П'ятниця, 29.03.2024, 09:15















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Січень » 22

   У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель.
22 січня наша країна відзначає День Соборності України. З цієї нагоди в Петричанському НВК відбулись години спілкування, виховні заходи, конкурси.
Класовод 1 класу Шелепюк С.М. у рамках патріотичного тижня, провела урок Мужності на тему: «Великий дім - держава». Світлана Михайлівна розширила і поглибила поняття громадянськості та прагнення бути свідомим громадянином України, її патріотом.
Урок Мужності у 2 класі на тему: «Люба серцю Україна» також проведено згідно плану Тижня патріотичного виховання. Класовод Піцул Алла Марківна провела уявну екскурсію цікавими місцями України, а учні взяли участь у грі «Що я знаю про Україну», переглянули презентацію «Вона одна така у цілім світі».
На патріотичному уроці «День Соборності України» вихованці 3 класу поглибили знання про історію виникнення свята Соборності України. Класовод Воробець Людмила Анатоліївна ознайомила учнів з цікавими фактами з історії України. Висловлюючи своє ставлення до символів нашої держави, до народу, до того, що вони є невід’ємною частиною українського народу, діти емоційно та з почуттям гордості розповіли вивчені вірші. Закінчився урок словами М.Рильського: «Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього».
Класовод 4 класу Стругарь Л.П. провела урок Мужності на тему: «Люби, шануй, оберігай наш край, що зветься Україна». Мета уроку: розширити поняття про єдність, незалежність і суверенність нашої держави, сприяти формуванню національної самосвідомості школярів, розвивати в учнів активну громадянську позицію щодо єдиної, цілісної держави, виховання майбутнього захисника своєї Вітчизни, любові до рідного краю.
Тиждень патріотичного виховання у навчальному закладі завершився виставкою дитячих робіт «Моє село», яку організувала музичний керівник Паламарюк Марія Василівна.

Директор Петричанського НВК Марія Катренюк

Проглядів матеріалу: 412 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.01.2018 | Комментарії (0)

     22 січня, біля пам’ятника «Борцям за волю України» в смт. Глибока відбулося урочисте зібрання присвячене Дню Соборності України, 100-річчю проголошення Незалежної Української народної республіки та 100-річчю бою під Крутами «Незламна сила єдності народу». Урочистим звучанням Гімну України розпочався районний захід. Хвилиною мовчання було вшановано всіх борців за незалежність та соборність України в різні часи її історії. Керівники району та учасники заходу поклали квіти до пам’ятника «Борцям за волю України». Виступаючи перед присутніми, перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Коломієць зазначив, що сьогодні наша держава переживає важкі часи у своїй багатовіковій історії. Події, що відбуваються на Сході країни, не залишають байдужими жодного з нас. Під загрозою опинилася територіальна цілісність та незалежність України. «Відзначення Дня Соборності, вшанування національно-визвольної боротьби Українського народу, боротьби за відстоювання конституційних засад демократії, за захист державного суверенітету і територіальної цілісності України – це не тільки суспільна потреба, а й моральний обов’язок берегти світлу пам’ять незліченних жертв, принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності», - додав Віталій Кирилович. Вихованці Глибоцького РКБТД презентували театралізована композиція «Пам’яті героям Крут». Софія Верхоляк виконала пісню «Бандуристе, орле сизий».

\

 

Проглядів матеріалу: 359 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.01.2018 | Комментарії (0)

     Світле й величне свято Водохреща традиційно об’єднує небайдужих і охочих пірнути в освячену воду річки Сірету людей. Серед багатьох купальників були не тільки жителі нашого села. Відрадно, що таке бажання виникло й у високоповажних посадовців.

Саме тут сільський голова Шмідт Й.Д. та директор школи Тріфан С.Д. зініціювали візит до школи народного депутата Верховної Ради України Амельченка В.В. та його представників і депутатів в області та районі, першого заступника голови Чернівецької обласної ради Маковецької І.С. та голови Глибоцької районної ради Панчука П.В.

Приємно, що вони зуміли поєднати святковий настрій з робочими моментами, а саме відвідали нашу Кам’янську ЗОШ, щоб ще раз переконатися у нагальній необхідності реконструкції з добудовою закладу. Василь Васильович пообіцяв надати фінансову підтримку, щоб реалізувати давно заплановані заходи.

Віримо, що обіцянки, дані у свято світлих починань, будуть втілені у життя!

Проглядів матеріалу: 404 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.01.2018 | Комментарії (0)

     МОН оголосило конкурс на посаду очільника ІМЗО. Планується, що конкурсний відбір на посаду директора Інституту модернізації змісту освіти відбудеться 31 січня. Конкурс оголошується вже втретє. Вперше конкурс було оголошено у вересні 2016 року. Ще один конкурс проводився у вересні 2017 року.

У МОН радять школам взяти участь у змаганні сайтів. Інститут модернізації змісту освіти нагадав закладам освіти про реєстрацію учасників всеукраїнського конкурсу на кращий веб-сайт закладу освіти. Метою конкурсу є поширення сучасних технологій в освітній процес.

Розпочалась реєстрація на GoCamp-2018. Для участі у проекті школи обиратимуться за двома критеріями: мотивація та якість анкети. У залежності від кількості волонтерів, які приїдуть в Україну навчати школярів іноземній мові, буде визначено кількість закладів, на базі яких діятимуть табори.

Для участі у ЗНО усім випускникам необхідно мати паспорт. Норма, що передбачала можливість подання копії свідоцтва про народження замість копії паспорта при реєстрації для участі у ЗНО особами, яким станом на 01 вересня року не виповнилося 16 років, скасована.

Учнів коледжів зареєструють на ЗНО за місцем навчання. Учні, слухачі або студенти закладів професійної або вищої освіти, які в поточному році здобувають повну загальну середню освіту та складають ДПА у формі ЗНО мають реєструватись на тестування у своїх закладах освіти.

У МОН назвали підручники, що надрукують на кошти бюджету. Відомством затверджений перелік підручників для 5-го класу, що видаватимуться за кошти держбюджету в 2018 році. До переліку включено 48 назв підручників, які отримали гриф «Рекомендовано МОН».

Уряд запустив створення інспекції, що займеться школами. У МОН повідомили про початок перетворення Державної інспекції навчальних закладів у Державну службу якості освіти. Після бюрократичних процедур, служба стане органом, що відповідатиме за дотримання якості освіти та освітніх стандартів.

Освітян запрошують на експертизу підручників. Інститут модернізації змісту освіти запрошує експертів до експертизи електронних версій підручників для 5 та 10 класів. Орієнтовні строки проведення експертизи лютий – березень. Для участі в експертизі необхідно зареєструватись.

МОН представило концепцію розвитку громадянської освіти. Документ є основою для формування планів розвитку громадянської освіти в країні і містить бачення кінцевого результату та дорожню карту розвитку громадянської освіти на найближчі роки. Пропозиції можна надсилати до 5 лютого.

УЦОЯО презентував посібник «PISA: читацька грамотність». Безкоштовне видання адресоване учителям, методистам, авторам підручників, а також учням та студентам. Посібник містить окремий розділ із завданнями, що можуть бути використані вчителями в шкільній практиці.

МОН не заперечує проти «зимових пауз» у вишах. Відомство встало на захист адміністрації КНУ ім. Шевченка, яка призупинила аудиторне навчання до березня. Чиновники пояснюють: виші можуть використовувати різні форми навчання впродовж року та самостійно визначати їх послідовність.

Хто з вчителів буде підвищувати кваліфікацію у 2018 році. Кабінетом Міністрів разом із МОН визначено категорії педпрацівників, які у рамках додаткових заходів, в 2018 році мають пройти підвищення кваліфікації. Планується, що підвищення кваліфікації проходитиме за сучасними освітніми методиками.

Проглядів матеріалу: 402 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.01.2018 | Комментарії (0)

   На порталі ed-era.com стартує онлайн курс для вчителів початкової школи, які будуть набирати 1-й клас у вересні 2018 року. Курс складатиметься з 6 модулів. Серед тем − Державний стандарт початкової освіти, методики компетентнісного навчання, інклюзивна освіта, тощо. Навчання є безкоштовним, передбачено отримання електронного сертифікату.

Онлайн навчання розпочнеться 3 січня 2018 року. Навчальні відеоматеріали, які будуть виставлені з 03.01.2018 на порталі он-лайн курсу, можна переглядати у будь-який зручний час для педагогів. Для проходження он-лайн навчання необхідна реєстрація за адресою ed-era.com/nus Детальніше

Лист ІППОЧО від 27.12.2017 № 2/4-1023 Завантажити

 

Проглядів матеріалу: 749 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.01.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024