Четвер, 25.04.2024, 03:15















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Листопад » 23

Проглядів матеріалу: 771 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2018 | Комментарії (0)

     1 вересня 2018 року, за 85 днів до Дня пам’яті жертв Голодомору, який цього року відзначається 24 листопада, Україна і світ розпочали вшановувати загиблих під час геноциду 1932–1933 років українців. Учні та педагоги нашого закладу теж долучились до цих заходів. Впродовж зазначеного часу здійснювали заходи та виховні акції, спрямовані на вшанування пам’яті жертв голодомору.

Вчитель історії Постевка Д.Д. провела у старших класах урок памяті «Ми пам’ятаємо! Ми сильні!» На основі історичних знань про голодомор 1932-1933рр. в Україні учні визначили масштаби трагедії українського народу та уроки історичної правди, як процес оновлення та очищення народної пам’яті. Мета уроку була виховання в учнів етнонаціональних, полікультурних, загальнолюдських цінностей, як основи формування громадянина – патріота України. Формування та розвиток історичної пам’яті поколінь.

Учні 7-ого класу підготували усний журнал "Хто знав, хто вів смертям і стратам лік?». Вони декламували вірші про долі людей, які жили в ті тяжкі часи і намагалися зрозуміти душевний стан авторів творів про Голодомор. Також, вони провели флешмоб «Запали свічку пам’яті…»

Для учнів 5-6 класів була організована тематична виставка «Голодомор 1932-1933 рр. – геноцид українського народу», під час інформаційних хвилин вчитель розповідала учням про причини, головні події та наслідки великого голоду.

Учні вшанували загиблих хвилиною мовчання та приєднались до Всеукраїнської акції «Запали свічку», яка відбудеться у суботу 24 листопада о 16.00 години.

Правда і пам'ять про Голодомор завжди житимуть в наших серцях!

 

Вчитель історії Димківського НВК – Постевка Д-М.М.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 377 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2018 | Комментарії (0)

     У четвер, 22 листопада, в 5-А класі Чагорської школи проведений урок історичної пам'яті «Голодомор – геноцид українського народу». Метою заходу було поглибити знання в дітей про роки голодомору в Україні та його наслідки для українського народу, формувати історичне мислення, виховувати в учнів повагу до історичного минулого свого народу. Учні дізналися про ті трагічні події та розповіді очевидців. Правда про голодомор пробила собі дорогу крізь товщу часу, лукавого замовчування і підступних міфів, щоб відтепер і назавжди залишитися пам’ятником безвинно загубленим і нагадуванням та пересторогою для живих.

Особливу увагу учнів було привернуто до кількості загиблих дітей, які не змогли пережити ці трагічні події, пам'яті яких присвячена цьогорічна акція у всьому світі. Разом з учнями ми переглянули відеоролики «Ти приніс мені ЯБЛУКО?» ,"Де би ти не був...", які цьогоріч випустили до 85 роковин подій голодомору.

Пам’ятаймо про свою історичну відповідальність перед тими, хто ліг в українську землю в немилосердні 30-ті роки 20 століття, вона насамперед у тому, щоб вибудувати, збагатити і звеличити Україну, зробити такою, якою вона бачилася у мріях наших предків. Ми мусимо донести до своїх вихованців думку про те, наскільки важливо берегти пам’ять про минуле, уміти співпереживати і відчувати свою дотичність до історії рідної землі.

Учні вшанували пам'ять загиблих при голодоморі-геноциді 1932-33 років в Україні хвилиною мовчання, запаливши свічку пам'яті. Після уроку учнів пригостили яблуками – символом пам'яті про загиблих від голоду діток, хлібом – найціннішим даром, що дає життя.

Класний керівник 5-А класу- Козачок Н.С.

 

Проглядів матеріалу: 296 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2018 | Комментарії (0)

   «Щоб людина зрозуміла, що їй є для чого жити, у неї має бути те, за що варто віддати життя» -таким був життєвий дороговказ юного захисника рідної землі, вірного сина Буковини Кості Лук`янюка.

Сонячного осіннього ранку 26 листопада 1993 року в родині військових Костянтина та Ольги Лукянюків народився Костик .

Зростав енергійним, життєрадісним хлопчиком, із нестримною цікавістю та жагою пізнання.

Свою шкільну дорогу розпочав у Глибоцькому ліцеї, а потім перейшов в Глибоцьку ЗОШ І-ІІІст.. Хлопчина зростав вихованим та дисциплінованим учнем, фізично загартованим юнаком, який успішно поєднував шкільне навчання, допомогу батькам по господарству та розваги з однолітками, знаходив час для читання улюблених книг. Спокійним і доброзичливим запам’ятали його вчителі та однокласники. Костя з дитинства вирізнявся з-поміж ровесників: завдяки рідкісному аналітичному розуму завжди видавався старшим. «Він змалку знав, чого хоче, вирішив, що обов`язково буде військовим», - пригадує його мати Ольга Іллівна. Школу він закінчив у 2011році і одразу підписав контракт на службу в армії. Почалися військові будні.
Проходив військову службу за контрактом у 24 механізована Самаро-Ульянівській, Бердичівській, ордена Жовтневої Революції, Тричі Червонопрапорній, орденів Суворова і Богдана Хмельницького Залізній дивізія імені князя Данила Галицького (військова частина А0998, місто Яворів Львівської області). З весни-літа 2014 року брав участь в антитерористичній операції на Сході України.17 серпня 2014 року старший солдат Лук’янюк загинув.. Мати Ольга - погано пам`ятає, як зустріла «Вантаж-200». Згодом стали відомі обставини загибелі сина - це був артилерійський обстріл військової позиції поблизу Лутугиного на Луганщині. Вдарили «Гради». Троє бійців загинуло, двоє вижили. Одного з них Костя закрив своїм тілом…
Поховали юного бійця у селі Карапчів, на батьківщині матері, 24-го серпня 2014 року. У День Незалежності України, що дуже символічно, бо саме її, незалежність, він відвойовував там, на далекому буремному Сході.

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (14.03.2015; посмертно).

…Мати часто просить пробачення, що не вберегла, не зуміла захистити свою кровиночку. І бачить сина у снах. Якось він навіть оповідав їй, як боляче били «Гради», як вони впали, мов билинки, підкошені смертоносним ворожим вогнем. Жінка мовчки - бо що тепер слова - схиляє у скорботі голову. Щиро молиться та просить, аби Господь тримав її Костика біля себе.
Юні, молоді, мужні, завзяті, незламні та готові власними життями боронити наш мир і спокій. Такі різні долі бійців і волонтерів АТО об’єднані в одну єдину фронтову долю. Об`єднані любов`ю до Батьківщини, боротьбою за цілісність і незалежність України, за наше щасливе майбутнє.

Про це розповідали активу шкільного парламенту заступники през ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 434 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2018 | Комментарії (0)

Дружба з книгою – це свято!
Не було б його у нас,
Ми б не знали так багато

Про новий і давній час.

   20 листопада в Михайлівському НВК був проведений захід «Посвята в читачі другокласників» на заході були присутні всі учні початкової школи.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 370 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2018 | Комментарії (0)

    Виступ вихованців творчого обєднання «Патріотична і туристська пісня» Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді (керівник Галина Іванівна Сисолєтіна) на тематичному заході з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи у приміщенні сесійної зали Глибоцької райдержадміністрації.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 385 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2018 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 327 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2018 | Комментарії (0)

   21 листопада в Луковицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася година пам’яті Героїв Небесної Сотні та тематична лінійка вшанування учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Сьогодні ми в скорботі й з великою вдячністю згадуємо Героїв Небесної сотні. Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість з них – молоді, сильні. Ті, хто лише починав жити…

 

 

Проглядів матеріалу: 330 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2018 | Комментарії (0)

   У дошкільному підрозділі Купського НВК був проведений тиждень з безпеки життєдіяльності дитини. Під час різноманітних занять, бесід, самостійної художньої діяльності, сюжетно-рольових ігор вихователі навчали дітей безпечної поведінки на дорозі, під час виникнення пожежі, у природі, вчили, як потрібно поводитися, коли залишаєшся сам вдома.

Вихователь старшої групи Алергуш А.І. провела пізнавальне заняття «Природа друг, природа ворог», а Бічер А.С.під час гри «Наш друг – дорожній рух» допомогла закріпити знання про безпеку на дорозі. Під час ігрової ситуації «У гості до бабусі» діти вивчили правила безпечної поведінки в громадському транспорті.

Вихователі середньої групи Голунга Л.Г. та Дущак М.Г. пояснили правила спілкування з близькими та чужими людьми на основі художніх творів та провели екскурсію-огляд до куточка пожежної безпеки.

Молодші охоче поділились враженнями після заняття «Часом гра не доводить до добра» - вихователь Грижинку Т.Г.

Медична сестра Тарица А.К. провела практичне заняття «Допоможи собі та своєму другу».

Вихователі розмістили у куточках для батьків пам’ятки з порадами де акцентували увагу на те, що навчаючи дітей безпечній поведінці, важливо не залякати їх, не зламати їхньої природної допитливості та зацікавленості оточуючим світом.

Проглядів матеріалу: 321 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2018 | Комментарії (0)

    На виконання Закону України «Про дошкільну освіту», «Про охорону дитинства», з метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя та здоровя під час надзвичайних ситуацій в Камянському ДНЗ (ясла-садок) з 12 по 16 листопада 2018 року було організовано та проведено «Тиждень безпеки дитини» . ДАЛІ -ТИСНИ ТУТ

Проглядів матеріалу: 357 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024