П'ятниця, 29.03.2024, 17:54















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 14

    Для старшокласників ЗЗСО Глибоцького району 14 грудня проведено цикл майстер-класів з різних видів декоративно-прикладного мистецтва, котрі провели викладачі Вижницького коледжу декоративно-прикладного мистецтва. Даний захід відбувся в рамках підписаної угоди про співпрацю між управлінням освіти Глибоцької РДА та Вижницьким коледжем з метою профорієнтаційної роботи у ЗЗСО району.

Надзвичайні враження учнів від творчих, харизматичних керівників майстер-класів, викладачів Вижницького коледжу, котрі привезли з собою багато демонстраційних матеріалів та неймовірно гарних виробів. Педагоги Глибоччини часто відвідують Вижницький коледж і самі беруть участь у захоплюючих майстер-класах (тисни тут). А сьогодні учні мають змогу поринути у світ творчості і мистецтва. Дякуємо колегам з Вижниці за співпрацю і досвід.

У малій конференц-залі РМЦ з 14 грудня буде розміщено виставку виробів студентів коледжу. Виставку можна буде переглянути всім бажаючим.

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 350 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

     Цього року Всеукраїнський тиждень права відбувається вже в одинадцяте та розрахований на те, щоб привернути максимальну увагу органів державної влади та суспільства до тих правових проблем, які виникають у громадян.

В Сучевенській ЗОШ тиждень права стартував 10 грудня. Протягом 10-14 грудня проведено заходи, які покликані сприяти підвищенню правової освіченості та правової свідомості учнів.

У 2018 р. відзначається 70-та річниця Загальної декларації прав людини та у 2-4 класах класоводами Міглей Ф. Г., Борош В. К. та Фретеучан Л. Г. проведено бесіди на теми: «Мої права та обов’язки».

З метою набуття учнями умінь використовувати у практичній діяльності знання про свої права, вміти захищати свої права і законні інтереси у 5-8 класи проведено виховні години на теми: «Права людини», «ООН про права людини», «Мої права – мої обов’язки».

Урок права у 8 класі на тему «Конституційні права, свободи й обов’язки людини і громадянина в Україні» провела вчитель правознавства Козачук В. Г.

З метою підняття рівня правової культури соціальний педагог Фратовчан М. Г. разом зі шкільним психологом Ілуцан М. Г. підготували та провели тренінг «Закон і ми».

Проглядів матеріалу: 309 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

    10 грудня у Стерченській ЗОШ І-ІІІст. стартував Всеукраїнський тиждень права який тривав до 14 грудня. Протягом цього часу було проведено низку заходів.

Зокрема, з нагоди проголошення загальної декларації прав людини 12 грудня по класах було проведено Всеукраїнський урок «Права людини». В 10-му класі вчитель правознавства Зарубайко Маргарита Анатолівна провела з учнями захід «На терезах Феміди». Бібліотекар Данилюк Мар’яна Вікторівна у школі організувала книжкові виставки, презентації видань про права людини та іншої літератури правового змісту, оформлено тематичні стенди.

Можна зазначити, що проведення виховних заходів в рамках Всеукраїнського тижня права сприяє формуванню в учнів правових знань, виховує повагу до права як загальнолюдської цінності, до держави, яка забезпечує права і свободи громадян, надає можливості для їх реалізації.

Проглядів матеріалу: 307 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

      На виконання листа Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області № 2/4-786, листа управління освіти Глибоцької РДА від 10.12.2018 р. № 1407 та з метою привернення уваги якомога ширшого учнівського та загалу до права як одного із найбільших надбань людства, ознайомлення учнів із такими основоположними цінностями демократичного суспільства як права, свободи та обов’язків людини і громадянина, повага до людської гідності, права дитини, правовий статус особи, справедливість, правомірна поведінка, позитивна і ретроспективна юридична відповідальність, стереотипи та їх причини, дискримінація та її види, гендерна рівновага, ознайомлення з функціонуючим в Україні державним механізмом реалізації та захисту прав людини, міжнародно-правовими актами в галузі прав людини та інституціями і органами до компетенції яких віднесені питання відновлення охоронюваних державою порушених прав людини і громадянина з 10 по 14 грудня 2018 року в Просіцькій ЗОШ І-ІІ ступенів проведено Всеукраїнський тиждень права.

Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці правознавства просто неможливо, тому в школі щорічно проводиться тиждень права, який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

Основною метою тижня було:

- підвищити інтерес учнів до правознавства;

- розширити й поглибити знання та вміння учнів з даного предмету;

- реалізувати на практиці основні принципи особистісно орієнтованого

підходу до навчання;

- створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у

нестандартних ігрових ситуаціях.

Проведення тижня права було спрямовано на те, щоб поглибити знання учнівської молоді про їх права, зазначені в державних документах: зокрема в Конституції України. Цей тиждень - пропаганда, спрямована на всіх громадян нашої держави. А наша маленька «держава» (тобто школа) не стала винятком: було розроблено ряд заходів, що охопили усі ланки освітньої діяльності.

Всеукраїнський тиждень права розпочався відкриттям загальношкільної лінійки, на якій вчитель історії, Косій Марина Василівна, коротко розповіла про історію започаткування та проведення Всеукраїнського тижня права. Тиждень права сьогодні вже має статус державного, носить характер національної правової традиції та включає в себе цілу низку заходів, акцій, конкурсів.

Так, в рамках проведення тижня були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій. У школі були оформлені стенди, випущенні стіннівки «Всі різні, всі рівні», пройшли конкурси малюнків на тему «Мої права».

Для учнів 1-4 класів було проведено гру-мандрівку «Права людини на Україні».

Для учнів 5 – 8 класів була проведена вікторина « Права та обов’язки батьків та дітей». Під час спілкування діти повторили основні статті конвенції про права дитини, а також вчитель історії, правознавства Косій М.В. наголосила, що права нерозривно пов’язані з обов’язками, і що ми всі повинні робити такі вчинки, щоб не зашкодити собі, родині та оточуючим.

Для 9 класу проведена презентація «Сімейне право в різних країнах світу». Учні дізнались багато цікавих фактів про сімейне право в США, Туреччині, Канаді, Данії та арабських країнах, змогли порівняти із сімейним кодексом України, отримали практичні поради для майбутнього.

Протягом тижня по класах були пр ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 339 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

     З метою підвищення рівня правової освіти та правових знань учнівської молоді, виховання поваги до закону і прав людини, в нашому закладі з 10 по 14 грудня 2018 року був проведений Тиждень права.

10 грудня відбулася загальношкільна радіолінійка-відкриття Тижня права на тему «Учнівські права та обов’язки» (керівник – вчитель правознавства Гречак О.М.), у лінійці взяли участь учні старшої школи.

Шкільний бібліотекар Іфтодій О.Л. оформила книжкову виставку, презентувала видання про права людини та іншу літературу правового змісту. Учні школи з цікавістю ознайомились із матеріалами, представленими на ній.

14 грудня, під керівництвом вчителя правознавства Гречак О.М., відбулася година спілкування за участю учнів 9-х класів на тему «Права і обов’язки громадян України».

Класоводи 1-4 класів провели години спілкування на тему «Подорож у світ прав дитини». Також учні початкової школи переглянули повчальні мультфільми, презентації, відеоролики про права та обов’язки кожного у школі, вдома, позаурочний час.

12 грудня для учнів 5-7-х класів була проведена вікторина «Чи знаєш ти свої права та обов’язки?» (відповідальні – класні керівники).

У понеділок, 10 грудня, в актовій залі пройшла зустріч учнів 8-11-х класів зі старшим інспектором Глибоцького та Сторожинецького відділення поліції ГУНП в Чернівецькій області Урсу Валентином Мірчовичем. Під час зустрічі учні дізналися про свої права та обов'язки як неповнолітніх осіб, почули відповіді на свої питання про взаємовідносини з правоохоронними органами.

Учні 9-х класів склали буклет «Права та обов'язки учнів школи», який презентували молодшим школярам (вчитель правознавства Гречак О.М.).

З учнями початкової школи класні керівники провели конкурс малюнків на тему «Мої права та обов’язки».

Підсумки проведення Всеукраїнського тижня права були підведені 14 грудня 2018 року на шкільній лінійці, де були відзначені найактивніші учні.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 344 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

Ми живемо в безмежному світі

Від Галактик до мікрочастин.

Від зірок, що в небесній блакиті

До Землі, до людей, до машин.

     З метою формування у молоді національної свідомості, інтересу до історії розвитку техніки, вивчення історичної і технічної спадщини народу, досягнень людства в області авіації, космонавтики, зокрема України, в цьому році була організована вчителями фізики Дручук І.Р., Чорнопиським Т.Я. для учнів Корчівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів екскурсія до Чернівецького музею авіації та космонавтики. Подорож була надзвичайно цікавою. Музей відкрито в 1999 році. Експонати музею виготовленні під керівництвом ентузіаста Валерія Гречнева, який 45 років збирав матеріали для музею, а також моделіста Віталія Яценко, сьогоднішнього директора музею. Він і зустрів групу учнів та відкрив світ авіації та космонавтики для них по новому. Учні були захоплені розповідями про 1700 моделей літаків та ракет. Надзвичайно вразила кімната на честь польоту буковинця Леоніда Каденюка. Ми завдячуємо Віталію Яценко за цікаву і змістовну екскурсію. Також і за цінні поради у вивченні фізики. Після музею учні школи відвідали Чернівецький інститут фізико-технічних та комп’ютерних наук. Там нас радо зустрів доцент, кандидат фізико-математичних наук Бесага Роман Миколайович де розповів про історію створення інституту та перспективи його випускників. Ознайомив дітей з оптикою та видавничо-поліграфічною справою. Учні побували в лабораторіях інституту та в аудиторіях де змогли відчути себе експериментаторами-студентами. Під час одноденної екскурсії учні школи ознайомилися з виробничими об’єктами, професіями, навчилися знаходити дію фізичних законів у різних природних явищах, знайомилися з фізичними приладами які застосовуються у дослідницьких лабораторіях, розширили свій світогляд, ерудицію. Маємо надію, що екскурсія призведе до підняття пізнавальної активності у вивченні фізики.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 319 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

      До відзначення всеукраїнського тижня права з 10 по 12 грудня долучилися учні всього нашого закладу. Темою тижня стала злободенна проблема «Права людини і дискримінація». Класні керівники провели у старших класах ряд виховних годин, а у молодших класах був проведений конкурс малюнків. Соціальний педагог, Фоса О.А. провела з учнями 6-8 класів виховну бесіду на тему «Я маю право на щастя». Школярами були переглянуті відеоролики на правову тематику.

Вчитель історії, Постевка Д.Д. провела у 9 класі відкритий урок на тему «Конституційні права свободи й обов язки людини і громадянина в Українї».Урок мав звичайну форму з новим підходом, на якому розвиваємо ключові компетентності. Також разом із групою старшокласників 7 класу створила відеоролик до конкурсу «Великі права маленької дитини». Учні захищали власні проекти на тему «Права дитини» декламуючи складені поетичні рядки. Цими проектами діти взяли участь у районному та обласному етапах конкурсу. Молодці!

Барбаза В.М. – заступник з виховної роботи

Проглядів матеріалу: 315 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

      14 грудня 2018 року в рамках Тижня географії в Димківському НВК був проведений відкритий урок у 10-му класі на тему «Японія» вчителем географії та біології Гумельник Р.Р. , відбулося засідання МО на тему: «Форми розвитку компетентностей учнів та підвищення професійної майстерності вчителя в період переходу до НУШ».

Однією з вимог НУШ є виховання активної , самостійної, творчої особистості , яка здатна адаптуватися до стрімких змін. Це було реалізовано на уроці географії шляхом використання різних методів навчання: робота в парах ( «Логічний ланцюжок»), пошук відповідей на проблемні питання ( «Що було б, якби Україна межувала з Японією?»), робота з новою термінологією , з роздатковим матеріалом, політичною картою, вибір питання різної складності («Влуч в яблучко») тощо. Елементи самостійної роботи сприяли досягненню навчальної мети уроку, допомагали залучити до діяльності всіх учнів класу. Вдало було застосовано прийом «Дивуй!», коли завдяки використанню ІКТ учні ознайомилися з культурним життям Японії, глибше засвоїли основні поняття теми.

Доброзичлива поведінка вчителя, створена ним ситуація успіху сприяли позитивному настрою на уроці, налаштували учнів на активну працю.

Музичний супровід уроку (японська тематика) стимулював роботу мозку, підвищував засвоєння нового матеріалу, сприяв естетичному вихованню.

Члени МО збагатилися новим досвідом роботи із старшокласниками, яких постійно готують до ЗНО, побачили, як до звичайних, традиційних форм, прийомів роботи можна підійти по-новому, розвиваючи ключові компетентності учнів.

Керівник МО Головата М.Л. відмітила , що однією з вимог НУШ є професійне зростання вчителя, ретельна підготовка до кожного уроку, виховного заходу . Це вимагає від вчителя творчого підходу до роботи, креативності й бажання створити успішного учня, здатного до критичного мислення, патріота з активною позицією. Педагог має вчитися усе життя.

Заступник директора з НВР Світик О.Ф.

Проглядів матеріалу: 308 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

    Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.09.2018 р. №681-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2018 році Всеукраїнського тижня права», відповідно листа відділу освіти Глибоцької райдержадміністрації №1407 від 10.12.2018 року та з метою подальшого розвитку системи безперервної правової освіти та виховання, покращення роботи щодо формування рівня правової культури дітей, розвитку громадянських компетентностей учнівської молоді, застосування у навчально-виховному процесі кращих європейських досягнень юридичної науки розроблені заходи з проведення у 2018 році з 10 по 14 грудня Всеукраїнського тижня права.

Всеукраїнська акція «Тиждень права» була започаткована 2008 року з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України «Про Всеукраїнський тиждень права» № 1149/2008 від 08 грудня 2008 року встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці правознавства просто неможливо, тому в школі щорічно проводиться тиждень права.

Основною метою тижня було:

- підвищити інтерес учнів до правознавства;

- поглибити знання та вміння учнів з правознавства та розширити.

Проведення тижня права було спрямовано на те, щоб поглибити знання учнівської молоді про їх права, зазначені в державних документах: зокрема в Конституції України.

В рамках проведення тижня були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій.

Всеукраїнський тиждень права розпочався відкриттям загальношкільної лінійки, на якій вчитель історії коротко розповів про історію започаткування та проведення Всеукраїнського тижня права. Тиждень права сьогодні вже має статус державного, носить характер національної правової традиції.

В рамках тижня будо проведено книжкову виставку та презентація видань про права людини та іншої літератури на правову тематику.

Для учнів 1-4 класів було проведено виховний захід «Ми всі родом з дитинства».

Протягом тижня по класах були проведені години спілкування на правову тематику, написання та захист рефератів на теми «Мої права та обов’язки», «Права дитини в сім’ї». Серед учнів 9-11 класів проведено вікторину «Знавці правознавства».

Протягом тижня учнями 5-11 класів було переглянуто відео на правознавчу тематику: «Історія прав людини», «Конвенція прав дитини» та інші.

Наприкінці тижня на загальношкільні лінійці було підведено підсумки проведення Всеукраїнського тижня права та нагородження активних учасників тижня.

Проглядів матеріалу: 293 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

Ми – діти держави, де воля і мир,

Не хоче війни наш народ-богатир!

Стоять матері і батьки повсякчас

На варті свободи і щастя для нас.

     6 грудня, у Купському НВК № 2 відзначили День Збройних Сил України. Вдячні нащадки низько вклоняються дідам та батькам, які несуть або несли службу в лавах армії. Завдяки їм наша Батьківщина незалежна, сильна і могутня, а діти можуть сподіватися на щасливе майбутнє.
Мета проведених заходів була:

- сприяти патріотичному вихованню учнів; пробуджувати національну самосвідомість;

- розвивати розумові і фізичні здібності, кмітливість і спритність;

- виховувати моральні, естетичні якості, почуття патріотизму; сприяти створенню міцного колективу.

Проглядів матеріалу: 310 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

    Декларація прав людини стала першим світовим документом, який сформулював положення про права людини. У далекому 1950 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала усім державам святкувати 10 грудня як День прав людини, бо саме в цей день в 1948 році цією ж організацією було прийнято Загальну декларацію прав людини.

Відповідно до плану заходів щодо проведення Всеукраїнського Тижня права та з метою підвищення рівня правової освіти та правових знань учнівської молоді, виховання поваги до закону і прав людини у Димківському НВК з 10 по 14 грудня було проведено наступні заходи:

  • «Великі права маленької людини» (участь в обласному конкурсі відеороликів «Права людини», номінація «Учнівські відео роботи»);
  • Підготовка тематичної виставки «Права дитини»;
  • Пристендова година спілкування «Що ми знаємо про свої права»;
  • Інформаційна хвилинка «Сторінками Загальної декларації прав людини»;
  • Зустріч з головним спеціалістом Глибоцького Бюро безоплатної правової допомоги;
  • Відкритий урок «Конституційні права, свободи й обов’язки людини і громадянина в Україні».

Таким чином, в Димківському НВК під час проведення Тижня правової освіти було закріплено отримані раніше знання про права та обов’язки людини та громадянина.

Проглядів матеріалу: 323 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

     Згідно з річним планом роботи школи, з метою розширення кругозору учнів, вміння працювати з правовими документами, виховання поваги до правових норм, необхідності їх дотримання, було проведено з 10.12. по 14.12.2018р. тиждень правових знань для учнів 1-11 класів.

Для учнів 5-11 класів вчителем правознавства Габор Г.І. проведено бесіди «Чому існують закони?» та «Великий дім держава, порядок в нім - Закон», також виставки малюнків та ілюстрацій на теми «Права дитини», «Чи маємо тільки права?».

Відкритий урок у 9-му класі на тему «Конституція України» показав обізнаність девятикласників в юридичних термінах та нормах. Слід відмітити найактивніших учнів Ротарь Анну, Кишлар Габрієлу, Аксенюк Анастасію, Німіжан Валентину.

Учень 10-го класу Панчук Георгій підготував презентацію до 70-річчя «Декларації прав людини».

Ніколи не буде зайвим повторити свої обов’язки і дотримуватися їх, знати свої права і користуватися ними, побачити деякі проблеми зі сторони та зробити для себе висновки. Незнання не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворюється на силу, якою можна захистити себе від шкідливого та небезпечного, зміцнити свою силу волі, покращити поведінку!

Проглядів матеріалу: 306 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

     Сьогодні День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. День встановлений в Україні згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції, що на Київщині, сталася найбільша в історії людства техногенна катастрофа – Чорнобильська аварія. Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життями і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. За різними даними, протягом лише одного місяця після Чорнобильської катастрофи від отриманого опромінення загинуло від 30 до 200 пожежників і працівників АЕС. На початковому етапі зусиль з мінімізації наслідків величезного викиду радіоактивних речовин до робіт залучалися військовослужбовці строкової служби. Пізніше, влітку 1986 і далі, величезний обсяг робіт виконували залучені військові запасу та вільнонаймані працівники. За неповними даними, через чорнобильський майданчик пройшли понад 600 тисяч осіб. Працювали вахтовим методом – приїздили одні, отримували максимально допустиму дозу радіації й їхали назад. На зміну приїздили інші.
Сьогодні ми згадуємо їх – тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі. Попри величезну ціну, яку довелося заплатити, самі ліквідатори-чорнобильці нерідко називають 14-те грудня святом.
Як відомо, 29 листопада 2016 року було завершено насування арки, яка накриває четвертий енергоблок. Будівництво нового саркофагу, який розрахований на 100 років, тривало 4 роки і коштувало 2,15 млрд доларів.
Проглядів матеріалу: 349 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

     У Багринівської ЗОШ І-ІІІ ст. в період з 10 по 14 грудня 2018 року проводився Всеукраїнський тиждень права.

З 1950 року 10 грудня відзначається як День прав людини. Указом Президента України від 08.12.2008 року №1149 започатковано Всеукраїнський тиждень права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

«Символом «Всеукраїнського тижня права – 2018» є парасолька, яка означає, що усі ми з вами знаходимося під захистом права. Кожен з нас має можливості знати свої права та відстоювати їх», - зауважила під час урочистого відкриття тижня директор школи Михайло Акатріні.

Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці правознавства просто неможливо, тому в школі щорічно проводиться тиждень права, який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

Основною метою тижня було:

- підвищити інтерес учнів до правознавства;

- розширити й поглибити знання та вміння учнів з даного предмету;

- реалізувати на практиці основні принципи особистісно орієнтованого підходу до навчання;

- створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у нестандартних ігрових ситуаціях.

Проведення тижня права було спрямовано на те, щоб поглибити знання учнівської молоді про їх права, зазначені в державних документах: зокрема в Конституції України. Цей тиждень - пропаганда, спрямована на всіх громадян нашої держави. А наша маленька «держава» (тобто школа) не стала винятком: було розроблено ряд заходів, що охопили усі ланки освітньої діяльності – від початкової до старшої.

Вчитель правознавства Світлана Акатріні

Проглядів матеріалу: 407 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

   13 грудня в середній групі Черепковецького ДНЗ вихователями Олійник Т.В. та Чорней Н.І. було проведено, свято- розвагу «Андріївські вечорниці». Групова кімната, у вигляді української хати, підкреслювала характер дійства, а привітна господиня радо вітала гостей.

Метою проведення «Андріївських вечорниць» було: виховувати у дітей інтерес та повагу до народжених традицій, народного гумору, дати дітям змогу побачити звичаї з середини, безпосередньо взяти в них участь.

Емоційно-піднесеному настрою сприяли цікаві ігри-забави, ліплення вареників.

Гостями свята були всі інші вихованці садка.

Вихователь-методист Чорней Н.І.

Проглядів матеріалу: 323 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

    Фізика дає можливість розвивати в учнів мислення, формувати фізико-технічні знання та уявлення про навколишній світ, навички наукового пізнання.

В Купському НВК №2 відбувся в 9-му класі урок- конференція з теми:

«Фізичні основи сучасних бездротових засобів зв’язку. Радіолокація» вчителем Павлюк Ф.Г.

Урок був проведений на високому методичному рівні.

Учитель показував вагомість теми уроку, спонукав до зацікавленості шляхом поєднання теорії з повсякденним життям.

Заступник директора з НВР Кирстюк О.М.

Проглядів матеріалу: 312 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

   Протягом цього тижня у нас проходив тиждень права. З планом роботи школярів ознайомили учні 5-Б класу на початку робочого тижня, разом з класним керівником Блуй С. Г.

В школі проведені виховні години по класам (1-4 кл.) на тему «Чи знаєш ти свої права і обов'язки?», а також брейн-ринг між учнями 9-их класів.

Класним керівником 8 класу Суруджіу Л.П. проведений круглий стіл «Права дитини: історія і сучасність».

А учні 2-Б класу з цікавістю знайомилися зі своїми правами і обов'язками під час проведеної виховної справи «Я маю право…», який підготувала і провела класний керівник Дуткович О.Г.

Учні 7 класу писали диктант на тему «Ми всі рівні, хоча і різні».

Наступного тижня до нас завітають працівники поліції та з ювенальної превенції.

 

Проглядів матеріалу: 367 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

«Я вчу учнів не лише

відповідати на запитання – а ставити їх.

Так ми вчимося. Хоча, я б сказав, радше спілкуємось»

Паул Пшенічка

    Фізика - одна з найпрекрасніших наук. Вона показує нам, який великий і водночас близький до людини світ, в якому ми живемо. Фізика дає змогу людині відчути свою велич, надзвичайну силу свого розуму, робить її наймогутнішою істотою у світі.

Згідно плану заходів Року фізики у школі, вчителем Факас В.В. було проведено для колег відкрите заняття з фізики у 7-Б класі на тему: «Коливальний рух. Характеристики руху. Маятники».

Урок розпочався на позитивній нотці та пройшов у тісній співпраці педагога та учнів. Учителем чітко поставлені мета та завдання. Перевірка знань проводилась через самостійну роботу учнів на уроці.

Вероніка Василівна вдало мотивувала значимість даної теми у подальшому житті. Подача нового матеріалу розпочалася із перегляду фотоматеріалів, де мова йшла про руйнування мосту через постійні коливання.

На уроці були використані такі методи навчання як словесний, наочний та частково пошуковий. Проводилися демонстрації коливального руху та маятників, де учні з власних спостережень робили висновки. Учителька подавала матеріал, використовуючи приклади з повсякденного життя, на високому рівні володіючи змістом, варіативністю пояснення, практичними уміннями.
Пояснюючи матеріал, Вероніка Василівна постійно націлює вихованців на зв'язок отриманих знань із навколишнім світом. Наводить
приклади з урахуванням потреб часу. Формує в учнів такі якості, як працьовитість, наполегливість, логічне мислення. Привертає увагу дітей до аналізу завдань, самооцінки на уроці.

Матеріал був викладений грамотно, послідовно. У роботі з підручником зроблено акцент на головному. Більшість учнів класу були активними. Мета, яка була поставлена на початку уроку, досягнута.

Кожен урок фізики у нашому закладі – це окреме поєднання фотоматеріалів, мультимедійної презентації, реальних та віртуальних дослідів та відеофільмів, яке залежить від теми, мети, завдань уроку та його типу. Обсяг матеріалу проведених уроків з фізики різний, оскільки в окремих випадках учитель включає до уроку додатковий матеріал, який допомагає обрати найбільш доступний для розуміння учнів варіант пояснення. Учні з цікавістю працюють на уроках фізики, усвідомлюючи значимість вивчених тем у подальшому житті.

 

Проглядів матеріалу: 312 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)

    E iarnă... A mai trecut un an şi iată-ne ajunşi iarăşi, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, la cumpăna dintre ani. Aceasta este perioada celor mai frumoase sărbători.

Odată cu sosirea primilor fulgi, savuram ultimile clipe ale anului ce pleacă intr-o atmosferă caldă și veselă, în așteptarea surprizelor multdorite.

Săptămâna aceasta dispoziția de sărbătoare ne-a creat-o expoziția de comtoziții de Anul Nou și Crăciun care s-a desfășurat în incinta CIE № 2 Cupca. Elevii noștri, ajutați de părinții lor, și-au expus toată dragostea, fantezia și bucuria așteptării sărbătorilor de iarnă în exponatele lucrate cu suflet și bucurie.

Mulțumim elevilor și părinților pentru munca depusă și bunăvoința acordată. Le urăm tuturor ca Moș Crăciun să le aducă-n traista lui tot ce e frumos și bun: fericire, sanatate, mult noroc și spor la toate.

Veronica Scutari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 306 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024