П'ятниця, 19.04.2024, 20:06















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 16

     В Україні триває Всеукраїнський тиждень права. 10 грудня в Україні розпочався Всеукраїнський тиждень права, метою проведення якого є ознайомлення школярів і студентів із базовими знаннями про свої права, уміння використовувати їх на практиці та, за потреби, захищати.

На модернізацію професійної освіти витратять 50 млн. У бюджеті на 2019 рік передбачено 50 млн на модернізацію професійної освіти. Кошти будуть витрачені на створення навчально-практичних центрів із сучасним обладнанням за професіями, яких найбільше потребує ринок праці.

МОН планує більш ефективно використовувати кошти на НУШ. За словами Лілії Гриневич, зараз для Міністерства освіти важливо отримати зворотній зв‘язок від учителів і дещо переглянути перелік рекомендованого обладнання для Нової української школи.

Міносвіти планує розвивати дуальну освіту. Відомство розробило типовий договір про здобуття професійної освіти за дуальною формою навчання. Планується, договір буде тристороннім документом, що дозволить організувати навчання не лише в закладі, а й на виробництві.

Школи отримають порадники про суть освітньої реформи. Понад 15 тисяч шкіл отримають примірники рекомендацій для початкової школи, що допоможуть вчителям глибше зрозуміти суть освітньої реформи, а також дадуть орієнтири для впровадження нового Держстандарту початкової освіти.

Заповнення Класного журналу у першому класі: рекомендації МОН. Міносвіти затверджені рекомендації щодо заповнення Класного журналу учнів першого класу. Документ визначає правила ведення журналів класними керівниками та вчителями, які викладають окремі предмети.

В Україні проведуть моніторинг знань студентів-медиків. КМУ погодив рішення про проведення в Україні міжнародного моніторингового дослідження знань студентів-медиків. Дослідження допоможе співставити рівень підготовки українських студентів з міжнародними стандартами.

Гройсман пропонує посилити патріотичне виховання дітей. Прем’єр-міністр висловився за активне впровадження спеціальних предметів патріотичного виховання у школах. Він також наголосив, що уряд готовий направляти кошти на впровадження нових предметів з патріотичного виховання.

МОН шукає фахівців для експертизи шкільних підручників. Міністерство освіти звернулось до зацікавлених закладів освіти щодо можливості участі їх фахівців в експертизі електронних версій проектів шкільних підручників для учнів 2, 6 та 11 класів.

МОН планує оцінювати успішність освітньої політики. Міністр освіти Лілія Гриневич повідомила, що Міністерство освіти планує проводити систематичні моніторингові дослідження, що забезпечуватимуть зворотній зв’язок та спонукатимуть до коригування рішень.

Лілія Гриневич: багато людей втрачають орієнтири реформи. Міністр освіти Лілія Гриневич наголошує, що багато людей, навіть глибоко залучених в освіту, втрачають орієнтири реформи або не зовсім розуміють ті інструменти, які використовуються.

Проглядів матеріалу: 380 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.12.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024