Субота, 20.04.2024, 01:02















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 11

    Дошкільна ланка відсвяткувала 6 грудня день Святого Миколая. Зустріч відбулася на дитячому майданчику садочка. Діти були у захваті: розповідали вірші, співали пісні, за яких отримували подарунки. А саме, діти вдячні Миколаю за ялинку яку він їм приніс. Разом з вихователями будуть її прикрашати до новорічних свят.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 346 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2018 | Комментарії (0)

    11 грудня в Димківському НВК згідно плану роботи на 2018-2019 н.р. відбулося засідання МО вчителів суспільно-гуманітарного циклу з теми «Формування креативної особистості на уроках» у формі круглого столу.

Членами МО було обговорено наступні питання:

1.Створення творчої групи вчителів із впровадження засад НУШ.

2.Самоаналіз та аналіз відкритого уроку з української літератури у 9-му класі на тему «І.П.Котляревський «Наталка Полтавка». Порівняльна характеристика персонажів».

3.Синтез форм і методів, що сприяють формуванню ключових компетентностей учнів, креативної особистості.

З ініціативою про створення творчої групи виступила заступник директора з НВР Світик О.Ф., запропонувала до її складу зарахувати в першу чергу тих педагогів, які пройшли навчання на курсах підвищення кваліфікації при ІППО ЧО, - Гладкову В.А., Постевку Д.Д., Паламарюк В.П. , а також Жижиян Р.Я., Барбазу В.М., Пую Н.Г.

Метою створення групи є розповсюдження досвіду роботи за новим підходом : як звичайні форми роботи направити на розвиток ключових компетентностей учнів за вимогами НУШ.

На уроці літератури вчитель Гладкова В.А. спрямував свою роботу на таку організацію навчальної діяльності дев’ятикласників, яка б розвивала їх розумові і творчі здібності та формувала емоційно - ціннісне ставлення до творів художньої літератури. Вдалий підбір методів навчання продовжував формувати життєві і соціальні компетенції учнів, поглиблював почуття прекрасного. Був грамотно продуманий кожний етап уроку, підібрано цікаві завдання: «Мій кумир», «Влучна характеристика», «Знайди прислівя», «Як кого звати», «Підбери епітет» тощо. Також важливе місце на уроці зайняв інтерактивний метод «Мозкова атака».

Процес формування компетентностей учнів став можливим на уроці завдяки об’єднанню інформаційного і мотиваційного компонентів із практичною діяльністю учнів (характеристика персонажів, робота з текстом твору, розв’язування тестових завдань тощо).

Під час обговорення членами МО було виявлено, що найефективнішими прийомами та методами роботи є наступні: 1.«Броунівський рух», який передбачає пересування учнів класом з метою збирання інформації за запропонованою темою та розвиває ключові компетентності: ціннісно-смислові, навчально-пізнавальні, комунікативні, соціально - трудові, особистісного самовдосконалення, проектно-технологічні.

«Ринг» (літературний, історичний , біологічний, географічний тощо) – одна з дискусійних форм спілкування проблем літературного, історичного, біологічного , географічного характеру, яка розвиває ціннісно-смислові, загальнокультурні, навчально-пізнавальні, комунікативні компетентності.

«Відстрочена відгадка» - на початок уроку вчитель загадує загадку, наводить цікавий факт. Відповідь на поставлене запитання буде знайдено під час роботи над новим матеріалом . Можна це зробити наприкінці уроку, щоб із цього розпочати наступне заняття тощо.

Вчителі суспільно-гуманітарного циклу Димківського НВК постійно у пошуках нових методик.

Світик О.Ф. – заступник директора з навчально-виховної роботи Димківського НВК

Гладкова В.А. – керівник МО вчителів суспільно-гуманітарного

циклу

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 401 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.12.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024