Середа, 24.04.2024, 00:08















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Квітень » 27 » «Чорнобиль – біль країни»
11:41
«Чорнобиль – біль країни»

    У світі є небагато назв, що відомі краще, ніж «ЧОРНОБИЛЬ». Серед усіх трагедій, які пережило людство, ця катастрофа не має аналогів. Драматизм чорнобильської катастрофи не піддається ніякому виміру. Люди помиляються. Машини ламаються. Атомна енергія невблаганна: вона не прощає людських помилок.

Трагедія і подвиг Чорнобиля сколихнули світ, викликали до життя хвилю милосердя, бажання мільйонів людей допомогти перебороти спільну біду.

 До 30-ої річниці Чорнобильської трагедії у Грушівському НВК проведено низку заходів на знак пам’яті героїчного подвигу громадян України по ліквідації наслідків аварії.

Протягом місяця вчитель образотворчого мистецтва Глопіна А.А. та вихователь ГПД Попович В.Г. організували та провели конкурс малюнків «Спогади про Чорнобиль» серед учнів 3-7 класів.

      25 квітня 2016 року ЗДВР Зінкевич Д.В. для учнів 5-7 класів організувала демонстрацію кінофільму «Мужність і біль Чорнобиля». Даний фільм нагадав дітям про трагічні події катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Також цього дня із учнями 5-6 класів проведено бесіду «Чорнобиль. 30 років вже минуло...», матеріали для якої підготував класний керівник 6-го класу Оленюк В.О.

26 квітня для учнів закладу була проведена лінійка-реквієм вшанування пам’яті цієї трагічної дати. Підготували та провели її учні 6-го та 9-го класу під керівництвом педагога-організатора Мудрак М.Г. Ведучі Пентелейчук Коріна та Захарчук Марина розповіли про події того страшного дня: «Дорога в нікуди… Точніше, вона в Чорнобиль, але вона не має вороття. Чорнобиль… Раніше це слово асоціювалося зі спокоєм та красою, а тепер – зі смертю, скаліченими долями, з табличками біля криниці: «Пити воду заборонено!», «Радіація»…». З біллю і сумом у голосі прозвучали вірші у виконанні учнів 6-го класу. У кінці заходу вихованці дошкільного підрозділу старшої групи «Веселка» виконали пісню «Хай завжди буде сонце» з надією на подальший мир та злагоду в рідній країні.

Також у вівторок, 26 квітня,  вчитель біології та екології Токар Л.І. та вчитель української мови та літератури Оленюк В.О. провели єдиний урок «Чорнобиль – біль України», розповівши про трагічні події катастрофи на Чорнобильській АЕС. Влучним доповненням до їх розповідей стала демонстрація відеоматеріалів румунською мовою та презентація рефератів учнів про Чорнобильську катастрофу.

 

Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам’яті. Не один рік ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.

Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.

Подай у душі  доброго вогню —

Хай воскресає світ животворящий,

Хай до нащадків озоветься пращур,

Хай древній рід збере свою рідню.

Очисть від скверни воду нам і кров.

Хай доля нас завчасно не займає…

Пошли нам, Боже, згоду і любов,

І той вогонь, що в світі нас тримає.

 

Заступник директора з ВР                                         Зінкевич Д.В.

 

Переглядів: 486 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024