Четвер, 25.04.2024, 18:17















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Березень » 6 » Методична декада у Глибоцькій гімназії
11:20
Методична декада у Глибоцькій гімназії

   Мартін Лютер Кінг сказав:«Кожна людина має відчувати, що вона мусить знайти свою життєву місію… Всередині нас приховані потенційні творчі можливості, й ми повинні працювати щосили, щоб розкрити цей потенціал». Вчителі Глибоцької гімназії , прекрасно розуміючи ці слова, маючи творчий підхід до будь-якої справи, гарно попрацювали, розкрили свої потужні можливості під час методичної декади , яка пройшла під гаслом «Сучасний урок – урок розвитку особистості».

Розпочалася декада із засідання науково-методичної ради, де обговорювалися питання про організацію роботи з учнями, які мають високу мотивацію до навчально-пізнавальної активності, про формування інтелектуального розвитку і саморозвитку обдарованої особистості, про портфоліо учителя як дієвий засіб самооцінки власної педагогічної діяльності .

План методичної декади був цікавим , насиченим та передбачав такі заходи: відкриття «Методичного кінозалу» на сайті Глибоцької гімназії; випуск «Методичного бюлетеня» №5 « Сучасний урок сучасного вчителя» ; проведення єдиного методичного дня «45 хвилин інноваційних технологій» ; ярмарку методичних ідей вчителів , що атестуються ;«Педагогічну гостину» - дні відкритих дверей ; показові засідання циклових (предметних) кафедр, методичних об′ єднань ; відкриття «Віртуальної методичної скарбниці вчителів Глибоцької гімназії» на сайті гімназії;Голова науково-методичної ради , заступник директора з науково-методичної роботи Вороніна Л.А, прозвітувала про результативність участі членів НТ «Гіперіон» у ІІ етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт . Науково-методична рада гімназії затвердила до видання «Методичний альманах №1» , куди ввійшли напрацювання вчителів Глибоцької гімназії – переможців різних етапів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року».

презентацію друкованого видання Глибоцької гімназії «Методичний альманах №1»

Вперше у гімназії було проведено єдиний методичний день «45 хвилин інноваційних технологій». Вирішуючи науково – методичну проблему гімназії : « Удосконалення уроку на засадах особистісно орієнтованого навчання в умовах інноваційного простору», вчителі запрошували колег на відкриті уроки , де демонстрували цікаві інноваційні підходи до викладання основ наук. Так , вчитель Блисенко Ю.Д. продемонстрував роль хімічного експерименту під час вивчення хімії. Про роль експерименту у вивченні хімії М.В. Ломоносов писав: "Хімії ніяким чином не можливо навчитися, не бачачи самої практики, не приймаючись за хімічні операції". А російський мислитель Д.І. Писарєв відзначав, що вчитися хімії за книжкою, без лабораторії – все одно що зовсім не вчитися. Дійсно , різноманітні дослідження , проведені учнями під керівництвом Юрія Дмитровича , допомагають учням розв’язувати експериментальні задачі , розв’язувати проблемні ситуації .

Вчитель Блисенко О.В. під час єдиного методичного дня «45 хвилин інноваційних технологій» демонструвала цікаві форми і методи проведення особистісно орієнтованого уроку , які виробляють вміння пізнавати, запам’ятовувати, мислити . Ольга Василівна навчає , що без уважного спостереження за навколишнім світом не може бути глибокого світогляду – так само, як неможливе і повне світовідчуття. Були продемонстровані різноманітні хімічні експерименти , адже хімія – це експериментальна наука, і саме через хімічний експеримент можна навчити дитину мислити. Цікаво було проведено інтерактивну вправу на закріплення вивченого «Хімічний бутерброд».

Вчитель зарубіжної літератури Побережна демонструвала фрагмент уроку у 10а класі, де на підсумковому етапі з метою зацікавлення учнів новим художнім твором презентувала буктрейлер «Читайте оповідання А.П.Чехова».

Вчитель біології Герман А.В. в рамках єдиного методичного дня «45 хвилин інноваційних технологій» для учнів 7а класу провела інтерактивну гру «Риби» з використанням ІКТ, що дозволило вчителю оперативно систематизувати матеріал з теми .

На уроці вчителя початкових класів Крайської Д.Г. було надзвичайно цікаво не тільки дітям , але і колегам-вчителям , які до свого методичного кейсу додали цікаві інноваційні форми і методи. Було продемонстровано інтелектуальну розминку «Пазли», вправу «Лото», «Наскельний малюнок» тощо.

Вчитель математики Георгіца Н.С. в рамках «45 хвилин інноваційних технологій» продемонструвала фрагмент уроку , де учні розв’язували задачі-ігри «Виграшні стратегії». Це і «9 цифр», «9 слів», «9 шляхів», «На стежині» тощо.

Вчитель початкових класів Цуркан І.Г. показала цікаві фрагменти уроків у 1б класі: вправу «Гімн імені», гру «Продовж мою думку» , роботу з електронним підручником .

Вчитель фізики Романюк В.М. під час єдиного методичного дня показав цікаві методики закріплення нового матеріалу - практичне використання отриманих знань. Учням 8а класу було цікаво проводити різноманітні фізичні експерименти.

Цікаво було побувати на уроці у вчителя математики Дудко О.О., яка під час єдиного методичного дня продемонструвала математичну гру «Повний кошик» з учнями 6б класу.

Молодий вчитель математики Драбик І.В. показала фрагмент уроку у 9а класі , де школярі захищали свої проекти дослідницького характеру «Геометричні перетворення в житті».

Шкільний бібліотекар Цуркан М.Н. в рамках «45 хвилин інноваційних технологій» продемонструвала фрагмент бібліотечного уроку «Довідковий бібліотечний апарат»

Виховання особистості, здатної мислити творчо, самостійно орієнтуватись у сучасному ринковому середовищі – завдання Глибоцької гімназії.

Головне призначення уроку – організувати творчий процес. Творчий процес на уроці – це і творча діяльність , і творчий пошук , і творче спілкування , і творча активність, і творче мислення.

Саме творчі підходи до підготовки показових уроків проявили вчителі гімназії , які атестуються у 2016-2017 навч.році.

Науковість, доступність, проблемність, системність і послідовність – далеко не всі принципи навчання, які успішно реалізовані на показовому уроці хімії у 10б класі , який провів вчитель Блисенко Ю.Д. за темою « Загальні хімічні властивості металів »

Вчитель хімії Блисенко О.В. показовий урок провела у 8а класі за темою «Класи неорганічних сполук». На уроці восьмикласники подорожували до Країни див – хімії . Вчитель зуміла ясно , доступно , просто пояснити школярам важку тему , використовуючи цікаві методи та прийоми навчання , залучаючи учнів до проведення хімічного експерименту, використовуючи інтерактивні вправи та ІКТ.

Справжнім гімном любові та людяності можна назвати урок-діалог,урок почуттів із зарубіжної літератури , проведений у 10а класі вчителем Побережною Н.О. за темою «Про що співала скрипка? . Воскресіння людської душі в оповіданні А. П. Чехова «Скрипка Ротшильда». Складну тему «Синтез білка» у 10 класі обрала для показового уроку вчитель біології Герман А.В. Вміле використання інтерактивної мультимедійної презентації , де школярі могли побачити буквально , як відбуваються ці складні процеси в організмі людини , допомогло налаштувати школярів на творче дослідження .

Вчитель математики Георгіца Н.С. показовий інтегрований урок провела у 9б класі за темою «Центральна і осьова симетрія». Дев’ятикласники творили урок спільно з учителем , проводили математичні ігри , робили дослідження , узагальнювали вивчений матеріал.

Вчитель фізики Романюк В.М. успішно провів урок у 8а класі за темою «Сила струму. Одиниця сили струму. Амперметр».

Урок математики учителя початкових класів Цуркан І.Г. у 1б класі був незвичайним , адже школярі відправились у подорож до острова чисел , острова нових знань , острова дружби під час вивчення теми «Письмова нумерація чисел 11-20. Записування чисел під диктовку. Задачі на знаходження невідомого доданка. Порівняння чисел».

Урок математики у 6 класі за темою «Додавання раціональних чисел» підготувала вчитель математики Дудка О. О.

Вправа «Магічний квадрат» , гра «Світлофор» - далеко не повний перелік «цікавинок» на уроці вчителя. Розв’язавши вірно задачі та приклади , школярі отримавали винагороду – екскурс у історичне минуле смт Глибока.

Вчитель математики Драбик І. В. показовий урок у 9а класі провела у формі ділової гри «Банкіри» , під час якої 3 групи школярів побували в ролях банкірів , позичальників , вкладників і змогли настільки відмінно засвоїти тему « Відсоткові розрахунки. Формула складних і простих відсотків» , що розвязували відеозадачі від керуючого Глибоцьким відділенням «Приватбанку» .

Урок природознавства у 3б класі учителя Крайської Д.Г. – це фейєрверк педагогічної майстерності та інновацій .

Методична декада у Глибоцькій гімназії В передбачала проведення першого «Ярмарку педагогічних ідей та інновацій» Метою Ярмарку є виявлення, пропаганда інноваційних ідей і технологій освіти, презентація перспективних освітніх ідей і технологій, поширення творчих здобутків, прискорення процесу впровадження передового педагогічного досвіду вчителів в практику роботи Глибоцької гімназії. Вчителі «продавали» свої ідеї , презентували «методичні родзинки» , тобто ярмаркували на славу.

Завершилася методична декада у Глибоцькій гімназії «Методичним релаксом» , який передбачав поїздку вчителів до м. Чернівці з метою відвідування музеїв міста та перегляд вистави «Солодка Даруся» Чернівецького муздрамтеатру імені О.Кобилянської .

Навчання вчителя продовжується все життя. Сучасна парадигма освіти, застосування новітніх технологій потребує якісно нового підходу до підвищення фахової майстерності педагога. Це є головною проблемою, якій підпорядкована вся методична робота з педагогічним колективом у Глибоцькій гімназії.

«Методична декада» у 2016-2017 навчальному році не є винятком.

Вороніна Л.А.,

заступник директора

Глибоцької гімназії

з науково-методичної роботи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 560 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024