Середа, 24.04.2024, 20:15















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Лютий » 15 » Перші кроки в економіку
12:07
Перші кроки в економіку

      Виховання дітей можна порівняти із працею садівника, який з любов’ю доглядає за деревами, кущами, квітами. Поливає, підживлює, захищає їх від хвороб, формує правильну крону, прищеплює найкращі сорти, а найголовніше - знає особливості кожної рослинки і має терпіння в очікуванні тих плодів, які можуть вирости на них, адже на все свій час.

Вихователі, як турботливі садівники, огортаючи дітей любов’ю, прагнуть розширити уявлення дітей про життя в сучасному суспільстві. Адже основа майбутньої особистості закладається в ранньому віці. Знання та вміння, набуті в дитинстві, – це коріння. Чим воно міцніше, тим впевненіше почувається людина в житті.

Дошкільна освіта є першою ланкою в системі безперервної освіти.Чим раніше ми розпочинаємо економічне виховання та економічну освіту дітей, тим раціональнішими та розумнішими будуть їхні дії та вчинки. Саме тому педагогічний колектив Глибоцького ДНЗ «Сонечко» процес формування економічної свідомості дитини почав із упровадження програми соціально-фінансової освіти й виховання «Афлатот» (3–6 років), яка допомагає пояснити дітям основи бюджетування власних коштів, вчить бути ощадливими та приймати виважені рішення.

Вирішальна роль у формуванні елементарних економічних знань належить вихователеві. Від його моральних якостей, професійної підготовки залежить, якою сформується особистість майбутнього громадянина. Тому педагогові слід бути у постійному пошуку нових технологій.

З метою поглиблення знань педагогів щодо використання сучасних методів економічного навчання та виховання дітей, формування економічної компетентності дитини, 10 лютого 2017 року на базі Глибоцького ДНЗ проведено засідання методичного об'єднання вихователів дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів з проблеми «Формування компетентності педагогів щодо соціально-економічного розвитку дошкільнят».

Під час практичного блоку учасники переглянули: інтегроване заняття з дітьми молодших груп «Твори добро» (вихователі: Скорик Т.П., Пилипець Г.В., Стрільчук М.М.); в середній групі - гру-стратегію «Будуємо кафе» (вихователь Гончаренко Н.В.); в старшій групі вихователь Стрільчук З.Є. ознайомила дітей з історією виникнення грошей та їх різновидами, закріпила поняття про національну і іноземну валюту та уявлення дітей про ціни на різні товари. Подорож малечі до «Музею грошей» відбулася за допомогою яскравої презентації. Фізінструктор Яценюк М.С. вихователі Андрійчук Т.Г. та Жижиян С.К. провели спортивну розвагу «Ігри з Афлатунчиком».

Методист РМЦ Петрик Л.В. ознайомила учасників з програмою соціальної та фінансової освіти дітей 3-6 років «Афлатот», а вихователь-методист Войс А.К. презентували досвід роботи по впровадженню даної програми. Навчаючись за цією програмою, дошкільнята набувають елементарних навичок правильного використання коштів, що є основою економічної грамотності у майбутньому.

 

Закінчилося засідання обговоренням та прийняттям методичних рекомендацій з теми засідання.

Учасники заходу дійшли висновку, що їхнє завдання — не лише дати дитині певний обсяг економічних знань, а навчити її правильно користуватися ними. Спільні зусилля педагогів та батьків повинні спрямовуватись на те, щоб через економічне виховання розвивати творчий потенціал кожної дитини, адаптувати її до життя в соціумі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 758 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024