Вівторок, 23.04.2024, 17:19















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Січень » 31 » Національно-патріотичне виховання у Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ст.
08:37
Національно-патріотичне виховання у Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ст.

"Хто не знає свого минулого,

той не вартий свого майбутнього.

Хто не шанує видатних людей свого народу,

той сам не гідний пошани.”

                                                                   М. Рильський
 

   Національно-патріотичне виховання є складовою загального виховного процесу підростаючого покоління, головною метою якого є набуття молодими громадянами  соціального досвіду, готовності до виконання громадянських і конституційних обов'язків, успадкування духовних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин, формування особистісних рис громадянина Української держави, фізичної досконалості, моральної, художньо-естетичної, інтелектуальної, правової, трудової, екологічної культури.
Здійснення системного національно-патріотичного виховання є однією з головних складових національної безпеки України.
Національно-патріотичне виховання формується на прикладах історії становлення Української державності, українського козацтва, героїки визвольного руху.

В рамках національно – патріотичного виховання в школі проводяться виховні години, бесіди, темами яких є: святкування знаменних дат, ознайомлення з історією рідного краю, звичаями і традиціями українського народу тощо. Традиційним стало відзначення в останню декаду січня національно-історичних пам’ятних дат:  Дня Соборності, Дня пам’яті Героїв Крут,  Дня пам’яті жертв Голокосту. В рамках відзначення цих знаменних дат було проведено: години спілкування,  зустрічі з членами громадської організації "Козацька Варта".

   Cаме патріотизм, громадянськість повинні об’єднувати українців, зберегти те, що протягом століть було нашою метою, – незалежну державу. На сучасному етапі українського державотворення надзвичайно актуальною є проблема виховання у молодого покоління патріотичних почуттів, активної громадянської позиції, сприяння усвідомленню учнями свого громадянського обов’язку на основі національних і загальнолюдських духовних цінностей. Патріотизм є нагальною потребою держави, якій необхідні національно свідомі громадяни, здатні забезпечити країні гідне місце в цивілізованому світі.

 Патріотичне виховання у школі здійснюється через систему позакласних заходів.
    Так, в рамках тижня патріотичного виховання було проведено ряд заходів, які покликані формувати людину-патріота, виробляти глибоке розуміння громадянського обов’язку, готовність у будь-який час стати на захист Батьківщини.          
           Зокрема, виховні години були проведені до Дня Соборності України лекторською групою правового клубу «Феміда» (керівник Скибінська Л.С.)

          Було проведено виставку – меморіал до  річниці Майдану "Україна - це я".

Вихованню національної свідомості учнів сприяють й інші свята:"Козацькому роду нема переводу" 

В напрямку патріотичного виховання в школі відбуваються різноманітні конкурси та змагання. Так було проведено шоу-програму «Козацькі забави»(організатор Скибінська Л.С.), розширити знання учнів про запорізьких козаків, їх традиції, побут, звичаї. Виховувати шанобливе ставлення до запорожців, спонукати до наслідування їх кращих рис характеру: добродушності, безкорисливості, товариськості, бажання завжди прийти на допомогу. а  в журі були члени громадської організації «Козацька варта» (Лупуляк І.М., Лучак В.К., Букатар Ю.К., Ванзуряк О.Р.). Діти приймали участь в конкурсах історичних та спортивних.

В між змаганні були показані як співочі номери, так і учні показали свою майстерність по армреслінгу, по розбиранню і збиранню автомата, учні спортивного гурту  показали прийоми рукопашного бою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 618 | Додав: Ulia_RMC | Теги: Національно-патріотичне виховання у | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
+1  
1 ToniaRMC   (02.02.2015 11:09) [Материал]
applause applause applause

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024