П'ятниця, 19.04.2024, 12:40















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Листопад » 5 » Долучайтеся до проведення Дня Гідності та Свободи
10:55
Долучайтеся до проведення Дня Гідності та Свободи

    До державного свята Дня Гідності та Свободи 21 листопада Україна вчетверте долучиться до Всесвітнього Дня Гідності, у якому за 3 роки вже взяли участь понад 50 тис осіб із 500 закладів освіти. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

«Ми маємо навчитися з повагою та обережністю ставитися до гідності кожної людини, а також навчати цьому наших дітей. Це масштабне завдання, яке не здатне виконати одна якась організація чи особа – для цього потрібна синергія багатьох людей. Саме тому ми закликаємо заклади приєднатися до проведення Всесвітнього Дня Гідності та самим стати частинкою тих змін, які ми прагнемо для нашої країни», – зазначає міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Провести урок Гідності в своєму закладі освіти може кожен – адміністрація шкіл, вишів, педагоги, волонтери. Подію можна організувати у будь-який день символічного проміжку: з 21 листопада – День гідності та свободи України до 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.

Для цього до 6 листопада включно потрібно зареєструватися для участі в орієнтаційному вебінарі за посиланням.

За результатами вебінару учасники отримають докладну інформацію про проведення уроку, а також безкоштовні методичні рекомендації та спеціально розроблений робочий зошит для учнівства, ексклюзивні настільні перекидні календарі «Цінності в дії!», сертифікати для учасників, книжкові та інші подарунки.

Цього року українським освітянам пропонується версія уроку з новими інструментами та матеріалами. Особливістю уроку-дискусії стане компонент «Цінності в дії!», який забезпечують партнери події:

  • оновлений антикорупційний урок від ПРООН в Україні, який допоможе зрозуміти, чому корупція – це негідні вчинки та як можна їй протидіяти;
  • марафон написання листів від Amnesty International в Україні на підтримку дітей кримськотатарського активіста Еміра-Усеїна Кýку (якого незаконно утримують у російській в’язниці), сміливого народу сенгвер (який у Кенії бореться за збереження своїх домівок) та активістки Геральдін Чакон з Венесуели (яка сміливо бореться за права дітей і підлітків);
  • презентації історій про досягнення жінок від Представництва в Україні Фонду імені Гайнріха Бьолля, що допоможуть привернути увагу до видимості і гідності жінок;
  • відеосвідоцтва жертв Голодомору й Голокосту від USC Shoah Foundation та ZACHOR Holocaust Remembrance Foundation, які можна використовувати з навчально-виховною метою.

За підсумками проведення уроку буде розіграно 12 комплектів (по 45 книг у кожному) для заснування і розвитку книжкових лабораторій змін «Зі сторінок у життя» (у межах ініціативи ГС «Міжнародний інститут інтегрального розвитку» і EdCamp Ukraine #книгоНУШ).

Більше про враження і результати від Дня Гідності в Україні 2015-2017 рр. можна дізнатися на спеціально створеній сторінці Global Dignity Ukraine, а також використовуючи хештеги #gdignity та #gdignityUkraine.

Із запитаннями можна звернутися до організаторів на електронну скриньку for@edcamp.org.ua або на сторінці у Facebook.

Захід відбувається за підтримки команди EdCamp Ukraine та під патронатом Міністерства освіти і науки України.

Переглядів: 368 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024