П'ятниця, 19.04.2024, 20:46















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 17

Хоч ми малі ще школярі

Та в нас закон є і права.

І ми навік запам’ятали.

Із декларації слова…

   Саме такими словами в Михайлівському НВК розпочалася урочиста лінійка, приурочена Всеукраїнському тижню права, який тривав з 10 по14 грудня. Присвячений тиждень, звичайно перш за все 70 річниці з дня прийняття Загальнонаціональної декларації з прав людини. Адже правообізнаність громадян – це є запорука успіху і становлення демократично – правової держа-ви.

Було складено графік заходів, які протягом тижня прохо-дили у нашій школі. Мета заходів: абсолютно однакова – покра-щити правову освіту та інформувати дітей про їхні права, і цим самим допомогти зуміти захищати свої права.

  • Учні 9 кл., які активно вивчають право провели опитуван-ня серед школярів та дізналися про їхні найпотаємніші правові питання.
  • 10 грудня було проведено Всеукраїнський урок «Права і свободи людини» Мета: дати уявлення про поняття «права і свободи людини», охарактеризувати види прав і свобод людини, міжнародні документи з прав людини і прав дити-ни; розвивати вміння тлумачити поняття «права і свободи людини», описувати види прав і свобод людини і наводити приклади; аналізувати зміст окремих статей Загальної дек-ларації прав людини, Конвенції ООН про права дитини; виховувати в дітей повагу до прав та основних обов'язків людини і громадянина.
  • 11 грудня у молодших школярів були проведені виховні години а також перегляд відеоролику « Казкові герої в країні прав та обов’язків».
  • 12 грудня з учнями 8 класу практичний психолог провела тренінгові заняття « Стоп – булінг», орієнтоване на профі-лактику насилля в шкільному середовищі. Мета: висвітлен-ня особливостей явища булінгу в шкільному колективі, актуалізація даної проблеми та формування негативного ставлення до булінгу.
  • 13 грудня учні 7 кл. провели флешмоб під гаслом « Права дитини понад усе»

Отже головна мета усіх заходів: бути під захистом права.

Учитель історії та правознавства І.С.Федоренко

Проглядів матеріалу: 484 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.12.2018 | Комментарії (0)

     Відповідно Указу Президента України від 08 грудня 2008 року № 1149 "Про Всеукраїнський тиждень права" Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

План передбачає організувати і провести у закладах середньої освіти “Всеукраїнський урок “Права людини” з нагоди проголошення загальної декларації прав людини, у рамках якого висвітлити питання міжнародно-правових стандартів у сфері захисту прав людини, поняття і сутності прав людини, основних механізмів їх захисту. Крім того, планується проведення виховних уроків для дітей різних вікових категорій з метою запобігання дискримінації та насильству в школі.

Тому в Глибоцькому ліцеї було проведено лінійку і ознайомлено ліцеїстів з їхніми правами та обов'язками.

В 10-му біолого-хімічному класі пройшов правовий тренінг "Знаємо та реалізуємо свої права". Його метою було сприяти формуванню правового світогляду підлітків, який включав би систему теоретичних поглядів на права, і на цій основі формувати відповідну активну позицію підлітків у реалізації прав у житті. Учні виконували такі вправи: "Які умови необхідні для захисту прав дитини?", "Трансплантація серця", "Твоя відповідальність".

Ліцеїсти разом з вчителями правознавства відвідали Глибоцький районний суд Чернівецької області.

Голова суду Григорчак Ю.П. провів з учнями бесіду щодо правил поводження в суді, коротко ознайомив з історією судочинства та основними принципами роботи судів загальної юрисдикції загалом

Учні повідомили, що завдяки даному заходу вони розширили свої знання у сфері права та допомогли мати уявлення про судовий процес та роботу суду.

А також ліцеїсти навідались у відділ "Глибоцького бюро правової допомоги", де начальник відділу Яніна Богдан розповіла їм про роботу бюро.

 

Проглядів матеріалу: 310 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.12.2018 | Комментарії (0)

   Зустрічі з батьками завжди є відповідальними та необхідними для правильної побудови навчально-виховного процесу і в класі, і в школі.

У вівторок, 11 грудня, у Купському НВК № 2 відбулися загальношкільні батьківські збори.

На зборах розглядалися і обговорювалися наступні питання:

  1. Про інклюзивне навчання.
  2. Психолого-педагогічна та психофізична самоосвіта батьків як важливий фактор підвищення їхньої педагогічної компетентності.
  3. Спільна діяльність школи і батьків з метою формування у школярів потреб у самоосвіті, інтелектуальному саморозвитку, духовному та фізичному самовдосконаленню.
  4. Про результати якості знань учнів.
  5. Про результати участі учнів у всеукраїнських олімпіад та конкурсів.
  6. Про організацію харчування та питного режиму у школі.
  7. Про відвідування учнів школи.
  8. Про забезпечення учнів підручниками.
  9. Про особливості організації навчальної праці школяра і роль батьків у цьому процесі.
  10. Аналіз виховної роботи за І семестр 2018-2019 н.р.

У кінці зустрічі директор НВК Богданюк К.В. подякував батькам за небайдуже ставлення до проблем школи та висловив впевненість, що вони і надалі не будуть шкодували сил і часу й завжди спрямовуватимуть свої зусилля на досягнення успіху у спільній справі – вихованні успішної особистості.

Проглядів матеріалу: 458 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.12.2018 | Комментарії (0)

   Львів – одне з найпрекрасніших міст Європи, в якому органічно переплелись минуле і сучасне. Львів – це перлина України, столиця Галичини, місто, яке зуміло зберегти своє давнє обличчя понад сім століть. Львів – це також місто храмів, пам’яток архітектури. Це немов музей під відкритим небом. Вузенькі вулички, величні храми створюють відчуття застиглого часу. А зимовий Львів по особливому передає атмосферу наближення новорічних свят.

15 грудня 2018 року учні Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ст. Глибоцького району здійснили поїздку до Львова. Цю чудову подорож до казки подарували нашим вихованцям представники влади Волоківської ОТГ та Валякузьминського старостату. Окрема подяка – депутатові Глибоцької районної ради, нашому односельчанину, Сергієві Михайловичу Тодосану, який допоміг здійснити цю мрію.

Знайомство з містом розпочалося з поїздки на трамвайчику. Екскурсія розпочалась із виконання гімну України біля пам’ятника Т.Г. Шевченка, що є живим символ віри та незламного духу нашого народу. Учні мали змогу прогулятись по території Середньовічного Львова, яка входить до списку Світової Спадщини ЮНЕСКО. Тут знаходяться найцінніші пам'ятки середньовіччя: ансамбль площі Ринок, де 45 будівель і всі вони пам'ятки архітектури (шедеври Ренесансу - "Чорна кам'яниця" та будинок Корнякта з італійським подвір'ям, палаци Роберто Бандінеллі, Шольц-Вольфовичів та сім'ї Любомирських, Массарівська кам'яниця, резиденція венеціанських послів); Вірменський квартал - квартал богеми, людей мистецтва і найбільшої кількості кав'ярень (ансамбль Вірменського собору, будинок "Пори року".Львівський Оперний Театр що є направду найбільш впізнаваною будівлею Львова, так би мовити – візитною карточкою міста. Вразила школярів прогулянка площею «Ринок», на якій епіцентром зимових святкувань стає традиційний Різдвяний ярмарок! Це місце зустрічі мешканців та гостей міста. Дуже сподобалося учням відвідування львівської майстерні шоколаду, де вони могли не тільки посмакувати, а й побачити як виготовляється шоколад. Також були проведені екскурсії до музею ліків, львівської копальні кави- кав'ярні де учні спуститися до шахти і подивились, як видобувають каву під землею, дому легенд– казкового будиночку, де живе сажотрус і оживають чудеса, ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 375 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.12.2018 | Комментарії (0)

       У шкільних стінах починається все, що нас може радувати чи непокоїти… Тут сьогодні плекається громадянин, який перейме на свої плечі тягар із плечей старших поколінь, діятиме й мислитиме по-новому, нестандартно, буде активним перетворювачем життя, борцем за наші світлі ідеали. Добре відомо, що діти живуть сьогоднішнім…

Готуватися невідомо до чого – значить відмовитись від сучасних інтересів, черпаючи натхнення в надії, що у туманному завтра буде ще цікавіше.

Вчительська самореалізація відмінна від самореалізації представників інших професій, адже вчитель відповідає за тих, кого, за словами персонажа казки Сент-Екзюпері, «приручив». Ми реалізуємо себе, так би мовити, тричі: як учитель – на уроці, коли викладаємо предмет і організуємо самі урок; як творці людини – виховуючи учнів, коли ведемо їх сходами пізнання світу і їх у цьому світі; як творці творців – спостерігаючи за внутрішнім зростанням учнів – від думки до думки, від твору до твору. Ми добре розуміємо і маємо поставити собі за мету, що не тільки сума знань, умінь і навичок головне в житті, а й зростання й утвердження особистості.

Тому для покращення творчо-розумових здібностей учнів у Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ст. Глибоцького району з 10 по 14 грудня 2018 року проходив Тиждень зарубіжної літератури (далі – Тиждень).

Тиждень проходив за планом, з яким учні були ознайомлені заздалегідь, щоб краще підготуватись. Мета проведення Тижня полягала в прищепленні любові учнів до краси і багатства зарубіжної літератури.

Розпочався Тиждень тематичною лінійкою, на якій адміністрація школи та вчитель зарубіжної літератури Л.І. Сусак урочисто оголосили про відкриття Тижня, ознайомили з основними заходами, закликали брати активну участь, як учнів, так і вчителів.

Бібліотекарем школи Котик Д.І. було організовано тематичну книжкову виставку найбільш актуальної літератури – класичної, під назвою «Книги – люди в палітурках». Класні керівники провели виховні години на тему «Книги – це ріки, що наповнюють моря».

У завзятій та наполегливій боротьбі пройшла вікторина «Я пройдусь шляхами літературної казки» між учнями 5-го класу. До останнього етапу в залі не вщухали переживання, оскільки команди «Грімм» та «» йшли пліч-о-пліч. Та все ж перемогу здобула команда «», випередивши суперника на 0,5 бала.

Не менш захопливим та цікавим був літературний брейн-ринг «Ерудити зарубіжної літератури», який проходив між учнями 6-го класу. Літературний турнір мав на меті покращити знання зарубіжної літератури.

Конкурс «Найулюбленіший літературний персонаж» відбувся між учнями 8-го класу, форма написання – лист. Тут діти змогли показати свою креативність щодо оформлення роботи. У класі панувала тиша та спокій, а у очах – блиск та жага до поставлених цілей. Та все ж першість здобули найкращі літературознавці: Рожок Алессандра та Черней Марія.

Наприкінці Тижня був проведений відкритий урок на тему «Образи Бена і Деві, художні засоби їх створення. Утвердження сімейних цінностей» у 7 класі вчителем зарубіжної літератури Л.І. Сусак. Урок мав на меті: удосконалити навички аналізу тексту, актуалізувати знання з теорії літератури, розвивати творче мислення, формувати в учнів вміння переборювати складні ситуації, навчити проявляти уважність і ту ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 363 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.12.2018 | Комментарії (0)

   13 грудня 2018 року було проведено відкритий обласний конкурс на кращу комп’ютерну програму серед школярів “Інформатик” (юних Веб-дизайнерів та користувачів ПК).

Глибоцький район представили:

в номінації Веб-дизайн - Шородок Олексій, учень 10 класу, вихованець гуртка «Юні програмісти» Глибоцького РБТДЮ на базі Димківського НВК (кер. Головата М.Л.);

- Мунтян Станіслав, учень Молодійської ЗОШ (кер. Невестюк А.В.);

в номінації «Користувачі ПК»

- Федорюк Мірча, учень Димківського НВК (кер. Команюк М.І).;

в номінації «Програмування»

- Ніколаєску Іван, учень Сучевенської ЗОШ (кер.Сучеван Ш.Г.);

У першій номінації створювалась веб-сторінка «Здоровий спосіб життя – запорука успіху». Засобами CSS і HTML створювалися головна сторінка, яка складалася з хедера, меню, футера та сторінки реєстрації.

У номінації «Програмування» реалізовувалися розв’язки 5 задач: визначення рівня навчальних досягнень, перетворення ряду чисел, розрахунок п’ятірок у автобусному квитку, перше та останнє входження букви в ряді літер, кількість чисел Фібоначчі.

Користувачі персональним комп’ютером створили презентацію у вигляді динамічної інтерактивної моделі руху планет Сонячної системи, план святкових заходів міста Березневого у сквері «Святковий» та публікації MS Publisher «День безпечного Інтернету 2019».

В заочній номінації «Міні відеофільм» створювалося відео на тему «Збережемо природу Землі разом».

В номінації «Веб-дизайн»: Шородок Олексій, учень 10 класу, вихованець гуртка «Юні програмісти» Глибоцького РБТДЮ на базі Димківського НВК зайняв ІІ місце;

В номінації «Веб-дизайн»: Мунтян Станіслав, учень 7-го класу, Молодійської ЗОШ зайняв ІІІ місце;

В заочній номінації “Міні відеофільм”: Лодба Олександр, учень 8-Б класу Молодійської ЗОШ зайняв ІІІ місце.

Вітаємо учасників та переможців обласного конкурсу веб-дизайнерів і користувачів ПК – 2018.

Головата М.Л. – вчитель інформатики Димківського НВК

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 380 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.12.2018 | Комментарії (0)

    З 10 по 14 грудня у Глибоцькій гімназії проходив тиждень історії та правознавства.

Тиждень історії та правознавства став засобом всебічного розвитку дітей, їх здібностей, викликав позитивні емоції, наповнив життя шкільного дитячого колективу цікавим змістом.

Протягом тижня редколегії класів випускали газети на правову тематику, зацікавлювали читачів статтями, вікторинами, кросвордами, родинними гербами.
Члени правового клубу «Феміда» (Скибінська Л.С.) підготували лекцію для учнів 6-7 класів «Я маю право знати свої права».

 

Для учнів 5-6 класів відбувся бібліотечний урок «Ти людина, отже маєш права» (Панцир Т.В.)

 

Учні правового клубу «Феміда»(керівник Скибінська Л.С.) провели для учнів 1-4 класів гру-мандрівку «Великі права маленької дитини».

До 150-ліття А. Нобеля під керівництвом Скибінської Л.С. була проведена учнівська конференція «Нобелівські номінанти та лауреати - вихідці з України».

Учні 6 класів разом з вчителем Скибінською Л.С. відвідали місцевий краєзнавчий музей.

Учні 8 класів переглянули фільм «Чорна рада».

Учнями 7-8 класів було перегянуто презентацію «Одна батьківщина і двох не буває», де багато дізналися про історію рідного селища та гімназії.

Були проведені години спілкування "Кібербуллінг - порушення прав дитини» до Дня безпечного Інтернету.

Учні гімназії разом з вчителем Скибінською Л.С. відвідали Глибоцький районний суд, де були присутніми на судовому засіданні. На завершення екскурсії цікавою та змістовною була бесіда з головою суду Григорчак Ю.П.

Також відвідали Глибоцький відділ поліції, де зустрілися з Урсу В.М.

Родзинкою Тижня історії та права стала правова інтелектуальна розважальна – ігрова програм «На терезах Феміди» між учнями 9 класів.

Запропоновані заходи дозволили сформувати в учнів правові почуття, активну позицію у правовій сфері; виробити навички і звички правомірної поведінки; подолати в свідомості помилкові погляди та переконання, негативні навички та звички поведінки.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 312 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.12.2018 | Комментарії (0)

    13 грудня 2018 року було проведено відкритий обласний конкурс на кращу комп’ютерну програму серед школярів “Інформатик” (юних Веб-дизайнерів та користувачів ПК).

В Конкурсі брали участь 47 учасників – вихованці закладів загальної середньої та позашкільної освіти м. Чернівців, Чернівецької області, ОТГ.

Команду Молодійської школи представляли Мунтян Станіслав (учень 7-А класу) у номінації "Web-дизайн" та Лодба Олександр (учень 8-Б класу) у номінації "Міні відеофільм (заочно)".

Урочисто відкрив конкурс та привітав учасників від імені Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації Петро Денисович Плешко, директор Чернівецького ОЦНТТУМ. З вітальним словом виступив голова журі Георгій Валерійович Прохоров, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри програмного забезпечення Інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук ЧНУ ім. Ю. Федьковича. Георгій Валерійович проаналізував потребу у спеціалістах в сфері ІТ-технологій, запросив учасників конкурсу стати абітурієнтами кафедри та зазначив: «Ви всі, безперечно, вже переможці у своїх закладах освіти. То ж бажаю вам на конкурсі плідної роботи і наснаги, а також нового досвіду та друзів. Адже саме на ваші плечі лягає завдання розбудови та розвитку нашої України, як високотехнологічної країни».

Конкурсанти змагались у чотирьох номінаціях: «Веб-дизайн», «Програмування», «Користувачі ПК». Вперше на конкурсі було введено нову номінацію «Міні відеофільм».
У першій номінації створювалась веб-сторінка «Здоровий спосіб життя – запорука успіху». Засобами CSS і HTML створювалися головна сторінка, яка складалася з хедера, меню, футера та сторінки реєстрації.
У номінації «Програмування» реалізовувалися розв’язки 5 задач: визначення рівня навчальних досягнень, перетворення ряду чисел, розрахунок п’ятірок у автобусному квитку, перше та останнє входження букви в ряді літер, кількість чисел Фібоначчі.
Користувачі персональним комп’ютером створили презентацію у вигляді динамічної інтерактивної моделі руху планет Сонячної системи, план святкових заходів міста Березневого у сквері «Святковий» та публікації MS Publisher «День безпечного Інтернету 2019».
В номінації «Міні відеофільм» створювалося відео на тему «Збережемо природу Землі разом».
За результатами роботи журі маємо такі результати:

Мунтян Станіслав - ІІІ місце(обл.).

Лодба Олександр - ІІІ місце(обл.).

Бажаєм призерам успіхів у навчанні, творчого натхнення та подальших перемог. МОЛОДЦІ, ВІТАЄМО!!!

Матеріал підготував: Невестюк А.В.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 406 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.12.2018 | Комментарії (0)

   10-12 грудня 2018 року за ініціативи Британської Ради в Україні та за підтримки Міністерства освіти і науки України проводився триденний семінар-тренінг для методистів обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти (Київська, Черкаська, Одеська, Чернівецька області), директорів та заступників директорів закладів загальної середньої освіти, учителів англійської мови, які є учасниками апробації Рамки безперервного професійного розвитку учителів іноземних мов.

Глибоцька гімназія є одним із пілотних закладів освіти від Чернівецької області, тому директор гімназії Юрій Блисенко, заступник директора з НМР Лариса Вороніна, вчитель англійської мови Віра Заяц були учасниками семінару-тренінгу.

У перший день роботи семінару-тренінгу учасники презентували досвід, результати апробації Рамки безперервного професійного розвитку вчителів іноземних мов у пілотних закладах освіти, здійснили рефлексію та обговорили виклики апробації Рамки.

Вчитель англійської мови Віра Заяц представила учасникам заходу розроблений нею «Індивідуальний журнал рефлексії».

11 грудня питаннями до обговорення були: удосконалення професійної майстерності через дослідження діяльності педагога; ключові уміння 21 століття.

12 грудня учасники семінару – тренінгу працювали над варіантами створення «Портфоліо вчителя». Віра Заяц представляла свій варіант бачення вчительського портфоліо.

У рамках роботи семінару відбувся круглий стіл за участі заступника Міністра освіти і науки України Павла Хобзея, головного спеціаліста департаменту загальної середньої освіти МОН України Оксани Коваленко, голови Державної служби якості освіти України Руслана Гурака, фінського представника підтримки освітніх реформ в Україні Туї Лаурен . На засіданні круглого столу відбулась дискусія щодо можливості використання Рамки для здійснення сертифікації вчителів.

 

Проглядів матеріалу: 339 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.12.2018 | Комментарії (0)

    З 10 по 14 грудня 2018 р. у Купському НВК №2 проходив Всеукранський тиждень права. В рамках тижня було проведено: конкурси малюнків «Що ми знаємо про свої права», конкурс віршованих творів «Права людини», організація та проведення тематичних заходів інформаційного, освітнього та виховного характеру (лекцій, бесід за круглим столом, правових конкурсів, ігор, змагань), організація та проведення книжкових виставок, презентацій про права людини та іншої літератури правового змісту, оформлення тематичних стендів «Знай та поважай свої права».

Також під час тижня провели Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини у формі: уроку-подорожі, уроку-казки,(1-4 класи); уроку-конкурсу, уроку-екскурсії(5-8 класи); уроку-диспуту, уроку-конференції (9-11класи).

Проглядів матеріалу: 307 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.12.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024