Субота, 20.04.2024, 08:54















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Квітень » 27

    32 роки тому-26 квітня 1986 року-світ облетіла звістка про жахливу аварію на Чорнобильській АЕС, що завдала невиліковної рани українському народу. Минають роки, але чорна віха Чорнобиля і сьогодні кидає свою тінь на долі мільйонів українців.

У зв’язку із 32-ми роковинами Чорнобильської катастрофи у Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ст. проведено ряд заходів: перегляд документального фільму «Лазуровий пил», проведені уроки пам’яті «Чорнобиль: подвиг і трагедія», виставка малюнків «Чорнобиль очима дітей». Педагогом-організатором Загарюк-Дамян К.С.26 квітня було проведено вечір-реквієм «32 річниця Чорнобильської трагедії» разом із учнями 7 класу, які активно прийняли участь у заході.

Хай сьогоднішнє покоління памятають уроки Чорнобиля, щоб не допустити помилки в майбутньому. Щоб в нас завжди було чисте небо та затишок в домі.

Педагог-організатор

Загарюк-Дамян К.С.

Проглядів матеріалу: 413 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2018 | Комментарії (0)

   В Тарашанській ЗОШ І-ІІІ ст. 26.04 2018р. Москалюк Алла Петрівна разом із своїми учнями 6 класу організували та провели ряд заходів з нагоди відзначення 32-х роковини Чорнобильської трагедії:

-Загальношкільна лінійка “Ми пам’ятаємо Вас, герої Чорнобиля”

-Виставка учнівських малюнків на тему: “Вони захистили собою життя”

-Перегляд документального фільму “Лазуровий пил”

-Шкільний бібліотекар організував виставку тематичної літератури під назвою “Біль душі під назвою Чорнобиль”

Класний керівник 6 класу Москалюк Алла Петрівна

Проглядів матеріалу: 489 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2018 | Комментарії (0)

Впаде на землю зірка — Чорнобиль,

Гіркими стануть річки й озера,

Замість лісів залишиться лиш пил,

Лиш пустка, чорнота, химера.

Тому мій біль — Чорнобиль, бо тоді

Все людство апокаліпсис терпіло,

Та треба, і не тільки іноді,

Щоб горе світу, як своє боліло.

   Чорнобиль - це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Завдяки самопожертві ліквідаторів аварія стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.

Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх добровольців — пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які тієї квітучої весни відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши жертовність, високий патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу. Їхній подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності та навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Не лишилися байдужими до цих слів і учні нашої школи, оскільки цього тижня (23.04.18-27.04.18) у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено ряд виховних заходів, спрямованих на вшанування жертв ліквідації Чорнобильської катастрофи. У шкільному холі була оформлена виставка фотографій, старих документів на тему: «І сум, і біль», яка містила відомості про Чорнобильську аварію, про причини її та наслідки.

В середу з учнями 7-х класів був проведений виховний захід «Чорнобиль-чорний біль нашої землі». Учні підготували реферати про Чорнобильську катастрофу, декламували вірші, такі як: «Чорнобиль 2» Л.Костенко; «Чорно-біла доля» В. Козак; «На Чорнобиль журавлі летіли» Д. Павличка т. і.

В четвер учні 4-го класу провели акцію по вшануванню жертв Чорнобильської катастрофи: «Запалимо свічку пам’яті». Також, була проведена «хвилина мовчання».

Цього ж дня для учнів старших класів (8-10) був організований перегляд відеофільмів: «Чорнобиль-чорний біль України» та «За секунду до катастрофи», під час яких вони мали змоги ознайомитися з цікавими, невіданими для них фактами про причини та наслідки аварії.

Класними керівниками по класах була проведена єдина виховна година на тему: «Урок пам’яті і скорботи», під час якої учні дізналися про героїчні подвиги ліквідаторів Чорнобильської АЕС, ознайомилися з їхніми іменами, дізналися що спричинило таку страшну катастрофу, змогли оцінити наслідки аварії для України та цілого світу.

В п’ятницю був завершений тиждень «Уроки Чорнобиля». Учні 8-го класу підготували мультимедійні презентації на тему: «Чорнобильська катастрофа та її наслідки для України», кожна цікава по своєму та різноманітна за своїм змістом.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 521 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2018 | Комментарії (0)

    26 квітня учні Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ст., під керівництвом вчителя трудового навчання Котик Д.І., організували поїздку до місцевого садочка «Веселка» із метою проведенням майстер-клас по виготовленню святкових листівок до Дня матері.

Учні з великою відповідальністю віднеслися до цієї справи з великим захопленням: допомагали вихованцям виготовляти листівки. Ще приємним для дошкільнят було те, що як учні так і дошкільнята підготували гостинці, щоб пригостити один одного.

У результаті в дітей вийшли дуже гарні листівки із словами вдячності своїм матерям. Всі залишилися дуже задоволені співпрацею!

Проглядів матеріалу: 318 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2018 | Комментарії (0)

«Чорнобиль — тільки лиш маленька віха
Загрозливої для людей біди,
Він є відлунням ядерного віку,
Й, можливо, в нім майбутнього сліди»…

26 квітня! В пам’яті українського народу цей день чорнобильського лиха, болю, суму і забути і викреслити із нашої пам’яті – неможливо.

З приводу трагічної дати -32 років з дня Чорнобильської катастрофи в Привороцькій ЗОШ І-ІІ ст. відбувалися заходи.

В бібліотеці проходили літературні читання, участь взяли учні 8-их класів. В ході зустрічі вчитель історії Карпюк Ф.І. розповіла про страшні наслідки найбільшої техногенної катастрофи ХХ сторіччя. Збитки, завдану здоров’ю людей, втрати від радіоактивного забруднення довкілля, джерел водопостачання, рідних домівок.

Учні розповідали підготовлену інформацію на тему «Духовний Чорнобиль», «Економічний Чорнобиль», «Чорнобиль – зона відчудження», читали поетичні твори про Чорнобиль. Переглянули та обговорили документальний фільм «Лазуровий пил». Діяла виставка учнівських малюнків «Вони захистили собою життя».

В школі відбулися уроки мужності присвячений трагічним подіям на Чорнобильській АЄС «Дзвони Чорнобиля».

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв-чорнобильців.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 355 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2018 | Комментарії (0)

   З 2 по 22 квітня 2018 року проходила благодійна акція «Почуй світ» організована Всеукраїнським благодійним фондом «Серце до серця». Її мета – доброчинність.

ВБФ «Серце до серця» веде громадську діяльність з метою розвитку волонтерського руху в нашій країні. Організація збору коштів у рамках благодійної акції є тільки одним із методів реалізації цієї мети.

Основними цілями фонду є розвиток волонтерського руху в Україні, привернення уваги та повернення довіри громадськості до благодійності шляхом використання прозорої системи звітності, виховання відповідальності та формування моральних цінностей у молоді України, покращення ситуації із наявністю якісного медичного обладнання у дитячих обласних лікарнях України.

Впродовж трьох тижнів у закладах освіти Глибоцького району збирались кошти для придбання медичного обладнання для лікування дітей з вадами слуху для нашої обласної дитячої лікарні.

Учнівські та педагогічні колективи району активно долучилися до цієї благородної справи. Учнівське самоврядування закладів освіти створило волонтерські загони. Зібрані кошти перерахували на єдиний рахунок акції.

Цьогоріч заклади освіти зібрали 22865 гривень!

Також в рамках акції було зібрано 6 тисяч гривень адресної допомоги на операції дітям з вадами слуху.

Акція супроводжувалась проведенням концертів, вистав, конкурсів.

Доброчинність, милосердя, допомога тим, хто її потребує – основні риси українців, патріотів Батьківщини, щирих людей доброї волі.

 

Проглядів матеріалу: 393 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.04.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024