Середа, 24.04.2024, 01:07















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Березень » 1 » Бойовими дорогами Афгану
11:11
Бойовими дорогами Афгану
        Ми вже повідомляли на сторінках наших газет, що буквально напередодні 25-ої річниці виводу радянських військ з Афганістану у Сторожинецькій друкарні побачила світ нова книга «Бойовими дорогами Афгану». Ця книга присвячена саме цій події та належить до серії «Моя Сторожинеччина».
Розділена на три великі частини -1. «Під гарячим небом Афгану», 2. «Згадаємо всіх поіменно». 3. «На крилах «Чорного тюльпану». 76 імен мешканців або вихідців з Сторожинецького р-ну, які проходили військову службу в Афгані включені до нової збірки. Кожному бійцю з першого розділу введено по 2 сторінки . Всі згадані в цьому розділі нині живуть та працюють на території Сторожинецького району.
У другій частині «Згадаємо всіх поіменно» є ім’я, фотографії колишніх бійців- їх 60, котрі  народились або живуть нині у Сторожинецькому районі. Вони представники різних національностей.

Найболючий розділ це третій «На крилі «Чорного тюльпану». 32 молодих, гарних хлопців, яких, на жаль, немає серед нас. Нагадаємо, що імена тих, що загинули під час війни в Афгані були згадані і в книзі В’ячеслава Шинкара «І чорнили тюльпани». Також є декілька прізвищ колишніх учасників, які померли після повернення з Афганістану.

         Наприкінці книги знаходимо імена краян, які служили в обмеженому контингенті радянських військ в Афганістані, а ще короткий словник лексики військових, котрі перебували у 1979-1989 р. р. на території ДРА.

         Між розділами є фотографії однополчан під час різних зустрічей та подій. Також є декілька віршів про ті трагічні події. Це зокрема вірші В’ячеслава Шинкара, Богдана Сливчука, Ігоря Рубцева.

         На початку книги «Бойовими дорогами Афгану» читачі зможуть знайти Звернення до членів української Спілки ветеранів Афганістану від п. Бориса Громова, генерала армії, колишнього командуючого 40-ої армії, голови Всеросійської  організації ветеранів «Бойове братство», Герой Радянського Союзу.

         Велика вдячність за велику проведену роботу автору-упоряднику Ярославу Лижнику, головному редактору районної газети «Рідний край». Також всім тим людям що подали фінансову допомогу у виданні книги.

         Обкладинка кольорова, тверда. Всі сторінки книги друковані на фотопапєрі,  фотографії (зустрічей) кольорові. Високий професіоналізм як і завжди показали працівники Сторожинецької районної друкарні. Вітаємо  Сторожинецький район,  який удостоївся мати книгу про своїх колишніх афганців.

 Елеонора Скіпор  

          

    

Переглядів: 627 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024