Вівторок, 16.04.2024, 11:53















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Лютий » 21 » Герої не вмирають!
23:16
Герої не вмирають!

 Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок до нового життя, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому.

Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Безумовно, жодного з нас події, що відбувалися впродовж останього року, не залишили байдужими. Цей рік переписав сторінки історії України. Ми на порозі нових змін, нового майбутнього. Але якою ціною?

20 лютого   учні Димківського НВК вшанували пам'ять Небесної сотні під гаслом «Герої не вмирають»: провели  урочисту лінійку-реквієм, тематичний урок для старшокласників та організували патріотичний флеш-моб. Патріотичне дійство відбувалося біля «Зеленої Криниці Людяності» пам’яті Небесної Сотні.

Головата Крістіна, учениця 10-го класу, підготувала доповідь про мрію українського народу про вступ до ЄС, про початок акцій непокори та про головні події Євромайдану. Попович Лаура, учениця 10-го, класу прочитала присутнім свій вірш, присвячений мужнім героям України. П’ятикласники продекламували уривки з віршів про славних учасників Революції Гідності учениці 6-го класу Сандуляк Аделіни, в пам’ять про них запалили свічки. Старшокласниці виконали «Молитву за Україну». Організувала лінійку заступник директора з навчально-виховної роботи Світик О.Ф.

На уроці учні переглянули відеоролик "Всім полеглим героям Майдану й АТО".

Тримаючись за руки учні помолились й попросили у Господа миру в Україні. В кінці запалили свічку пам'яті та вшанували ГЕРОЇВ Небесної сотні хвилиною мовчання...

Мільйони українців віддали життя за свою націю і державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати. Нас убивали, нищили голодоморами, вивозили до Сибіру, саджали по тюрмах. Але українська нація – нескорена і вільна! Зараз розпочинається відлік новітньої історії України. Небесна сотня виконала свою земну місію. Тепер наша черга захистити рідну землю, бо Україна – єдина країна!

 
СЛАВА УКРАЇНІ!
 

Постевка Д.Д. -

вчитель історії та правознавства

Димківського НВК

 

 

Переглядів: 501 | Додав: margareta | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024