Четвер, 25.04.2024, 20:49















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 10

    МОН внесе зміни до Положення про освітній округ. У відомстві зазначають, що метою змін є розбудова ефективної мережі шкіл, формування нового освітнього простору, а також сприяння ефективному використанню наявних ресурсів для задоволення освітніх потреб учнів.

УЦОЯО відкрив веб-сервіс для керівників шкіл. Сервіс призначений для внесення відомостей про заклади освіти, випускники яких проходитимуть державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання або братимуть участь у моніторингових дослідженнях.

Кількість публікацій українців у Scopus та WOS зростає. У МОН повідомили про збільшення публікаційної активності вишів та наукових установ, підпорядкованих відомству, в 2015-2017 роках. Зокрема, щорічне зростання кількості публікацій у Web of Science та Scopus відбувається на рівні 14-15%.

Рейтинг вишів за результатами вступної кампанії. Інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» складений щорічний рейтинг вишів за результатами вступної кампанії. Основною метою рейтингу є ознайомлення громадськості та абітурієнтів з відкритими даними вступної кампанії.

Медичні виші покращили якість абітурієнтів. До медичних закладів вищої освіти в 2018 році вступили абітурієнти з більш високими балами ЗНО у порівнянні з 2017 роком. Зміни пов'язані зі встановленням прохідного бала на рівні 150 балів при вступі на деякі медичні спеціальності.

В Україні створили Національне агентство кваліфікацій. Планується, що функціонування агентства дозволить гармонізувати українську та європейську системи рівнів кваліфікацій. Забезпечувати роботу агентства буде секретаріат, до якого включать близько 60 осіб.

Чи має дитина прибирати у школі? За словами Лілії Гриневич, учні можуть прибирати у школі, оскільки це є частиною гігієнічного виховання. Разом з тим, батьки можуть відмовитись від такого виду діяльності дитини, оскільки Конституція забороняє використовувати примусову працю.

Відбулись вибори до агентства із якості вищої освіти. Конкурсна комісія обрала 22 члени Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти – 9 жінок та 13 чоловіків. До участі в конкурсі було допущено 116 кандидатів, кожного з яких комісія оцінювала за за 6-ма критеріями.

У МОН розробили положення про студентські гуртожитки. Нове положення визначає особливості користування гуртожитками, порядок надання студентам житлових приміщень, умови проживання, правила доступу розпорядку, оплати тощо.

Не всі регіони використали освітню субвенцію. У Профспілці працівників освіти наголошують, що попри несвоєчасну виплату заробітної плати педпрацівникам у деяких регіонах, лише у 100 бюджетах із 1 288 освітня субвенція використана у повному обсязі.

МОН створюватиме дитячі наукові позашкільні заклади. Відомством розроблено Положення про спеціалізований заклад позашкільної освіти наукового профілю. Головним завданням закладів стане створення умов для формування дослідницьких компетентностей дітей.

Стереотипи і гендерні розриви необхідно долати, - Гриневич. За словами міністра, для забезпечення рівності прав жінок та чоловіків необхідні зміни в освітній сфері. Зокрема, зміни мають стосуватись контенту підручників, ставлення вчителів до дітей, розвитку дружніх до батьківства середовищ тощо.

Проглядів матеріалу: 338 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.12.2018 | Комментарії (0)

    Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці правознавства просто неможливо, тому в нашій школі щорічно проводиться тиждень права, який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

З 03.12.18 по 07.12.18 у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов тиждень права. Основною метою тижня було:

- підвищити інтерес учнів до правознавства;

- розширити й поглибити знання та вміння учнів з даного предмету;

- реалізувати на практиці основні принципи особистісно - орієнтованого підходу до навчання;

- створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у нестандартних ігрових ситуаціях.

- ознайомити учнів з Конвенцією ООН про права дитини.

Тиждень права розпочався відкриттям загальношкільної лінійки, на якій вчитель історії Голунга Віорел Ілліч та учні 10 класу розповіли про історію започаткування та проведення Всеукраїнського тижня права. Тиждень права сьогодні вже має статус державного, носить характер національної правової традиції та включає в себе цілу низку заходів, акцій, конкурсів.

В рамках цього тижня були проведені різні заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій.

Для учнів 3-4 класів було проведено гру-мандрівку «Права дитини в Україні», під час якої класний керівник роз’яснила всім учням їхні права та обов’язки.

Для учнів 9 –го класу була проведена членами учнівського самоврядування інформаційна хвилинка « Чи знаєш ти свої права…». Під час спілкування учні повторили права та обов’язки відповідно до віку дитини, мали змогу переглянути цікаву відео – презентацію про права дитини згідно Конвенції ООН, ознайомилися з історією виникнення та підписання Декларації про права дитини.

Протягом тижня по класах були проведені години спілкування на правову тематику. 6 грудня 2014 року в 7 класі пройшла вікторина “Мої права і обов’язки”. Учні дізналися, з якого віку, як і де підліток може захистити свої права та інтереси – самостійно або за допомогою законних представників.

Організована зустріч учнів школи з дільничим інспектором, який ознайомив їх з основними питаннями законодавства щодо підлітків та молоді, з найбільш поширеними прикладами правопорушень серед молоді з метою їх попередження. ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 363 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.12.2018 | Комментарії (0)

  6 грудня у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. до Дня української армії був проведений конкурс спритності для хлопців 10-х та 11-х класів «Нумо, хлопці». Молоді хлопці, майбутнє України, мали можливість позмагатися в різних військово-спортивних та інтелектуальних конкурсах. Всі хлопці були підготовлені на високому рівні, довели всім присутнім, що вони- майбутнє України, в кожну несподівану мить зможуть нас захистити, поборотися за мир у нашій країні. Вкінці перемогла дружба, незважаючи на кількість балів, хлопці залишилися хорошими друзями. Молодці!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 357 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.12.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024