Четвер, 25.04.2024, 19:55















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Листопад » 21

   Сьогодні, в спортивному залі Глибоцької РДЮСШ, відбулися фінальні змагання з волейболу серед дівчат старшої вікової групи в залік 74 районної спартакіади школярів та присвячені Дню Гідності та Свободи. На полі зустрічались команди - переможці зональних змагань – Глибоцької гімназії, Карапчівського ліцею, Корчівецької ЗОШ та Купського НВК. Всі ігри проходили в гострій боротьбі, адже всі учасники були добре підготовленими та показали неабияку майстерність у володінні м’ячем та жагу до перемоги.

За наслідками 6 ігор переможцями змагань та володарями кубку стали юні волейболістки Глибоцької гімназії. В напруженій боротьбі ІІ місце посіла команда Купського НВК, ІІІ місце посіла команда Карапчівського ліцею.

Кращими гравцями змагань визнано Сидоряк Лесю (Глибоцька гімназія), Фратовчан Маряну (Карпачівський ліцей), Сідак Жанну (Корчівецька ЗОШ) та Тодереску Анжела (Купський НВК). Вони нагороджені цінними призами на згадку.

Змагання були проведені на високому організаційному рівні методистом РМЦ Лях М.Г та тренерами-викладачами Глибоцької РДЮСШ.

Команда-переможець захищатиме честь району на обласних змаганнях з волейболу. Отож бажаємо команді Глибоцької гімназії тільки перемоги!

 

Проглядів матеріалу: 457 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.11.2018 | Комментарії (0)

     21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, у який вшановують громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років. Ці доленосні події згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя.

З нагоди річниці Революції Гідності в Турятському НВК проведено ряд заходів. Сьогодні в актовій залі школи відбувся урок - реквієм пам’яті подій Революції Гідності та Свободи, на який були запрошені учні 8-11 класів. «Хто не буде пам’ятати минулого, той не матиме майбутнього»,- наголосила учитель історії Світлана Дмитрівна Кіфірюк, а продовжували виступ учні 10-А класу. У своєму зверненні до учнів вона розповіла присутнім про події цих років і побажала всім не втрачати людської гідності та вірити у щасливе майбутнє нашої держави.

У 6-А класі, класним керівником Орисею Дмитрівною Чоботару проведений виховний захід «День Революції Гідності та пам'яті Героїв Небесної Сотні».

Хай в пам'яті людській залишаться імена тих, хто помер, захищаючи незалежність української землі, свого народу.

Проглядів матеріалу: 349 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.11.2018 | Комментарії (0)

      21 листопада – День Гідності і Свободи, свято, яке встановлене з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…

Ці доленосні події згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя. З метою гідного вшанування громадянської мужності учасників подій Помаранчевої революції та Революції Гідності у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України, у Нижньосиньовецькій ЗОШ І –ІІІ ст. Під гаслом «Україна – країна нескорених !» були проведені різноманітні заходи .

Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.

ЗДВР Урсу К.М.

Проглядів матеріалу: 316 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.11.2018 | Комментарії (0)

   20 листопада 2018 року у селі Старий Вовчинець був проведений обласний семінар методистів РМК/ММК/ОТГ та керівників районних/міських/ОТГ/ПТО методичних об’єднань учителів іноземних мов з проблеми «Навчально-методичне забезпечення викладання іноземної мови в школі в умовах модернізації змісту освіти». Координаторами заходу були Світлана Куриш, завідувач НМЦ іноземних мов та міжнародних відносин Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області і Дмитро Чапля, директор Старововчинецького ліцею Глибоцького району.

На пленарному засіданні Тамара Богачик, заступник директора з науково-методичної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, кандидат історичних наук, підготувала для присутніх доповідь на тему «Ключові аспекти науково-методичного супроводу викладання іноземних мов в умовах запровадження НУШ». На практичній частині семінару педагоги мали змогу побачити чудове свято гідності й людяності від учнів Старововчинецького ліцею та побувати на екскурсії у краєзнавчому музеї Старововчинецького ліцею імені І.К.Топала.

Щира подяка адміністрації Старововчинецького ліцею за гостинність, обмін досвідом та теплу атмосферу!

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 391 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.11.2018 | Комментарії (0)

    Нещодавно філологічно обдаровані учні Буковини відвідали місце народного паломництва і поклоніння великому Тарасу Шевченку – Канів. Завдяки організаторам (Злученому Українському Американському Допомоговому Комітету та Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області) переможці конкурсів доторкнулися до історії і культури, таємниць і неповторної енергетики наших пращурів, побачили те, про що так гаряче і щиро писав Шевченко у своїх віршах. Відомо, що Тарас Григорович пройшов пішки від Києва до самого Канева, зупинявся на ніч в селах, розмовляв з людьми про далеку минувшину, козаччину і нелегку долю кріпаків. Мабуть тоді Шевченко взнав від старожилів щось таке потаємне про ті місця, що вони заворожили його. Останніми передсмертними словами Кобзаря були: «До Канева…».

Незабутнє враження в учнів залишила по собі святиня українського народу. Вони піднялися на Тарасову гору, щоб віддати шану генію-символу нашої країни.

Серед учнів - учасників цієї поїздки була учениця 6Б класу Глибоцької гімназії Бирук Єлизавета , яка в минулому навчальному році стала призером ІІІ етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т.Г. Шевченка.

Проглядів матеріалу: 339 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.11.2018 | Комментарії (0)

   16 листопада 2018 року Чернівецьким обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді було проведено обласний учнівський екологічний конгрес "Живи, Земле". Під час роботи Конгрес визначив конкретні природоохоронні справи, учнівські наукові дослідження, проведення яких забезпечується всеукраїнськими трудовими та природоохоронними акціями „Птах року", «До чистих джерел», «День довкілля», «За чисте довкілля», еколого-натуралістичним походом „Біощит", іншими природоохоронними конкурсами і операціями.

Згідно програми та положення Конгресу, проведена робота в наступних номінаціях: «Загальні екологічні проблеми», «Охорона рослинного світу», «Охорона тваринного світу», «Природоохоронні території».

Роботу учасників Конгресу оцінювало компетентне журі в складі науковців Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича, Буковинського державного медичного університету, фахівців з управління екології та природних ресурсів Чернівецької ОДА, Басейнового управління річок Прут та Сірет, Чернівецького ботанічного саду, педагогів Чернівецького обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, ДВНЗ «Чернівецький політехнічний коледж».

В номінації «Загальні екологічні проблеми» призером (ІІІ місце) визначено

Бурлу Юлію, ученицю 10 класу Глибоцької гімназії (керівник Герман А.В., науковий консультант Хлус Л.М.)

Проглядів матеріалу: 299 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.11.2018 | Комментарії (0)

    В рамках проведення Року фізики та з метою популяризації та підвищення інтересу учнів до вивчення фізики, учні Глибоцької гімназії члени наукового товариства «Гіперіон» (секція фізики та астрономії) здійснили цікаву мандрівку до інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича.

Нас радо зустрів заступник директора ІФТКН з навчально-організаційної та навчально-методичної роботи, доцент кафедри інформаційних технологій та комп'ютерної фізики, кандидат фізико-математичних наук Струк Ярослав Михайлович. Ми прослухали лекцію «Спеціальна теорія відносності. Наслідки перетворень Лоренца», яку Ярослав Михайлович читав для студентів 1-го курсу спеціальності «Комп’ютерна інженерія».

Потім відвідали виставковий центр інституту термоелектрики, де зібрані розробки науковців інституту. Екскурсію провів заступник завідуючого кафедри термоелектрики та медичної фізики, старший науковий співробітник, кандидат фізико-математичних наук Кобилянський Роман Романович, який захистив дисертацію у 25-річному віці. Роман Романович ознайомив з правилами вступу, умовами навчання студентів та працевлаштування випускників кафедри. Детально розповів про історію створення кожного винаходу. Термоелектричний генератор, термоелектричні джерела струму для супутників та космічних апаратів, термоелектричний кондиціонер для підводного човна, прилади для медичної апаратури, термоелектричний генератор, що використовує тепло вихлопних газів автомобіля, розроблений для концерну BMW, ось неповний перелік експонатів виставкового центру. Остання розробка, яка нас дуже зацікавила, казан для приготування їжі розроблений спеціально для воїнів АТО. В ньому можна не тільки смачно приготувати їжу на багатті, але і використати як джерело для освітлення, підзарядки рації та мобільних телефонів. На усі розробки є патенти.

Далі нас чекала зустріч з науковцями кафедри інформаційних технологій та комп'ютерної фізики. Завідуюча кафедри ІТКФ, доктор фізико-математичних наук, старший науковий співробітник Борча Мар’яна Драгошівна, розповіла про історію кафедри, спеціальності за якими навчаються студенти, наукову роботу, що ведеться на кафедрі. Ми відвідали лабораторії механіки та молекулярної фізики. Доцент кафедри фізики твердого тіла, кандидат фізико-математичних наук Ткач Оксана Олександрівна ознайомила з колекцією природних та вирощених у штучних умовах, кристалів. Під мікроскопом спостерігали ріст кристалів у реальному часі та провела майстер-клас з вирощування кристалів в домашніх умовах.

А ще було частування смачним обідом у студентській їдальні. На жаль час дуже швидко пробіг. Але в інституті фізико-технічних і комп’ютерних наук є ще багато інших кафедр, які ми обов’язково відвідаємо наступного разу.

Вчитель фізики Глибоцької гімназії, керівник секції фізики та астрономії НТ «Гіперіон» Романюк Віктор Михайлович.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 519 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.11.2018 | Комментарії (0)

    Звертаємось до всіх небайдужих допомогти зібрати кошти на лікування Анни Тодорюк, 2008 р.н., учениці Глибоцької гімназії.

У дівчинки проблема з судинами головного мозку, їй поставили діагноз моямоя.
Потрібні кошти для двох операцій та лікування 113 тис. доларів.
Реквізити для допомоги:
Карта Приватбанку 4149 4978 4973 4621 ( мати Тетяна Тодорюк)
 
Проглядів матеріалу: 420 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.11.2018 | Комментарії (0)

      Сьогодні українці відзначають 5-ту річницю Революції Гідності.

Революція Гідності залишила глибокий, визначальний і незабутній слід в історії. Не в прийнятих документах – папір все стерпить, не в прізвищах лідерів – вони змінювалися і будуть змінюватися. Її ідеали, надії й рішення разюче змінили нашу ментальність, розпочали і продовжують формувати нашу нову політичну ідентичність. Процес не завершено. Бо історія штука не скороспішна. Коли ж завершиться – будуть і правильні рішення, і справжні лідери.
 
Те, що ми всього цього не відчуваємо, пояснюється одним: ми надто ще наближені до тих подій, надто емоційно сприймаємо їх. І за окремими деревами, як кажуть, не бачимо лісу. З кожною новою річницею Майдану ми маємо змогу осягнути більш повну картину того, що сталося. Але, щоб пазл склався повністю, має пройти ще чимало часу.

 

Проглядів матеріалу: 340 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.11.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024