелік підручників для 5-х класів. До переліку включено 48 назв підручників з різних шкільних предметів, у тому числі підручників для шкіл, викладання у яких відбувається мовами національних меншин. Передбачається, що визначені підручники можуть бути видані коштом бюджету.

Проглядів матеріалу: 439 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.01.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024