Четвер, 28.03.2024, 10:23















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Квітень » 3 » Підсумки тижня в освіті: головні події
08:49
Підсумки тижня в освіті: головні події

   Триває обговорення програм 5-9 класів. За словами координаторів роботи з оновлення програм базової школи, під час другої сесії обговорення пропозиції освітян до змін програм стали більш конкретними і професійними.

МОН планує подолати нав'язане репетиторство. Міністр освіти висловила переконання, що в Україні необхідно подолати таке явище, як репетиторство, коли вчителі свідомо не дають на уроках увесь необхідний матеріал, стимулюючи додаткові заняття.

В ОЕСР розповіли про недоліки української освіти. За словами представника Організації економічного співробітництва та розвитку Андреаса Шляйхера, більшість недоліків пов'язані з недосконалістю законодавства та деяких нормативних актів уряду.

Програми для старшої школи розроблять до 15 квітня. У Міносвіти створені робочі групи, завданням яких є розробка навчальних програм. До складу груп включено представників відомства, вищих навчальних закладів, ІППО та шкіл.

У МОН обіцяють врахувати думку вчителів щодо підручників. Учителів закликали долучитись до вибору підручників для 9-го класу. В. о. директора Інституту модернізації змісту освіти наголошує, що механізм роботи Репозитарію дозволяє зробити відбір прозорим.

Міносвіти планує обладнати ще 140 опорних шкіл. За словами міністра освіти, уряд продовжить створювати мережу навчальних закладів, що надасть можливість забезпечити рівний доступ сільських дітей до якісної освіти.

Кількість вступників перевищує потужність вишів. Лілія Гриневич повідомила, що у системі професійної та вищої освіті спостерігаються тенденції до створення потужніших освітніх закладів, оскільки кількість абітурієнтів перевищує потужність вишів.

У столиці відбудеться найбільша міжнародна освітня виставка. Цієї весни у рамках виставки Київ відвідають декілька десятків відомих європейських університетів та освітніх програм, спілкування з представниками яких допоможе українській молоді та батькам ознайомитись з розмаїттям освітніх можливостей для українців.

Переглядів: 407 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024