Четвер, 28.03.2024, 14:20















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Квітень » 02

     Щороку в день народження відомого данського казкаря Ганса Крістіана Андерсена (1805–1875) відзначається Міжнародний день дитячої книги.

Міжнародний день дитячої книги був заснований у 1967 році згідно з рішенням Міжнародної ради з дитячої книги (International Board on Books for Young People, IBBY). Мета Дня – привернення уваги до дитячої книжки, популяризація читання серед дітей.
 
Однією з головних ініціаторок проведення цього свята стала німецька дитяча письменниця, діячка світової дитячої літератури, засновниця IBBY Елла Лепман. Ще на початку 50-х років минулого століття вона пропонувала заснувати «маленьку нобелівську премію» з дитячої літератури – Міжнародну премію імені Ганса Крістіана Андерсена.
 
Починаючи з 1956 року, премія присуджується найкращому авторові дитячої книги, а з 1966 року її почали вручати і кращому ілюстраторові. Найвищою і найпочеснішою з трьох премій-нагород вважається Золота медаль з профілем казкаря. Її присуджують найвизначнішим майстрам у галузі дитячої книги і вручають на конгресі Міжнародної ради з дитячої книги (IBBY).
Проглядів матеріалу: 450 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.04.2018 | Комментарії (0)

       На початку тижня в приміщенні конференц-зали методцентру управління освіти відбулась нарада  керівників навчальних закладів Глибоцького району.

Розпочав нараду начальник управління  освіти Глибоцької райдержадміністрації Василь Барарюк, який ознайомив учасників наради з питаннями порядку денного.

У своєму виступі начальник управління освіти  зосередив свою увагу на створення сучасного освітнього середовищу в закладах освіти району для учнів 1 класу та щодо впровадження компетентнісного навчання.

Заступник начальника управління освіти Інна Цуркан ознайомила присутніх керівників освітніх установ з розпорядженням Глибоцької райдержадміністрації від 21.02.2018 р. №72 "Про затвердження плану заходів на 2018-2029  роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти "Нова українська школа" в Глибоцькому районі".

Завідувач методцентру управління освіти Олеся Намака інформувала про сім кроків адміністрації закладу загальної середньої освіти на шляху до "Нової української школи".

Серед поточних питань наради обговорено  та дано доручення щодо благоустрою територій закладів освіти.

Підсумки наради підвів начальник управління  освіти, який відзначив важливість розглянутих питань.

Проглядів матеріалу: 444 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.04.2018 | Комментарії (0)

   Писанка – абсолютно унікальний витвір. Вона вражає своєю витонченістю, довершеністю і багатством композиційних варіантів, орнаментальних елементів та мотивів.

29 березня в Черепковецькому ДНЗ був проведений майстер-клас для педагогів з виготовлення пасхального яйця в техніці Пап'є-маше, який підготувала і провела вихователь Боднарюк О.М. Під час даного майстер-класу вихователі вправлялись у виготовленні основи яйця та проявили фантазію у нанесенні орнаментів на заздалегідь підготовлені, керівником майстер-класу, пофарбовані основи яєць. Даний вид роботи супроводжувався змістовним роз’ясненням ходу роботи, історією писанки та значення символів, які зображають на великодніх яйцях.

Вихователь-методист Чорней Н. І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 438 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.04.2018 | Комментарії (0)

    30 березня 2018 року в Сучевенській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар вчителів румунської мови та літератури (румунської і зарубіжної) на тему «Взаємодія педагогів в контексті наступності. Реалізація засад наступності в процесі переходу зі школи І ступеня до школи ІІ ступеня у вивченні рідної мови».

Семінар відкрили директор Сучевенської ЗОШ І-ІІІ ст. Сучеван Ш. Г. та методист Глибоцького РМЦ Міхай Д. М., які ознайомили учасників з планом проведення семінару та завданнями.

Учасники семінару ознайомились з досвідом роботи вчителя початкових класів Мартинюк Л. І., вчителів румунської мови та літератури Міхайлович О. В. та Сучеван М. І.

Мартинюк Л. І. провела відкритий урок з румунської мови у 4 класі на тему «Părţile principale ale propoziţiei». Вчитель показала різноманітні форми роботи, які сприяли кращому засвоєнню матеріалу.

Сучеван М. І., вчитель румунської мови та літератури, провела урок з румунської мови у 5 класі на тему «Predicatul verbal. Predicatul nominal» та майстерно продемонструвала інтерактивні методи навчання, нетрадиційні форми, які захоплюють учнів, формують стійкий інтерес до навчання.

Особливі враження отримали вчителі, побувавши на відкритому уроці з румунської літератури у 7 класі на тему «Vasile Voiculescu, poezia „Florii”. Mesajul de idei şi sentimente. Semnificaţiile titlului şi ale poeziei. Particularităţi artistice», проведеного Міхайлович О. В.

Учасники семінару мали можливість відвідати Сучевенський етнографічний музей. Учні-екскурсоводи, яких підготувала керівник музею Плеван Л. М. розповіли про минуле нашого села.

Цікавим та яскравим був виховний захід «Великодні традиції нашого села», який презентували присутнім учні 2 та 9 класів під керівництвом заступника директора з ВР Мартинюк В. І. та педагога-організатора Ніколаєску М. М. Атмосфера доброти, щирості, хорошого настрою панували під час його проведення.

Під час засідання круглого столу учасниками семінару було відмічено високу ефективність та результативність роботи вчителів.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 432 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.04.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024