Четвер, 25.04.2024, 03:07















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Квітень » 23

    22 квітня святкувався День Землі. Це хороший привід поговорити з дитиною про екологію, про те, що потрібно берегти нашу планету і що дитина особисто може зробити для цього.

До дня Землі, 23 квітня, в Черепковецькому ДНЗ вихователі всіх вікових груп проводили заняття, бесіди присвячені бережливому ставленні до нашої домівки. Також вихованці середньої групи влаштувати прибирання у дворі та на свіжому повітрі поговорили про воду, звідки вона береться. Старші дошкільники посадили рослини, щоб не тільки в теорії, а й на практиці зробити щось корисне для Землі. Найменші дошкільнята проводили досліди з водою та розглядаючи картини вчилися цінувати довкілля.

Вихователем-методистом Чорней Н.І. розроблений лепбук «Екологія» для роботи з дітьми перед шкільного віку, в роботі з яким діти мають змогу ознайомитись з екосистемою, навчитись сортувати сміття, дізнались про тварин Чернівецької області, занесених до Червоної книги України, прочитати вірші про природу, визначити ресурси Землі (відновлювані і невідновлювані), повторити правила поведінки на природі, поговорити про охорону природи та пройти тест «Екологічний спосіб життя».

Вихователь-методист Чорней Н.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 426 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.04.2018 | Комментарії (0)

     Відповідно наказу №27 по ЗДО від 13.04.2018 «Про проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» з 16. 04 . по 20. 04. 2018 р. у Камянському ЗДО проведено «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності».

Метою проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності було поліпшення якості освітнього процесу з питань особистої безпеки та захисту життя дітей; пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час НС.

До участі в Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності було залучено: педагогічний колектив, обслуговуючий персонал, дітей всіх вікових груп та їх батьків.

Розроблено план проведення «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності дитини» який передбачав проведення тематичних днів: «День здорової дитини», «Щоб вогонь не завдав біди, будь обережним з ним завжди», «День самостійної дитини», «День обізнаної дитини», «День обережної дитини»;

- поповнено куточки для батьків з безпеки дитини в усіх вікових групах;

- надано консультативну допомогу молодим спеціалістам вихователем – методистом, практичним психологом, старшою медсестрою;

-в методичному кабінеті було організовано тематичну виставку на допомогу вихователям: виставка методичної літератури, розробки планування щоденної роботи з дітьми, конспекти занять та різних заходів, демонстраційний матеріал, художньо-літературний матеріал, наочні посібники;

- в щоденному плануванні освітньо - виховної роботи з дітьми висвітлено такі теми як «Дитина і побут», «Пожежна безпека», «День здоров’я», «Дитина і природа», «Дитина і вулиця», «Дитина серед людей», «Цивільна оборона та надзвичайні ситуації».

На завершення Тижня з вихованцями старших груп проведено фізкультурну розвагу «Рятувальники поспішають на допомогу».

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 472 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.04.2018 | Комментарії (0)

     Всеукраїнський день психолога вже традиційно відзначається 23 квітня.

Психологія — це прикладна й академічна наука, що вивчає поведінку, психіку і психічні процеси людини. Наукова психологія постійно розвивається і є система теоретичних, експериментальних і методичних властивостей пізнання. Дослідження психічних явищ є фундаментальною основою сучасної психології.

Іноді говорать, що психологія — це наука про душу, але в матеріалістичному розумінні з неї виключено дослідження самої душі, так як це поняття ніяк не вкладається в чіткі прагматичні рамки матеріалістичного світогляду. Однак психологія, як наука і не прагне зайняти духовну нішу людської культури. Її доля — це пошук закономірностей і особливостей виникнення, формування і розвитку психічних процесів і психологічних станів людини, властивостей його психіки та поведінкових характерів. Прагнення людини підмінити властиву йому духовність психологічними доктринами, як правило може привести його у глухий кут, проте якщо не змішувати ці два поняття, то наука психологія може виявитися вельми корисна. На практиці в багатьох областях людської життєдіяльності вже давно застосовуються численні напрацювання і спостереження, які стали доступні завдяки науці психології. Психологія вносить значний внесок у розвиток і життя сучасного суспільства.
У професійне свято «День психолога» ми приєднуємося до численних привітань на адресу наших шанованих і завжди корисних психологів і бажаємо їм та їхнім пацієнтам міцного здоров’я і простого людського щастя — частіше бути в колі люблячої родини і радіти життю, тому що воно, як відомо, прекрасне!
Проглядів матеріалу: 356 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.04.2018 | Комментарії (0)

     23 квітня в Купському НВК №2 відбувся відкритий білінгвальний урок з геометрії на тему: «Площа многокутників. Подорож до майбутнього незалежного оцінювання». Урок провела вчитель – методист Кирстюк Олена Миколаївна

Мета: Освітня: створити умови для закріплення знань, умінь і навичок учнів по темі «Площі многокутників», узагальнити та систематизувати теоретичні знання учнів з даної теми, ознайомити учнів із завданнями по даній темі із ЗНО.

Розвивальна: розвивати навички самоконтролю та взаємоконтролю, вміння лаконічно математично грамотно висловлювати свою думку, критичність, логічність мислення, інтерес до предмета, інтерес до процесу навчання, застосовувати набуті знання до розв’язування вправ у стандартних та нестандартних ситуаціях.

Виховна: виховувати самостійність, уміння самоорганізовуватись; відповідальність, стійкість, наполегливість, взаємо повагу один до одного.

Під час проведення уроку були використанні різні методи та форми навчання.

Урок проведено на високому методичному рівні з використанням інформаційно-комунікаційних технологій .Мета уроку досягнута.

На уроці були присутні вчителя, батьки, члени учнівського самоврядування.

Заступник директора з НВР Кирстюк О.М.

Проглядів матеріалу: 457 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.04.2018 | Комментарії (0)

   УЦОЯО просить обладнати пункти ЗНО аудіотехнікою. В Українському центрі оцінювання якості освіти висловили сподівання, що усі заклади освіти, в яких заплановане проведення тестування з іноземних мов, будуть забезпечені звуковідтворювальною технікою.

МОН презентувало проекти підручників для 5 і 10 класів. Інститут модернізації змісту освіти розпочав ознайомлення вчителів з електронними версіями фрагментів підручників. Демонстрація електронних версій триватиме до 27 квітня на сторінці електронної бібліотеки ІМЗО.

Хобзей: педагогіка партнерства є ідеєю НУШ. За словами заступника міністра освіти, однією з головних ідей Нової української школи є впровадження педагогіки партнерства, ціль якої - налагодити комфортну взаємодію між учнем, вчителем та батьками.

В Україні розпочалось тестування PISA. До 30 травня в Україні триватиме тестування PISA-2018, в якому беруть участь майже 6 400 п’ятнадцятирічних учнів. Загалом, до Програми міжнародного оцінювання залучено 250 шкіл, ліцеїв, гімназій і технікумів.

У Києві відкрились дві масштабні освітні виставки. 19-21 квітня в столиці проходять відомі виставки «Освіта та кар’єра» та «Освіта за кордоном», у ході яких представлені понад 100 закордонних навчальних закладів з різних країн світу та провідні українські виші.

Учнів 4-х класів протестують на наявність компетенцій. Близько 10 тисяч школярів пройдуть тестування у рамках проведення моніторингового дослідження якості початкової освіти. Метою моніторингу є вивчення стану читацької та математичної компетентностей учнів.

Принцип «гроші ходять за дитиною» запрацює з 2019 року. За словами міністра освіти, у новий закон «Про освіту» закладено низку прогресивних норм, які потребують змін бюджетного законодавства, і принцип «гроші ходять за дитиною» є одним із них.

У МОЗ розповіли, які медичні довідки необхідні дітям. Для зарахування дитини до садка або школи батькам потрібно надавати довідку форми № 086-1/о - «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду».

Як у 2018 році відбуватиметься ЗНО до магістратури. Міносвіти затверджений Порядок організації вступних випробувань, що проводяться за технологією зовнішнього незалежного оцінювання для вступу на магістерський рівень вищої освіти в 2018 році.

МОН планує закуповувати шкільні електронні підручники. Відомство планує у найближчі роки провести експеримент із запровадження електронних підручників. У рамках експерименту буде проведений відбір для подальшої закупівлі у 2018 році декількох зразків електронних підручників.

В Україні триває підготовка випускників шкіл до участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2018 року. Основна сесія тестування розпочнеться наприкінці травня. З метою розширення можливостей випускників шкіл до самостійної підготовки до зовнішнього оцінювання Освіта.ua продовжує знайомити учасників тестування з дистанційними сервісами, що можуть стати у пригоді при підготовці до тестування:

Безкоштовний посібник для підготовки до власного висловлення. Збірник матеріалів стосовно того, як краще діяти на ЗНО при написанні власного висловлення. Подані у цьому посібнику матеріали допоможуть пройти прискорений курс підготовки до написання власного висловлення на ЗНО з української мови та літератури.

Пробне ЗНО-2018. Усі тести онлайн н ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 428 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.04.2018 | Комментарії (0)

     Тиждень біології та екології в Луковицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів ознаменувався масовим озелененням пришкільної території в рамках щорічної акції «Посади дерево!», прибиранням території парку Шевченка та обеліску Матері-Вітчизни, що знаходяться у центрі села.

До Міжнародного Дня Землі була приурочена екологічна година у 8-а класі, яку змістовно провів вчитель біології Коняк В.В.

 

 

Проглядів матеріалу: 408 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.04.2018 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 940 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.04.2018 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 864 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.04.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024