Четвер, 28.03.2024, 15:29















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Квітень » 12 » Онлайн-презентація Всеукраїнського проекту «Громадянська освіта та електронна демократія в навчальних закладах»
10:56
Онлайн-презентація Всеукраїнського проекту «Громадянська освіта та електронна демократія в навчальних закладах»

   Всеукраїнський проект «Громадянська освіта та електронна демократія в навчальних закладах» сприятиме впровадженню стандартів і засад демократичного суспільства, формуванню у вчителів та молодих громадян ключових компетентностей ХХІ століття – соціальної, громадянської, інформаційно-цифрової.

   Завдяки проекту школа отримає необхідні знання та інструменти для активізації роботи в напрямку електронної демократії, а відтак зможе стати центром громади та згуртувати навколо себе активних громадян.

   Організаторами проекту є ВМГО «Українська студентська спілка», Міністерство освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», соціальний проект «Академія навичок» за підтримки Фонду Східної Європи та програми EGAP «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади».

Які ж конкретні кроки будуть зроблені на різних етапах проекту?

   Організатори повідомляють: уже розпочато підготовку програм та методичних матеріалів щодо впровадження громадянської компетентності та електронної демократії в закладах освіти за участі вчителів-практиків.

   Зокрема, передбачена можливість безкоштовного навчання в он-лайн форматі на платформі «Академія навичок» (www.skillsacademy.com.ua). Серед тематичних он-лайн курсів: «Боротьба з корупцією», «Електронне урядування», «Електронна демократія», «Цифрова грамотність», «Європейські стандарти та цінності», «Демократичні цінності та механізми», «Участь у прийнятті рішень» тощо.

   Запланована серія вебінарів на теми «Електронна демократія» (оглядова лекція, історія), «Відкриті дані», «Корисні сервіси електронної демократії», «Петиції», «Електронне голосування», «SmartCities», «Боротьба з корупцією, відкритий уряд» та інші. Проведення вебінарів передбачено раз на місяць.

Отримає розвиток мережа менторів та експертів у громадянській освіті та електронній демократії, яка залучатиме все більше нових учасників.

   Напрацьовуватиметься база кейсів щодо впровадження громадянської компетентності та електронної демократії в закладах освіти. У планах – організувати конкурс успішних практик, відзначити найактивніших учасників та авторів за різними номінаціями.

   Підсумки проекту підбиватимуться під час Фестивалю успішних практик у сфері громадянської освіти електронної демократії.

    Термін реалізації проекту – 2017-2018 роки, участь у ньому є БЕЗКОШТОВНОЮ.

    Всіх охочих, представників освітньої системи, громадськості та просто активних громадян запрошуємо реєструватись за посиланням: https://goo.gl/w5Z8lo

   Також запрошуємо долучатись до онлайн-презентації проекту, що відбудеться 26 квітня з 14.00 до 15.30 на порталі «ПедПреса» (www.pedpresa.ua) за участі організаторів проекту та експертів з електронної демократії.

    Контактні особи: (044) 248-21-61 Коломоєць Галина Анатоліївна, (044) 248-91-18 Косик Вікторія Миколаївна.

(за матеріалами https://imzo.gov.ua/events/onlajn-prezentatsiya-vseukrajinskogo-proektu-hromadyanska-osvita-ta-elektronna-demokratiya-v-navchalnyh-zakladah/)

Переглядів: 619 | Додав: Микола | Теги: Онлайн-презентація Всеукраїнського | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024