Четвер, 25.04.2024, 09:33















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Листопад » 14

  Найвищою соціальною цінністю держави є людина, її життя та здоров’я, честь і гідність, недоторканість та її безпека (стаття 3 Конституції України). Проте соціальні негаразди, які є зараз в суспільстві, призвели до збільшення числа самогубств (майже на 50% протягом останніх десяти років). Зростає кількість суїцидів серед неповнолітніх та молоді у світі. Частота самогубств серед молоді має майже епідемічні масштаби – щодня більше 1000 молодих людей у світі намагаються здійснити суїцид. Найбільша частота суїцидів - у віці 15-24 років. За останні 40 років самогубства дітей 8 – 14 років зросли у 8 разів.

Ключове завдання системи освіти – виховати людину моральну, творчу, здатну до побудови власної життєдіяльності й гідного громадянина своєї країни. Сформувати у неї таку систему ціннісних орієнтацій, яка забезпечить успіх і самоактуалізацію особистості у дорослому житті. Цілісно і ціннісно сформована особистість любить життя, завжди орієнтована на досягнення цілей у майбутньому, має чітке уявлення про себе, свої можливості, вміє долати життєві труднощі та володіє навичками проблемно-вирішальної поведінки. Така особистість має стійкість до негативних впливів соціуму, низький рівень схильності до формування суїцидальних намірів.

Тому, у середу, 14.11.2018р., на конференц-зали РМЦ відбулося засідання РМО працівників психологічної служби, яке працювало над проблемою: «Психолого-педагогічний супровід профілактики суїцидальних тенденцій серед шкільної молоді». Тематика РМО містила в собі теоретичне підгрунтя психологічного та соціально-педагогічного супроводу і профілактики проблематики суїциду.

Психологи та соціальні педагоги навчальних закладів району об’єдналися в робочі групи за окремими блоками та напрямками роботи, які презентували уривки тренінгових занять, психолого-педагогічних семінарів, педагогічних консиліумів, корекційних занять, діагностики, мультимедійних презентацій, відеороликів і т.ін.

За результатами роботи було розроблено орієнтовний план заходів, з батьками, педагогами та учнями, щодо профілактики суїциду в районі.

Наступне, практичне засідання РМО працівників психологічної служби відбудеться 03.04.2019р. на базі конференц зали РМЦ.

Методист РМЦ  А.І. Колесник

 

Проглядів матеріалу: 360 | Завантажив: diskigor | Дата: 14.11.2018 | Комментарії (0)

      09.-10.11.2018р. у Чернівцях проходив фестиваль-конкурс дитячої творчості «Буковинська зіронька» на якому понад п’ятдесят учасників із усієї області демонстрували свої таланти в ОЦ «Юність Буковини». Діти віком від 9 до 17 років змагалися у трьох номінаціях: вокал, хореографія та художнє читання. «Буковинська зіронька» - це фестиваль- конкурс, який щороку запалює на творчому небосхилі нові яскраві талановиті зірочки.

Виступи юних талантів оцінювало поважне журі серед яких, приємно відмітити, був наш земляк, фіналіст шоу «Голос країни» Андрій Рибарчук, який у свій час також брав участь у подібних конкурсах різного рівня.

Глибоцький район представляли:

Репчук Адріана - учениця Коровійської ЗОШ, Ванзуряк Вікторія - учениця Глибоцького ліцею, Рокоча Оксана - учениця Старововчинецького ліцею.

Вітаємо нашу зіроньку, Рокочу Оксану з ІІ почесним місцем. Доречі, саме вона на районному етапі здобула «Гран-прі»

Бажаємо конкурсантам і в подальшому розвивати свої таланти,ніколи не зупинятись на досягнутому,успіхів та подальшої творчої наснаги.

 

Проглядів матеріалу: 385 | Завантажив: diskigor | Дата: 14.11.2018 | Комментарії (0)

 Розвивайся, звеселяйся
Моя рідна мово!
У барвінки зодягайся

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною мовою прийнято називати мову нації, мову предків, яка пов’язує дитину з її народом, з попередніми та наступними поколіннями.

До Дня української писемності та мови, українського слова, яке хвилює найтонші струни людського серця, вихователі старших груп Катренюк І.В. та Дутка Л. В. підготували та провели з дошкільнятами мовні вечорниці «Розвивайся, звеселяйся, моя рідна мово». Малята читали вірші найкращих популяризаторів українського слова, грали в ігри мовного характеру, співали українських пісень, інсценізували твір О.Криштанович «Чи ти гірший за котика?»

Метою заходу було розширення та поглиблення знань дітей про мову, її багатство та мелодійність. Саме через слово поетичне, пісенне виховуються у дитини любов до рідної мови, рідної землі, художнього слова, повага до батьків, рідного краю – Батьківщини.

Проглядів матеріалу: 355 | Завантажив: diskigor | Дата: 14.11.2018 | Комментарії (0)

    З 11 по 13 листопада у Молодійській школі відбувся Міжнародний конкурс з інформатики та комп'ютерної вправності "Бобер - 2018".

Конкурс проводиться з метою популяризації і поглиблення знань з інформатики серед учнів, поширення та впровадження національних освітніх технологій за кордоном, аналізу та запровадження сучасних прогресивних освітніх зарубіжних технологій в Україні.

Нестандартні завдання з інформатики у ігровій формі та графічні головоломки для допитливих не можуть залишити дітей байдужими. В конкурсі взяли участь 116 учнів Молодійської школи. Усі завдання виконувались за допомогою комп'ютера.

Більшість дітей з нетерпінням буде чекати наступного року для виконання цікавих завдань.

Бажаємо перемоги та терпіння в очікуванні результатів конкурсу!

Вчитель інформатики Невестюк А.В.

Проглядів матеріалу: 402 | Завантажив: diskigor | Дата: 14.11.2018 | Комментарії (0)

    Слово - то дивний витвір людини. Воно народилося у праці, як пісня. Завдяки слову ми розуміємо один одного, за допомогою мови творяться великі дива на землі. Відберіть у людини мову, і вона здичавіє. А знання мови, відчуття краси є одним із джерел людської культури.

Мова є культурним, інтелектуальним, суспільним надбанням нації. І недаремно, саме мистецтву слова приділяється посилена увага в Нижньосиньовецькій ЗОШ І – ІІІ ступенів. Уже стало традицією в нашій школі щороку проводити науково-предметні тижні. Так, з 5 по 9 листопада пройшов тиждень української мови та літератури. Упродовж тижня відбувалися найрізноманітніші заходи. Усі вони присвячені темі писемності та грамотності. Педагоги провели мовознавчі вікторини, усні журнали, лінгвістичні турніри та ігри. Адже гра – це іскра, яка запалює вогник допитливості та зацікавленості. Саме під час гри відбувається розумовий розвиток наших вихованців. «Гра-це величезне світле вікно, через яке в духовний світ дитини вливається живлющий потік уявлень, понять про навколишній світ», - стверджував В. Сухомлинський.

  9 листопада у День української писемності та мови, учні старших класів написали радіодиктант Національної єдності «Крила України» для піднесення статусу української мови, її престижу, підвищення рівня мовної освіти й культури громадськості, удосконалення навиків майстерного володіння словом. Також у цей день в школі пройшов І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика.

Провідна ідея всіх святкових заходів – повчальність, яка надає нащадкам історичний досвід, виховання національної самосвідомості, патріотичних почуттів в учнів, бажання примножувати родинні традиції, розуміння своєї причетності до подій, які відбувались в історії України. Не забуваймо, що українська мова нас єднає як громадян України. З нею ми неповторні та самобутні.

Проглядів матеріалу: 364 | Завантажив: diskigor | Дата: 14.11.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024