Четвер, 25.04.2024, 21:48















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Липень » 24 » Підсумки тижня в освіті: головні події
09:01
Підсумки тижня в освіті: головні події

   Абітурієнти мають перевірити свої кабінети. Заяви про допуск до участі в конкурсі, у яких відображалась не вся інформація, необхідна для їх розгляду навчальним закладом, булианульовані. Абітурієнтам надіслані повідомлення про можливість повторної подачі заяви.

Санітарні норми використання комп'ютерів у школах скасовані. Відповідний наказпідписаний в.о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун. Скасування санітарних вимог використання комп'ютерної техніки у навчальних закладах відбулось у зв'язку з їх застарілістю.

Проблеми вступу: основні запитання і відповіді. Адміністратор системи електронних кабінетів вступників ДП «Інфоресурс» надав відповіді на основні проблемні питання, що виникають у абітурієнтів та працівників приймальних комісій вишів при роботі з системою.

МОН презентувало стандарт початкової освіти. Проект документа, що оприлюднений для громадського обговорення визначає мету та принципи організації освітнього процесу, загальну характеристику змісту навчання та містить вимоги до рівня підготовки учнів початкової школи.

Академічні тексти публікуватимуть в Інтернеті. Урядом затверджено Положення про Національний репозитарій академічних текстів. До репозитарію включатимуть академічні тексти незалежно від дати їх створення, зокрема, дисертації, автореферати, статті, монографії тощо.

Депутати закликали міністра навести лад у вступній кампанії. Члени комітету ВР з питань науки і освіти Олександр Співаковський та Олексій Скрипник звернулись до міністра освіти із закликом вжити заходів для вирішення ситуації, що склалась навколо вступної кампанії.

МОН: більшість помилок «електронного вступу» виправлені. У відомстві стверджують, що більшість помилок, які виникали у абітурієнтів під час роботи з електронними кабінетами вже виправлені, а виникали вони через неуважність вступників та адміністрацій вишів.

В уряді розповіли про здобутки в реформуванні освіти. За словами прем’єр-міністра, уряд поступово впроваджує концепцію «Нової української школи» та очікує ухвалення парламентом у другому читанні проекту закону «Про освіту».

Уряд затвердив держзамовлення на 2017 рік. Постанова визначає обсяги замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів. Передбачається, що за кошти державного бюджету будуть навчатись 54% цьогорічних випускників шкіл.

МОН надало нові роз'яснення щодо вступної кампанії. Відомство, враховуючи результати моніторингу вступної кампанії надало роз’яснення щодо окремих питань діяльності приймальних комісій, якими мають користуватись представники вишів при роботі в ЄДЕБО.

Терміни подачі документів до вишів не продовжували. Інформація щодо продовження термінів подачі документів для вступників, які вступають до вишів на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів, що була розповсюджена деякими ЗМІ, не відповідаєдійсності.

МОН відповіло депутатам на критику щодо вступної кампанії. У Міносвіти подякували парламентарям за небайдуже ставлення до вступної кампанії і наголосили, що відомство стоїть на засадах реалізації прав вступників і зробить все, щоб кожний з них мав можливість вступити до вишів.

Переглядів: 473 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024