Четвер, 28.03.2024, 14:59















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Січень » 24 » На Глибоччині відзначили День Соборності України
09:46
На Глибоччині відзначили День Соборності України

    З метою виховання в підростаючого покоління, глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, людської гiдностi, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму у закладах освіти Глибоцького району відзначали День Соборності України.

День Соборності - свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Цього року Україна відзначила 101 річницю цієї визначної події.

У закладах освіти було проведено тематичні просвітницькі заходи:

-інформаційно-виховні години («Україна – єдина країна» для учнів 1-4-х класів, «Ми різні – і в цьому наше багатство, ми єдині – і в цьому наша сила» для учнів 5-9-х класів);

- тематичні уроки для старшокласників («Історія України і державотворення», «Значення Соборності в процесі державотворення України»);

- уроки державності, лекції, виховні години, бесіди, спрямовані на вивчення історії національно-визвольних змагань в Україні на початку XX століття, боротьби за суверенітет та територіальну цілісність України

- круглі столи, інтелектуально-правові вікторини для старшокласників («Історичне значення Акту Злуки українських земель», «Символи держави»);

- виставки дитячих творчих робіт та малюнків («3 Україною в серці», «Єдина Україна»);

- літературно-музичні композиції «Україно соборна державо! Сонценосна колиска моя!»;

- тематичні уроки з історії України на тему «Історичне значення злуки українських земель»;

- зустрічі учнів з воїнами АТО;

  • перегляд кадрів з фільмів про події на Майдані та в зоні ООС.

У закладах освіти пройшли тематичні флеш-моби «Живий ланцюг єднання «Ми-разом», «Долоньки єдності». Учні шкіл, тримаючи державні прапори, синьо-жовті кульки створювали нерозривний, символічний ланцюг єдності, щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою державу.

Під час проведення заходів педагоги ставили за мету поповнення та поглиблення знань вихованців про історію виникнення свята Соборності України, ознайомлення з цікавими фактами про Україну, виховання патріотичного почуття та поваги до державної атрибутики.

Діти з цікавістю слухали інформацію про дані історичні події, прийняли активну участь у обговоренні питань історичної розбудови держави в минулому та провели паралелі із сучасністю.

До тематичних уроків учнями та педагогами підготовлені:

-мультимедійні презентації («Свою Україну любіть», «День Соборності. Погляд у минуле та сучасність»);

- тематичні бюлетені, листівки, стіннівки, шкільні газети («У єдності наша сила», «Величний акт Злуки»);

У шкільних бібліотеках оформлено книжкові виставки, експозиції та тематичні полиці («Доленосна віха нашої історії», «Соборна країна навіки єдина», «Народжена бути єдиною», «Великий день єдиною», «Ти єдина, Україно, ти на всіх у нас одна», «Під синьо-жовтим прапором свободи з`єднаймо весь великий свій народ», «Під сяйвом синьо-жовтих прапорів Соборність України люд зустрів», «Злука віків і волі – вічні дзвони», «Гордо воля постала, повернувши зло, освятивши промінням добра Україну»).

Заходи, проведені на цьому тижні, подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави, на сході України.

 

Переглядів: 270 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024