Четвер, 25.04.2024, 12:22















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Січень » 30

    У Горбівецькій ЗОШ І-ІІ ступенів були проведені тематичні уроки з історії України, присвячені відзначенню Дня Соборності та подвигу Героїв Крут. Далі- тисни тут

Проглядів матеріалу: 336 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.01.2018 | Комментарії (0)

   Сьогодні в Чагорській школі була проведена урочиста лінійка та виховний захід присвячений вшануванню пам’яті Героїв Крут. Учні 7 класу під керівництвом Яловка Володимира Сергійовича підготували виступ, читали вірші, намалювали малюнки.

29 січня 1918 року, 100 років тому, відбувся бій сотні юнацької школи імені Б. Хмельницького, сотні студентського куреня Січових Стрільців та чоти гайдамаків (близько 600 бійців) з 4000- м більшовицьким загоном. Молоді патріоти ціною власного життя захищали молоду українську державу. Бій став символом жертовності української патріотичної молоді.

100 років тому 300 “мучнів українських” пішло в безсмертя. Юнаки - герої показали приклад мужності, відданості й незборимості духу. Герої не вмирають. Вони живуть у пам’яті й справах наступних поколінь.

Учні 9-го класу (з класним керівником Пислар Оленою Дмитрівною та батьками) мали можливість переглянути фільм «Кіборги» у кінотеатрі "Чернівці". До показу фільму була проведена прес-конференція для журналістів за участю авторів та акторів: Романа Ясиновського ,Макара Тихомирова, Віктора Жданова. Фільм справив незабутні враження на присутніх! Неймовірний фільм!!! Він справді створений для того ,аби змінити на краще нашу державу, нас самих!

Свою Україну любіть. Любіть її

Во врем’я люте,

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть!

Пам’ятаймо наказ Великого Кобзаря! Станьмо на мирну битву за Україну зараз. Не будьмо байдужими. Бути самостіній Україні чи ні - вирішувати молоді. Тож гуртуймося навколо національної ідеї, як гуртувалися навколо неї Герої Крутів. Будьмо гідними наших славетних ровесників!

Будьмо патріотами, любімо свою багатостраждальну матір Україну. Сьогодні вона, як ніколи, потребує нашої допомоги.

Яловко Володимир Сергійович,

вчитель історії Чагорської ЗОШ І-ІІІ ступенів

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 373 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.01.2018 | Комментарії (0)

  В рамках Тижня Соборності України в Коровійській ЗОШ проходять різні виховні заходи. 24 січня вчитель історії Герман Світлана Михайлівна провела патріотичний урок у 9-Б класі "Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг" на якому діти поглибили знання про історичний факт злуки українського народу, його значення, пригадали ст. 20 Конституції України та ознайомилися з цікавими фактами про нашу державу. Світлана Михайлівна виховувала в учнів національну свідомість, людську гідність та любов до Батьківщини. 26 січня для учнів 5-11 кл. Глибоцькою кіномережею був продемонстрований фільм про події1917-1919 років в Україні.

 

Проглядів матеріалу: 398 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.01.2018 | Комментарії (0)

Я вірю, Вітчизно, ти станеш на ноги,
Махнуть золотистим крилом рушники,
І щастя затьмить всі печалі й тривоги
На вічні роки і прийдешні віки!

    29 січня у Старововчинецькому ліцеї учнями 9 та 7 класів було проведено літературно- мистецьку композицію «Їх подвиг назавжди залишиться в наших серцях», присвячену Дню Соборності та Дню пам’яті героїв Крут. Під час заходу ліцеїсти мали можливість відновити в своїй пам’яті історичні події тих днів, переглянувши відеоматеріали та послухавши, як ті події описували очевидці та письменники в своїх творах. Ліцеїсти вшанували пам'ять про загиблих героїв хвилиною мовчання. Дев’ятикласники закликали усіх ліцеїстів до виконання нашого гімну, як це у 1918 році зробили герої Крут перед розстрілом.
Пам'ять про героїв назавжди залишиться в наших серцях...
Проглядів матеріалу: 368 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.01.2018 | Комментарії (0)

    День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

  22 січня весь український народ із вдячністю згадує тих героїв, які боролися за об’єднання усіх національно-демократичних сил українства, хто словом і багнетом намагався відродити незалежну Соборну Українську державу.

До дня Соборності та пам’яті героїв Крут в Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів вчитель історії Габор Г.І. провела ряд тематичних заходів. Зворушливо пройшов загальношкільний історичний урок на тему "Соборна, незалежна, єдина Україна". Цікавими для всіх учнів нашої школи були історичні читання «Тернистий шлях до незалежності», "Акт Злуки України" та "Соборна Україна". Всіх зацікавили історичні та фотоматеріали тематичних виставок присвячених цим знаменним датам.

Всі заходи пройшли під знаком єднання Українського народу та під загальним гаслом «Єдина і неподільна Україна» з використанням історичних паралелей подій, пов’язаних із боротьбою українців за єдність держави у минулому столітті і нинішньою звитягою народу проти експансії на українські землі.

 

Заступник з виховної роботи Ауріте М.С.

Проглядів матеріалу: 369 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.01.2018 | Комментарії (0)

     З метою поглибити знання учнів про історію виникнення свята Соборності України, ознайомити з цікавими фактами про Україну, її визначних діячів; виховувати патріотичні почуття та повагу до державної атрибутики в Привороцькій ЗОШ І-ІІ ст. було проведено ряд заходів до Дня Соборності України, а саме: тематичні виховні години, виставка літератури в шкільній бібліотеці, класні керівники початкових класів провели бесіди з учнями 1-4 класів: «Я громадянин України», «Я люблю свою країну» на яких учні згадали історію країни, видатні постаті української історії, загальношкільній виховний захід для учнів 5-9 класів «Тобі, Україно, мій дружній народе, Складаю я пісню святої свободи».

Вчитель образотворчого мистецтва Тутунару О.Є. провела для учнів 5-9 кл. конкурс малюнків «МОЯ CОБОРНА УКРАЇНА».

29 січня – День памяті Героїв Крут. Була проведена урочиста лінійка «Вшанування пам’яті юнаків, які героїчно загинули у бою під Крутами 29 січня 1918», виховна година у 9-му класі «В одній великій Україні». Було проведено урок-реквієм на тему «Бій під Крутами…», перегляд відеофільму «За волю України…»

Урочисті заходи, які пройшли в стінах школи спрямовані на виховання у молоді патріотизму, поваги до минулого українського народу, демократичних цінностей, адже свято стало ще однією нагодою до обєднання всього суспільства навколо стрижневої ідеї.

Педагог-організатор Романюк Л.І.

Проглядів матеріалу: 380 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.01.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024