Середа, 24.04.2024, 10:14















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Березень » 19 » "День птахів".
10:37
"День птахів".

«Птахи, як люди»

Підслухала розмову птахів

І зрозуміла , що вони,

Один  про одного все знають,

Птахи, як люди на землі

Усі плітки розповідають.

Кого у вирій проводжають?

Хто біля хати – ось кружляє?

У хаті бавляться з дітьми,

Папуги, канарейки й голуби…

                                                          Дятли будуть дерева лікувати,

                                                                     Лелеки діток родинам подарувати,

                                            А сови – сон охороняти.

                                                         Та не плітки це – а реальність,

                                                       Пташки ,  комахи, звірі і рослини,

                                                                 Приносять користь ,радість для людини!

 

Ватаманюк Любов,

вихованка гуртка «Культура мови та спілкування»

на базі Глибоцької ЗОШ,

кер. Леонтій Е. М.

 

 

Щорічно 1 квітня відзначається у світі  Міжнародний день птахів.  Саме цього дня в 1906 році  була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. День птахів – це не тільки річниця Конвенції, але і час, коли більшість пернатих повертається додому.

         18 березня у приміщенні Глибоцького БТДЮ для вихованців гуртків було проведено свято ”День птахів”. Метою якого було ознайомити дітей з видами перелітних птахів нашого рідного краю та привернути увагу вихованців до охорони пернатих. Під час свята вихованці відгадували загадки, слухали повчальні прислів’я та прикмети.

          Ведуча розповіла, що на Землі вже зникло понад 160 видів і підвидів птахів, а з часу запровадження Дня птахів список пернатих, що зникають стрімко поповнюється. Лише одна з п’яти пташок під час перельотів долітає до місця призначення, але найбільше птахів гине від руки людини. Причиною знищення птахів є осушування боліт, розорювання незайманих земель, вирубування лісів – це все є домівкою птахів.

4 березня 2014 року Чернівецьким обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді було відведено підсумки відбіркового заочного етапу VIІ  Міжнародного екологічного конкурсу, що проходив в цьому році під гаслом „Правдивий світ птахів".

Конкурс проводиться за співпрацею з Департаментом охорони здоров'я м. Вроцлава (Польща) та Вроцлавським Муніципалітетом Соціальних Питань під егідою Вроцлавського Природничого Університету.

         Зеленівська Яна-Марія, вихованка гуртка «Об’єктив» Глибоцького БТДЮ на базі Глибоцького ліцею, кер. Балан Н.В. стала переможницею даного конкурсу у номінації «Сторінка з нотатника "З щоденника пташиного мандрівника"».

"Білий птах з чорною ознакою "

         Ще здавна люди звернули увагу на щорічні перельоти птахів. Я думаю, що це - диво природи. З настанням холодів, ті птахи, що жили в нашій місцевості, зникають. Замість них з'являються інші, яких ми влітку не бачили. А потім, коли зиму змінює весна, зниклі птахи знову повертаються.

         Коли я була другокласницею, у нашому селищі зимував лелека. У нього було перебите крило, і він не зміг полетіти зі своїми побратимами у теплі краї. Він жив у Марії Паламарюк. Вона у стайні зробила йому гніздо, годувала і допомагала видужати. Іноді лелека ходив по вулицям селища, де його фотографували та пригощали різними смаколиками. Так він прожив до осені. Одного разу над селищем летіли лелеки. Наш лелека їх помітив і, після кількох невдалих намагань, він злетів у високе небо до своєї сім'ї.

         Тепер я стала старшою і задумалася над питанням «Скільки ризиків чекає птахів під час перельотів?» На гурткових заняттях я дізналася, що в кінці серпня молоді лелеки збираються в зграї і готуються до дальньої подорожі. Ці пернаті мають природжене відчуття навігації. На місця зимівель, розташовані на відстані близько 8 тис. км, птахи летять тією самою дорогою, що і батьки минулого року. Дорослі птахи відлітають трохи пізніше. Переліт триває біля чотирьох місяців. За день птахи долають до 200 км. Під час подорожі використовують запаси жиру, накопичені влітку. Лелеки можуть літати різними способами: бережуть сили, використовуючи висхідні потоки повітря, і тоді вітер несе їх у потрібному напрямі, але під час звичайного польоту роблять 2 помахи крилами за секунду. Птахи летять через Туреччину. Вони уникають водних просторів і місць для відпочинку.

         Щоразу я підіймаю голову і сподіваюся, що цим птахам стане сил для перельоту, що людям стане мудрості не підіймати на них рушниці, не осушувати болота, де відпочивають птахи під час подорожі, що матінка-природа збереже їх від затяжних дощів і буревіїв.

Птахи наші друзі - охороняйте їх!



Переглядів: 1016 | Додав: Ulia_RMC | Теги: ”День птахів” | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
+1  
1 О_С_Намака   (19.03.2014 21:25) [Материал]
Такі важливі справи роблять наші гуртківці! heart

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024