Субота, 20.04.2024, 01:45















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Квітень » 19 » Канікули – це час активізації позашкільної роботи
13:38
Канікули – це час активізації позашкільної роботи

      Здавалося б, що канікули – то пора для відпочинку школярів. Але не для вихованців Глибоцького центру туризму та краєзнавства. Весняні канікули гуртківців об’єднання «Спортивний туризм», що працює на базі Глибоцького ліцею, були активні та насичені подіями.

Різноманітні заходи змінювались, мов у калейдоскопі: учні сплавлялись на рафтах річкою Прут, здійснили одноденний пішохідний похід Буковинськими Карпатами, змагались на дистанціях районного та обласного чемпіонатів зі спортивного орієнтування.

Нові, позитивні емоції та враження отримали вихованці під час сплаву на надувних плотах разом з гуртківцями зі Старововчинецького ліцею (керівник Качуляк Валерій Миколайович).

Маршрут складав 21 кілометр і пролягав від Глиниці до міста Чернівці. Інструктори з рафтингу, під керівництвом Креклевця Івана Васильовича, навчили керувати плавзасобом: синхронно гребти, направляти рафт, «ловити струмінь», щоб збільшити швидкість руху, розпізнавати течію та читати лоцію річки. Хоча весняна примхлива погода не пестила нас, проте чудові краєвиди долини однієї з найбільших річок букового краю – величного Прута – додали нам гарного настрою. Загалом 4 години сплаву промайнули легко і невимушено. Перший досвід водного походу стане незабутнім, як і спілкування з друзями, спогади про спільно раніше пройдені маршрути і навіть заспівані туристські пісні під час сплаву.

Одним із наймальовничіших урочих Буковинських Карпат без сумніву можна назвати геологічні пам’ятки природи Протяте Каміння та Соколине Око, перевал Німчич та долину річки Виженка. Тож, незборима любов до мандрівок покликала нас пройтися хребтом Просічка, з якого відкривається чудова панорама: долина річки Черемош, хребет Баньків, вершини Бозна та Черешнів. Похід був для нас не тільки пізнавальним і відпочинковим – на скелях ми організували «спуск по вертикальних перилах» за допомогою спеціального спорядження і використали нагоду провести навчально-тренувальне заняття.

Успішними були виступи наших вихованців у змаганнях зі спортивного орієнтування. Гарні результати у своїх вікових групах показали Гаврилюк Христина та Карлійчук Анна, Дергунов Олександр виборов третє місце у групі Ч-14 на районному чемпіонаті, а Дудка Павло став срібним призером обласного чемпіонату зі спортивного орієнтування «Підсніжник».

Продовжуючи ознайомлення з печерами Тернопільщини та Поділля, разом з учнями зі Старововчинецького ліцею ми вирушили у печеру Оптимістична. Чимало людей знають її як найдовшу печеру Європи та другу за довжиною серед гіпсових печер у світі. Але, відвідавши печеру Оптимістична, ми можемо ще сказати, що це ще й пам’ятник праці спелеологів Львівського клубу «Циклоп». Від 1966 року, коли була здійснена перша експедиція і відкриті перші лабіринти печери, львівські спелеологи, справжні фанати своєї справи, відкрили чимало нових відділів та ходів загальною довжиною 255 кілометрів. Особливо активізувались відкриття за останній рік – ще чотири нові райони відкопали. Зі слів інструкторів Олександри та Антона, які супроводжували нас у печері, її назва повністю була виправдана новими постійними знахідками та відкриттями. А ще наші супроводжуючі розповіли нам чимало про діяльність спелеологів, їх побут та роботу під час експедицій, про те, як змінювалась печера, стаючи доступнішою для туристів та екскурсантів. Вони провели нас новими маршрутами, показали підземну стоянку в галереї «Циклоп» та імпровізований музей зі скарбами підземного царства: сталактитами, сталагмітами, різноманітними кристалами, які зібрали з різних куточків печери.

Ця подорож не обмежувалась однією екскурсією у печеру – ми також відвідали надзвичайно цікавий Борщівський краєзнавчий музей та організували пікнік на високому лівому березі Дністра, звідки відкривається неповторний краєвид Дністровського каньйону.

На моє глибоке переконання, кожен із заходів сприяє розширенню кругозору наших вихованців, формує не тільки фізичні, але й духовно-моральні якості, зумовлює потребу особистості у подальшому сприйнятті світу.

Оксана Меленко,

керівник гуртка, методист Глибоцького ЦТКСЕУМ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 506 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024