Четвер, 25.04.2024, 08:50















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 9
Гостей: 9
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Березень » 4 » «Фестиваль дитячого театралізованого мистецтва» в Молодійському ДНЗ
11:45
«Фестиваль дитячого театралізованого мистецтва» в Молодійському ДНЗ

             « Діти мають жити в світі краси, гри, казки,             музики, малюнка, фантазії, творчості».

                                                                                                                                   В. Сухомлинський

           У лютому в Молодійському ДНЗ  було проведено тиждень «Фестиваль дитячого театралізованого мистецтва», під час якого використовувались різноманітні форми організації театральної діяльності. Цікавими та змістовними виявились заплановані заходи тижня.  Актори театру, які завітали в гості до дошкільнят з повчальною виставою «Добро і зло», зуміли за допомогою казкових героїв переконати малят що таке добро і що таке зло. Один із днів у закладі було названо днем нашого театру, де вихованці всіх груп мали можливість переглянути інсценізацію українських народних казок: « Колосок», «Колобок», «Курочка Ряба», «Лисичка та журавель», де акторами були і дорослі  і старші дошкільники, адже сама маленька вистава за участю дітей це перша елементарна перехідна форма від гри до мистецтва.  З великим задоволення юні художники взялися за справу малюнків у конкурсі «Малюємо казку». Повчальними для педагогів та батьків були проведені консультації «Розвиток творчих здібностей дітей», «Вихователь – людина двох професій: педагог та актор». Практичний психолог закладу провела театралізований тренінг для вихователів  «Вихователь – режисер дитячого театру», що дало можливість кожному переконатись  у власних режисерських уміннях, націлити кожного педагога, що саме кожен день має бути казковим  в житті дитини, і що як не театралізоване мистецтво більш зрозуміле та близьке для дітей, адже в його основі лежить гра.

  Та не тільки тиждень Фестивалю, а й вся робота колективу протягом року насичена театралізованими дійствами – це всі свята, які організовуються для дошкільнят, що приносять радість дітворі та батькам. Виступи наших дошкільнят перед громадкістю села, в районі, області – неабиякий успіх  юних артистів.  

       Педколектив  нашого  дошкільного навчального закладу усвідомлює важливість та необхідність театралізованої діяльності для творчого розвитку дитини, що допомагає спроектувати та організувати освітній процес системно та послідовно. Ми постійно працюємо над оновленням навчально-виховного процесу, підшуковуємо  нові форми та методи організації театральної діяльності, адже чим більше різних видів театру використовує вихователь у своїй роботі тим ефективніше вони впливатимуть  на розумові здібності, почуття , емоції вихованців. Наразі в своїй щоденній  роботі педагоги використовують різні види театрів: тіньовий, настільний, ляльковий, гра - імітація, театр на фланелеграфі, театр наголівничків.

       Щасливе дитинство – це тут і зараз, в нашому закладі. Це – наша мета, наше досягнення, наша перспектива. А педагогічна  філософія  закладу ось уже декілька років  - "Пошук, творчість, інновації!"

    Ми пишаємося нашими вихованцями ! Вони - наша гордість та наше майбутнє! І ми впевнені , що залучення дитини до мистецтва допоможе їй якнайкраще реалізуватися у дорослому житті та пристосуватися до умов сучасності.












Переглядів: 1203 | Додав: Ulia_RMC | Теги: в Молодійському ДНЗ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
+1  
1 Maria4491   (04.03.2014 20:40) [Материал]
applause

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024