Вівторок, 23.04.2024, 15:13















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Квітень » 26 » Чорнобиль…Трагедія…Пам'ять…
14:40
Чорнобиль…Трагедія…Пам'ять…

    Сьогодні виповнюється 30 років з дня Чорнобильської катастрофи, найбільшої техногенної аварії в історії ядерної енергетики. Минуть роки і десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії все одно хвилюватиме людей, - і тих, кого він  зачепив своїм недобрим крилом, і тих, то народився далеко від скривдженої землі. Проблеми Чорнобиля – це біль України.

       Уся школа взяла участь у відзначенні цієї скорботної дати.      У фойє вчитель хімії Катеренюк Р.Г. організувала виставку стінгазет «По кому звучать Чорнобильські дзвони?», а бібліотекарі Кирстюк Н.В., Кирстюк І.П. оформили книжкову виставку.

       «Чорнобиль – скорбота пам’яті людської» - під такою назвою пройшов позакласний захід в Кам’янській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Його підготували вчителі історії  Воробець М.С., Карлійчук Т.М. та педагог-організатор Чижемська Д.В.

     Учні школи зворушливо розповіли про аварію та її жахливі наслідки, декламували вірші. Страх проймав душу при розповіді про скалічені долі людей, про мільйони загиблих.  Ліквідатор чорнобильського лиха Паскарюк В.М. поділився спогадами про  враження, які він відчув у ті страшні дні. Про них він написав вірш «Чорнобиль… Чорна біль».

     Діти та вчителі пройнялися почутим і побаченим, а сльози на очах були тому доказом. Присутні вшанували хвилиною мовчання тих, кого уже немає серед живих і в знак пам’яті запалили свічки..

    Пам’ятаємо про них і робимо усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин… Поряд з болем Чорнобиль дав нам кілька моральних уроків трагедії: 1-й урок – безвідповідальності;2-й урок – милосердя; 3-й урок – патріотизму.

     Мимоволі хочеться гукнути: «Люди! Схаменімося! Дзвони Чорнобиля б’ють на сполох! Не питайте по кому подзвін. Він по кожному з нас.» Урятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі.

     А наостанок прозвучала  «Молитва за Україну» у виконанні усіх учасників заходу.

    Цінність таких зустрічей неоціненна. Вони виховують глибоку повагу до людей, які віддали своє життя в ім’я майбутнього життя людства, розвивають почуття гордості за свій народ, прищеплюють любов до рідного краю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 400 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024