Середа, 24.04.2024, 03:30















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Листопад » 26 » Конференція до 155-річчя Ольги Кобилянської
16:26
Конференція до 155-річчя Ольги Кобилянської

    27 листопада 2018 року громадськість відзначає 155-у річницю від дня народження великої української письменниці Ольги Кобилянської,
із творчістюякоюї в нашу літературу ввійшло те, що, за словами Івана Франка та Лесі Українки, умовно можна назвати симфонічною прозою.

«Вона брала в полон своєю появою і своїми речами, — писав Денис Лукіянович. — В чорне зодягнута і поважна, струнка «мало не високого зросту засильмо смагла брюнетка, з живими великими очима... Аж чарував ніжний тон у її милій мові — то якийсь глибоко затаєний смуток, якась туга. Але ховалася та туга під легку усмішку, що на знак вищості якоїсь розквітала на її устах. Над усе здіймала Ольгу Юліанівну краса душі, особлива гармонія духовної зрілості та культури... Осявала Ольгу Юліанівну ще друга гармонія: між письменницею і людиною. Вона не тільки втілювала в своїх героїв ідеал краси і духовності, вона плекала їх у себе: життя і пісня доповнювали одне одного, як рідко у кого з письменників буває...»
її називали «гірською орлицею» за горде серце, «пишною трояндою в саду української літератури» — за яскраву метафоричність бачення. Себе ж вона називала скромно і просто — «робітницею свого народу», девізом життя якої були слова: «Що люблю, люблю вже навіки».
Тож віддати шану письменниці, розумній жінці, людині з великої літери, яка вивела нашу літературу на європейські шляхи зібралися учні, вчителі навчальних закладів Глибоччини на районній учнівській науково-практичній конференцій. Серед почесних гостей були:

Дячук Юлія Дмитрівна – начальник відділу з питань виховної роботи, позашкільної освіти, молоді та спорту управління освіти Глибоцької райдержадміністрації;

Дан Іван Дмитрович- директор музею О.Кобилянської села Димка.

Шевченко Ольга Василівна- директор музею Домки Ботушанської.

Олександра Приходько-Возняк – керівник літературно-мистецької студії «Витоки», лауреат премій імені Дмитра Загула, Омельяна Поповича Ольги Кобилянської.Поетеса, голова районної організації «Просвіта».

 

 

Переглядів: 388 | Додав: diskigor | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024